Blog

Új!

funrafting-magyarorszag-evezes-vizi-kenu-kajak-tura-ipoly-szemetszedes-16

HAZAI

15 zsák. Ha felvételi elbeszélgetésnél a felvételiztető így jellemezné a leendő fizetésünket, akkor nevetve írnánk alá a szerződést, akár 15 évre is…

RAFTING

A május első hétvégéje sem volt rendhagyó. A tél beváltotta ígéretét, és az 5 méter hó, ami a télen leesett, most az olvadás után jó nagy hullámokként volt jelen a pénteki és szombati túránkon.

RAFTING

A rafting túra több, mint szabadidős tevékenység, sokkal több, mint egy egyszerű időtöltés. A vadvízi evezés maga a felgyorsult élet, mely nem a megszokott medrében halad, hanem sebesen sodor az adrenalin színezte élmények felé, megállíthatatlanul.

LAZULÓS, CSALÁDI

Van egy strand, mely völgyben, gyönyörű hegyek között fekszik. A kristálytiszta hegyi tóban élmény a fürdés. Érdekessége, hogy egy forrás táplálja, mely szökőkútként tör fel belőle. A tóban úszkálva láthatod a Gesäuse magasztos hegyeit.

Sófürdő

LAZULÓS

A Göstlingben található élményfürdő elsősorban a téli sportok híveit csábítja, de szeretettel várja a melegebb hónapokban nyaraló vendégeket is. Akármikor is látogatod meg, csodás felfrissülésben lesz részed!

RAFTING

Kajak, kenu és rafting túrák elengedhetetlen kelléke a neoprén ruházat. Szervezett túrákon természetesen mindezt biztosítják a szervezők. Nézzük, mi mindent kell tudni a neoprénről. Megvéd a hideg víztől, és óv a kihűléstől.

Bringatúra

TÚRÁZÓS, CSALÁDI

Képzeld el, hogy gyönyörű, festői tájakon gurulsz, és anélkül szívhatod magadba az új élményeket, hogy közben nem szakadsz meg a tekeréstől. Igen, amint ebből a példából is látszik, az elektromos bringának számtalan előnye van, ha túrázni támad kedved. Mutatjuk, hogy mik azok.

EXTRÉM

Szeretnél színes szárnyakon repülni? Termik ide, vagy oda, a siklóernyőzés nyújtja a repülés legszabadabb formáját. Viszonylag fiatal repülősport. Siklóernyőzés közben a szó fizikai és lelki értelmében is elrugaszkodhatsz a földtől, és madártávlatból szemlélheted a világot.

LÁTNIVALÓK

Hálát adhatunk Jakob Prandtauer építőmesternek, aki az apátságot mesebeli környezetben, a természet adta tájban helyezte el, és így a természet és a művészet együtt képez csodálatos egységet. Lakói több mint 900 éve a bencés rendhez tartozó szerzetesek közül kerülnek ki.

LÁTNIVALÓK

Gyönyörű festői környezetben, a Gesäuse természeti Park területén, a Gallen patak völgye felett fekvő Sankt Gallenben található középkori vár romjai méltán népszerűek.

CSALÁDI, LÁTNIVALÓK

Különleges élményre vágysz? Bányatúrára hívunk, mely során gyalogosan és kisvasúton haladva ismerkedhetsz meg a múlt bányászainak küzdelmes mindennapjaival.

Hochkari kilátó

TÚRÁZÓS, CSALÁDI

Az Alsó-Ausztriában található Hochkar 20 km-es sípálya rendszere nyáron változatos túraútvonalat biztosít azoknak, akik fel szeretnének jutni az 1808 méteres csúcsára. Méltán lett a környék egyik legnépszerűbb látványossága.

TÚRÁZÓS

Ha Ausztriába vezet az utad, mindenképp látogass el a palfaui vízeséshez (Palfauer Wasserlochklamm), mely az Eisenwurzen Nemzeti Park területén található. Akár családostól is mehetsz, hiszen ez a túra bármely korosztály számára elég laza, így mindenképp élvezhető.

TÚRÁZÓS

Mendlingvölgyben a fiatalabb, vagy éltesebb kor nem akadály, hiszen egy könnyű, emelkedők nélküli, biztonságos, kb. 2,5 km hosszú túráról van szó, mely mindössze másfél órás. Mesebeli utakon ível át: ácsolt hidakon és utakon lépdelve ismerhetjük meg a gyönyörű kirándulóutat.

TÚRÁZÓS, CSALÁDI

Kanyargós hegyi utakon átívelő túrára vágysz, ami azért nem olyan kis falat, és kihívást is jelent a számodra? Akkor gyere el az ausztriai Hochkarba, és hihetetlen élményekben lesz részed. Az útvonal kanyargósan gyönyörű, alpesi tájakon, hágókon vezet keresztül. A magashegyek szerelmeseinek melegen ajánlott.

TÚRÁZÓS

Hochkar hegye a Göstlingi Alpokat gazdagítja. Niederösterreich legmélyebb, cseppkőorgonákkal tarkított barlangjaként a sípályák között, lenn a mélyben rejlik. Hamisítatlan, ritkaságszámba menő alpesi barlang.

TÚRÁZÓS

Szép, vadregényes, kihívásokkal teli túrára vágysz? Akkor irány az ausztriai Medve- szurdok! A felejthetetlen élmények, és az izomláz garantált. Ez az elvarázsolt hely Mixnitz település mellett található Stájerorszában.

RAFTING

Unalmasan telnek a napjaid? Törd meg az egyhangúságot, és gyere velünk raftingolni Szlovéniába! Vadvízi élmények sokasága vár rád. Készen állsz napi 10-15 km megtételére? A kiindulópont a Júliai Alpokban található, a festői szlovéniai kisvárosban, Bovec-ban. Szóval már az indulás is megadja az alaphangulatát a raftingolásnak.

Siklóernyő

EXTRÉM

A siklóernyőzést azoknak ajánljuk tiszta szívből akik még soha nem repültek, de szeretnének. A siklóernyőzés egy teljesen jó kezdés ahhoz, hogy belekóstolj egy új és szabadabb világba.

EXTRÉM

Vagy-e olyan bátor, hogy egy beülőben rácsatlakozz egy hosszú, rozsdamentes acélból készült drótkötélre, amely görgők segítségével repít el a festői célpontodig? Ha bevállalod az átcsúszópályát, hihetetlen élményekkel leszel gazdagabb.

Bringatúra

TÚRÁZÓS, CSALÁDI

Egy kerékpártúra nemcsak egészséges, de nagyon jó buli is. Nézzük, milyen előnyei vannak annak, ha te is belevágsz egy ilyen túrába!

Via ferrata

EXTRÉM

Téged is vonzanak az alpesi táj sziklái? Ha nem vagy az a szédülős, tériszonyos fajta, szeretettel várunk ausztriai via ferrata túráinkon. Ha via ferratázni indulsz, elválaszthatatlan útitársként fog hozzád szegődni az adrenalin. Izgalmas lesz, majd meglátod!