Élménybeszámolók

funrafting-hegedus-krisztina-elmeny-beszamolo
HEGEDŰS KRISZTINA

Az én bakancslistámon nagyon előkelő helyen szerepelt a rafting. Amikor megtudtam, hogy ez lesz a csapatépítő program, majd kiugrottam a bőrömből. Mint régen a katonák, vágtam a centit, hogy mikor érkezik már el a nap, hogy indulhassunk. És végre eljött… Amit évek óta vártam.

A víz… hideg. Nagyon hideg… nagyon, nagyon hideg… talán 4 fokos. Ezt addig nem is érzed, amíg a neoprén ruha el nem kezdi átengedni. 🙂 De ez sem számított már, csak menjünk. Két raft hajóval mentünk, mi voltunk a neveletlen csapat. Én nem tudom, hogy az adrenalin miatt, vagy csak egyszerűen nagyon bénák voltunk, de az egyszerre evezés… na, az nem ment. Ahányan voltunk annyi felé állt az evező. 🙂

De volt egy über cuki vezetőnk (Csoki), aki kezében tartotta a dolgokat. Na meg a hajót. 🙂

Én személy szerint imádom a hegyeket, a gyönyörű tájat. Volt, hogy még evezni is elfelejtettem, annyira gyönyörködtem a tájban. Egyetlen fénykép sem adja vissza azt a gyönyörűséget, amit ott lát az ember. Mesés táj. Azt élőben látni kell. Mi, a neveletlen hajósok, olyanokat nevettünk, hogy zengett tőlünk minden. A másik (rendes!) hajóban a barátaink el nem tudták képzelni, hogy mi történik nálunk. A hajót felvinni a partra az maga a pokol. :))))) De tényleg. 🙂 Akkor jössz rá, hogy elfáradtál… de nagyon. 🙂

Úgy elrepül az idő, hogy csak azt veszed észre, hogy már vége… Én tudtam volna még egy-két órát ráhúzni. 🙂 A túra minden várakozásomat felülmúlta. Imádtam, imádom azóta is. Az élményeimből táplálkozom most is. Leírhatatlan az az érzés… Én már tudom, hogy miért volt a bakancslistám első 5 helyén a rafting.

Haza érve eldöntöttem, hogy mennem kell újra és elviszem a fiamat is. Sajnos az élet most közbe szólt, de hiszem, hogy túljutunk ezen a nehéz helyzeten és mehetünk veletek a föld legjobb sportjára, szórakozására.

Megnéztem a képeket és elképedve néztem magam rajtuk. Üvöltött róla a rengeteg túlsúly. Eldöntöttem akkor, hogy változtatok ezen, amikor vissza megyünk. Életem 2 legjobb dolgát tőletek kaptam. A rafting élményét és életérzését, és azt a -30 kilót, amit azóta lefogytam. Köszönöm!!

Türelmetlenül várom a napot, amikor ismét mindenki szabad lesz, és együtt mehetünk végre a Salzára. Ígérem, leugrom a stégről! 😀

funrafting-hegedus-krisztina-elmeny-beszamolo-2
funrafting-felber-hajnalka-elmeny-beszamolo-rafting
FELBER HAJNALKA

Amikor az ember elképzeli, hogy raftingolni indul, igazából fogalma sincs arról, valójában milyen kalandot is fog átélni. Ezzel az izgalmas ismeretlen várakozással indultam a hegyekbe.

Az ott eltöltött két nap azonban minden várakozásomat felülmúlta és bizton állíthatom, hogy nem ez volt az utolsó kalandom a hullámok között, egy falatnyi csónakban.

Érkezésünk első napján, már ott kezdődött, hogy a látvány, a helyszín amolyan tankönyvi volt. A hegyek, az illatok, a színek, a tehenek, az ízek. Bakonyi lány vagyok, tudom értékelni a földrajzi szépséget. Szóval jó volt kiszállni az autóból és szippantani a friss levegőből. Az első este hangolódtam. Élveztem a csendet, a nyugalmat, hogy minden titokzatos, mert olyan messzinek tűnik a civilizáció, közben mégis minden volt. A szoba, az ágyak, az ellátás pont ehhez passzolt. Reggel megismerkedtem a csapattal, a túravezetőkkel. Első perctől összehangolódunk, éreztem a tapasztalatot és humort is. Talán ennél több nem is kell egy élmény átadására.

Első nap egy nagy, 8 személyes hajóval szállítunk a vízre. Számomra a katartikus élmény mégis először a ruha volt. Szenzációs találmány. A 8 fokos vízben megmártózni, hosszú perceken keresztül a vadvízen lebegni anélkül lehetetlen lett volna. Az evezés, a víz ilyen közelségben egyszerre volt izgalmas, félelmetes, szórakoztató és csodálatos. Egyik hullám jött a másik után, az instrukciók cikáztak a fejünk felett… bal előre, jobb hátra, pihen, jobbra dől, szikla, stb. Aztán egyszer csak egy előre meg nem beszélt „vezényszó„ hangzott el a túravezetőtől: mindenki álljon fel a csónak szélére,kapaszkodjunk össze. Amennyire első hallásra ijesztő volt, olyannyira vált viccessé és izgalmassá az a néhány perc.

A több órás aktív kikapcsolódás után az este a lazulásé, az órákon át tartó szaunázásé volt. A tökéletes aktív program második napja előtt átadtuk magunkat a pihenésnek. Ezt követően életem első vadvízen töltött napját egy közösen elfogyasztott finom vacsorával, és az elmaradhatatlan magyar itókával zártuk le.

A második napon volt lehetőség egy szintet lépni és én meg is léptem. Hárman eveztünk a túravezetővel, aki egyszer át is adta a lehetőséget, így kipróbálhattam milyen irányítani a csónakot. Azt hiszem, ezt mindenkinek át kellene élnie egyszer. A kisebb vízesésnél végre kiengedhettem a hangom is, bízom benne, hogy a tehenek nem gurultak le ijedtükben a hegyoldalból. A víz vadabb volt, a bátorságom merészebb. Végig biztonságban éreztem magam, és így átadhattam magam a pillanatnak.

Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom a Funrafing csapatát!