Blog

Heli-kraft-klettersteig

Via ferrata – kalandra fel, vár Ausztria!

Téged is vonzanak az alpesi táj sziklái? Ha nem vagy az a szédülős, tériszonyos fajta, szeretettel várunk ausztriai via ferrata túráinkon. Ha via ferratázni indulsz, elválaszthatatlan útitársként fog hozzád szegődni az adrenalin. Izgalmas lesz, majd meglátod!

trekking kerékpár túrák az Osztrák Alpokban a funrafting szervezésében

Két keréken Szabadon! 

Egy kerékpártúra nemcsak egészséges, de nagyon jó buli is. Nézzük, milyen előnyei vannak annak, ha te is belevágsz egy ilyen túrába.

A rendszeres mozgás köztudottan elűzi a depressziót, és ellenállóvá tesz a stresszel szemben….

A Gröbmingi Zipline pálya 2,5 km hosszú, és 700 méter szintkülönbség, bázisunktól 108 km-re van

Csússz le a semmibe – Vár a Zipline

Vagy-e olyan bátor, hogy egy beülőben rácsatlakozz egy hosszú, rozsdamentes acélból készült drótkötélre, amely görgők segítségével repít el a festői célpontodig? Ha bevállalod az átcsúszópályát, hihetetlen élményekkel leszel gazdagabb.

32790686 - paraglider flying over mountains in summer day

Elrepítünk a fellegekbe – Siklóernyőzz velünk

„Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza.” Leonardo Da Vinci

A siklóernyőzést azoknak ajánljuk tiszta szívből akik még soha nem repültek, de szeretnének. A siklóernyőzés egy teljesen jó kezdés ahhoz, hogy belekóstolj egy új és szabadabb világba.

rafting Szlovénia

Rafting Szlovéniában -egy igazán aktív időtöltés kalandoroknak

Unalmasan telnek a napjaid? Törd meg az egyhangúságot, és gyere velünk raftingolni Szlovéniába! Vadvízi élmények sokasága vár rád.

Készen állsz napi 10-15 km megtételére? A kiindulópont a Júliai Alpokban található, a festői szlovéniai kisvárosban, Bovec-ban. Szóval már az indulás is megadja az alaphangulatát a raftingolásnak.

medve_-szurdok

A kalandos Medve-szurdok

Szép, vadregényes, kihívásokkal teli túrára vágysz? Akkor irány az ausztriai Medve- szurdok! A felejthetetlen élmények, és az izomláz garantált. Ez az elvarázsolt hely Mixnitz település mellett található Stájerorszában.

A Bärenschützklamm szurdokvölgy a nagy szikláknak és köveknek köszönhetően komoly szintkülönbséget ígér a túrázóknak, akik útját sebes folyó, és patak kíséri. Figyelem! Csak nyáron látogatható.

5786891 - pylon of cablecar in hochkar mountains in austria, europe

Hochkar rejtélyes barlangja

Hochkar hegye a Göstlingi Alpokat gazdagítja. Niederösterreich legmélyebb, cseppkőorgonákkal tarkított barlangjaként a sípályák között, lenn a mélyben rejlik. Hamisítatlan, ritkaságszámba menő alpesi barlang.

Az 1963-ban, Mr. Georg Perschl által felfedezett barlang tekintélyes méretekkel rendelkezik: teljes hossza több, mint 600 méter, szintkülönbsége 120 méter.

Nézd meg a két leghíresebb csarnokát: a „Pünkösdi” csarnokot ( Pfingsthalle), és a „Rétegcsarnokot” (Schichthalle). Itt mesterséges világítás mellett élvezheted a barlang auráját.

5786889 - valley in hochkar mountains in austria, europe

Mesés túrák Hochkaron

Kanyargós hegyi utakon átívelő túrára vágysz, ami azért nem olyan kis falat, és kihívást is jelent a számodra? Akkor gyere el az ausztriai Hochkarba, és hihetetlen élményekben lesz részed.

A hegyekbe fel

A Göstlingen Alpokban lévő Hochkar hegye 1809 méteres magasságba csábítja a kalandra vágyókat.

Az útvonal kanyargósan gyönyörű, alpesi tájakon, hágókon vezet keresztül. A magashegyek szerelmeseinek melegen ajánlott

medlingtal, austria

Mendlingtali tanösvénytúra

Mendlingvölgyben a fiatalabb, vagy éltesebb kor nem akadály, hiszen egy könnyű, emelkedők nélküli, biztonságos, kb. 2,5 km hosszú túráról van szó, mely mindössze másfél órás. Mesebeli utakon ível át: ácsolt hidakon és utakon lépdelve ismerhetjük meg a gyönyörű kirándulóutat.

A túra egyik nagy attrakciója egy Lassingbeli korabeli faúsztató, ahol megismerkedhetünk az elmúlt évszázadok fakitermelésének titkaival. Ausztria utolsó még működő faúsztatója ez, egy olyan élményvilág, mely hűen őrzi a történelmi lenyomatokat.

Palfau Vízeséstúra

Palfaui vízeséstúra (Wasserloch)

Ha Ausztriába vezet az utad, mindenképp látogass el a palfaui vízeséshez (Palfauer Wasserlochklamm), mely az Eisenwurzen Nemzeti Park területén található. Akár családostól is mehetsz, hiszen ez a túra bármely korosztály számára elég laza, így mindenképp élvezhető.

Keskeny kanyonok, látványos vízesések, lélegzetelállító látvány és csodálatos kilátás vár rád. Maga a szurdok Hochkar csúcsától délkeletre található, mintegy 800 méteres magasságban.

P_20170701_123136_vHDR_Auto

Téged is vár Hochkar kilátója!

Az Alsó Ausztriában található Hochkar 20 km-es sípálya rendszere nyáron változatos túraútvonalat biztosít azoknak, akik fel szeretnének jutni az 1808 méteres csúcsára. Méltán lett a környék egyik legnépszerűbb látványossága.

Akár a legnagyobb melegben is hatalmas élményre számíthat az, aki célba veszi a sky walk kilátót, vagy a csúcsot. Érintetlen túristarep, mely messzenyúló alpesi területekkel és sűrű erdős völgyekkel nyűgözi le az arra járókat.

57079077 - erzberg open-pit iron ore mine - eisenerz, styria, austria, europe

Izgalmas szórakozás az Eisenerz-i bányában

Különleges élményre vágysz? Bányatúrára hívunk, mely során gyalogosan és kisvasúton haladva ismerkedhetsz meg a múlt bányászainak küzdelmes mindennapjaival.

A Schaubergwerk Erzberg aknái tárt karokkal várnak minden arra látogatót. Közép-Európa legnagyobb és egyben legrégebbi vasércbányája ez. A vörösérc kőtömb ma 1465 méter magas, ám fénykorában 1534 méterig csúcsosodott. Immár ezer éve, a mai napig bányásszák, mégpedig lépcsőzetes külszíni fejtéssel.

43836449 - castle set on the moutain hill, austria

Gallenstein álomvára

Gyönyörű festői környezetben, a Gesäuse természeti Park területén, a Gallen patak völgye felett fekvő Sankt Gallenben található középkori vár romjai méltán népszerűek.

Már csak azért is megéri ide látogatni, mert a környék, és a várból a környékbeli hegyekre nyíló panoráma elképesztően gyönyörű. Nem csoda, hogy igazán kedvelt úti cél.

9152921 - monastery melk

A Melki Apátság

Hálát adhatunk Jakob Prandtauer építőmesternek, aki az apátságot mesebeli környezetben, a természet adta tájban helyezte el, és így a természet és a művészet együtt képez csodálatos egységet. Lakói több mint 900 éve a bencés rendhez tartozó szerzetesek közül kerülnek ki.

A II. Lipót őrgróf által, 1089-ben alapított Melki Apátság a barokk kor csoda műve, és több mint 900 esztendeje egyházi és kulturális központ. Nem csoda, hogy a Világörökség részévé választották.

A siklóernyőzés világa

Szeretnél színes szárnyakon repülni? Termik ide, vagy oda, a siklóernyőzés nyújtja a repülés legszabadabb formáját. Viszonylag fiatal repülősport. Siklóernyőzés közben a szó fizikai és lelki értelmében is elrugaszkodhatsz a földtől, és madártávlatból szemlélheted a világot. 

„A repülő feltalálása semmiség. A felépítése már valami. A repülés: az minden.” Otto Lilienthal

funrafting_37_1

Az elektromos bringatúrák előnyei

Képzeld el, hogy gyönyörű, festői tájakon gurulsz, és anélkül szívhatod magadba az új élményeket, hogy közben nem szakadsz meg a tekeréstől. Igen, amint ebből a példából is látszik, az elektromos bringának számtalan előnye van, ha túrázni támad kedved. Mutatjuk, hogy mik azok.

funrafting_37_2

Vadvízi túrán a neoprén legyen veled!

Kajak, kenu és rafting túrák elengedhetetlen kelléke a neoprén ruházat. Szervezett túrákon természetesen mindezt biztosítják a szervezők. Nézzük, mi mindent kell tudni a neoprénről. Megvéd a hideg víztől, és óv a kihűléstől.

A neoprén (habszivacs) ruha ugyan nem vízálló, de a 3-4 mm vastag gumiszerű anyagból készült ruha speciális, levegővel teli mikropólusokkal rendelkezik. Segít abban, hogy többet tartózkodhass vízben/ víz közelben.

ybbstaler_solebad

Ybbstaler Solebad élményfürdő – Az aktív nyaralás híveinek

A Göstlingben található élményfürdő elsősorban a téli sportok híveit csábítja, de szeretettel várja a melegebb hónapokban nyaraló vendégeket is. Akármikor is látogatod meg, csodás felfrissülésben lesz részed!

A fürdőben úszó-, élmény-, és gyermekmedencék várják a nagyérdeműt. Mind a sport-, az élmény-, és a gyermekmedence (babacsúszdával) kellemes 32 °C-ra van fűtve. Extra: masszírozó vízsugár, mely kellemesen dögönyözi a hátat. A gyógymedence sós vizű.

Badeteich_landl

Landl hegyi strandja

Van egy strand, mely völgyben, gyönyörű hegyek között fekszik. A levegő kristálytiszta, és biztosra vesszük, hogy jókedvében teremtette az Isten.

A tavat egy hatalmas, füves terület veszi körül, és az ott található bárban, étteremben vígan olthatod éhed, szomjad. A gyermekek nagy örömére fagyi is kapható. A kristálytiszta hegyi tóban élmény a fürdés. Érdekessége, hogy egy forrás táplálja, mely szökőkútként tör fel belőle. A tóban úszkálva láthatod a Gesäuse magasztos hegyeit

rafting kétszemélyes hajókkal027

Mit kínál neked egy rafting túra?

A rafting túra több, mint szabadidős tevékenység, sokkal több, mint egy egyszerű időtöltés. A vadvízi evezés maga a felgyorsult élet, mely nem a megszokott medrében halad, hanem sebesen sodor az adrenalin színezte élmények felé, megállíthatatlanul.

vlcsnap-2019-05-15-08h07m20s329

Élménybeszámoló az első raftingtúránkról

Óriás hullámok, adrenalintól fűtött utasok, extrém időjárás, havas élmények, és fergeteges hangulat voltak a legfőbb jellemzői az idei év első túrájának.

A május első hétvégéje sem volt rendhagyó. A tél beváltotta ígéretét, és az 5 méter hó, ami a télen leesett, most az olvadás után jó nagy hullámokként volt jelen a pénteki és szombati túránkon.