Kanyoning

Ha szereted a csúszdaparkokat, akkor ezt imádni fogod! Itt is csúszdázhatsz, ugrálhatsz, egy természetes patakban a 2000 méteres hegyekkel körbevett szurdokban.

Mi is az a kanyoning?

A patakmederben haladunk lefelé a folyó útját követve és kelünk át a vízeséseken. A víz által simára csiszolt köveken csúszkálunk, ugrálunk és kötelekkel ereszkedünk.

Felejthetetlen érzés látni a víz építő és romboló erejét. Végigjárhatjuk a hegyek aktív vízelvezető árkait. Gázolunk a mederben, gátakon kelünk át, kisebb ereszkedésekkel jutunk lejjebb és lejjebb a torkolatig. Együtt úszunk a patakkal, vízeséseken ereszkedünk alá, csobogókon csúszunk le, kristálytiszta medencékbe ugrálunk le kedvünk szerinti magasságokból. Sok helyen pedig egyszerűen csak sodortatjuk magunkat a vízzel.

Nehézség: könnyű, minimális túrázási tapasztalat szükséges,  nem igényel előképzettséget

Részvétel feltétele: úszástudás, extrém sport biztosítás. 12 éves kor alatt nem lehetséges a túrán való részvétel.

ÁRAK

Fél napos kanyoning túra: 16 900 Ft/fő

Túraidőpontok: júniustól szeptemberig minden hétvégén

Az ár tartalmazza:

 • A biztonsági felszerelést (neoprén ruha, neoprén cipő, sisak,),
 • Felkészítő oktatást,
 • Képzett, vizsgázott túravezető irányítását

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét,
 • Az extrém sport biztosítást – nálunk kötve 800 Ft/fő/nap,
 • A szállást – ld. “Szállás”,
 • Az étkezéseket – reggeli a szállás árában foglalt, félpanzió igényelhető

A túráról rövid információk:

 • Időtartam: 5 óra
 • A kanyonban töltött idő: 2,5-3 óra
 • Szükséges: úszástudás, nehéz terepen való túrázási képesség
 • Előképzettség: nem szükséges
 • Hozz magaddal: fürdőruhát, törölközőt
 • Transzfer: saját gépkocsi
 • Gyalogtúra a beszállóig: 15 perc

Részletesebb leírás:

A kiadós reggeli után, 8:30-kor gyülekezünk a rafting-bázisunk bejáratánál. Ez után kocsiba ülünk, mindenki a saját gépkocsijába, és átmegyünk a kanyoning túra helyszínére. Itt kiosztjuk a felszerelést, majd megtartjuk az oktatást német/angol nyelven. Egy rövidebb, 15 perces séta után elérkezünk a kanyoning túra beszállási pontjához, ahol megkezdjük a túrát.  A túra alatt kiélheted a köteles ereszkedős,  hajlamaidat, mert a túra csúcspontjaként egy 25 méteres ereszkedésen is részt fogsz venni.

Szállás

Az Ybbstali Alpok lenyűgöző hegyei között található új, három csillagos bázisunk, egyenesen az Ybbs patak partján.

Lent a völgyben, képeslap-gyanús, nyugodt környezetben találhattok ránk, ahol jól fog esni a sportolás utáni pihenés. Bázisunkon 1-2-3-4 ágyas szobák érhetőek el, mindegyik szobához külön fürdőszoba tartozik.

Az árban benne foglalt a svédasztalos reggeli, amely erőt ad majd az egész napos élményekhez. Igénybe vehető félpanzió is, ha bázisunk éttermének bőséges vacsora-menüjével szeretnéd zárni a napot; valamint a bárban is szeretettel várunk egy jól megérdemelt koccintásra.

wellness részlegen finn szaunában és gőzfürdőben pihenheted ki a túra fáradalmait, ha pedig maradt még energiád, igénybe veheted a kültéri medencét is egy kis levezetésre.

👉 A szállásunkról bővebb információért kattints

Áraink

Felnőtt (€/fő/éj) Gyerek (€/fő/éj)*
Időszak Svéd. reggeli
+ szauna
Félpanzió
+ szauna
Svéd. reggeli Félpanzió
0-5 éves 6-11 éves 12-15 éves 0-5 éves 6-11 éves 12-15 éves
04.01 – 06.30.
10.01 – 10.30.
38 53 0 20 27,2 0 27,5 37,7
07.01 – 08.31. 43 58 0 22,5 30,7 0 30 41,2
09.01 – 09.30. 40 55 0 21 28,6 0 28,5 39,1
+ 1,6 €/fő/éj turisztikai adó

* A gyerekár csak 2 fizető szülő esetén érvényes
– Félpanzió: svédasztalos reggeli + vacsora
– 1 éjszakás felár: + 5 €/fő
– 1 ágyas felár: + 15 €/éj

Részvételi feltételek

Az úszás tudás és az extrém sport biztosítás megléte a részvétel feltétele. 8 éves kor alatt nem lehetséges a túrán való részvétel.

 • 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelet mellett vehet részt a túráinkon.
 • 14 és 18 éves kor közti résztvevő esetén szülői jóváhagyó nyilatkozattal vállaljuk a túra lebonyolítását.
 • A részvételi lap aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége

Egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 12 500 Ft/fő foglaló befizetésével és a résztvevői űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá, a fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes. A foglalót az ajánlat ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni.

Garancia

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a hatályban lévő korlátozások nem teszik lehetővé a túra megrendezését, vagy pozitív teszteredmény végett mégsem tudsz részt venni a túrán. A további visszamondási feltételeket lejjebb olvashatod.

A lefoglalt túra visszamondása

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 80%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 8 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 7 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése, de a lefoglalt hely másra átruházható.

Nyilatkozat

A FunRafting fenntartja a jogot a túra vagy a programok lemondására (új túraidőpont biztosítása mellett) felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Amennyiben a jelentkező ilyen okból eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, ez esetben a befizetett díj visszafizetése, illetve semmiféle kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Általános tudnivaló, hogy a folyók vízállása a lehulló csapadék függvényében igen szélsőségessé válhat, ez komoly mértékben befolyásolhatja a víz jellegét. A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv változtatás jogát. Amennyiben a túra ilyen okból kerül halasztásra, ez esetben új időpontot határozunk meg.

A FunRafting nem utazási iroda, hanem kizárólag sport, szabadidő és rekreációs tevékenységet szervező és lebonyolító társaság.