Gyalogtúrák

Vízesés túra – Palfau

Egy rafting hétvégébe pont belefér, hogy meglátogasd a szállástól alig 10km-re lévő Palfau vízeséseit. A túra a Salza partról indul, változatos, függőhidakkal, lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen. Élvezheted a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatsz a lezúduló vízfüggöny alá. Az út végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező hegyekre.

Menetidő: 2-2,5óra

Belépőjegy árak:

  • Felnőtt 6,5€
  • Gyermek: 3,5€

Nyitva tartás: Április 1-től oktöber 31-ig minden nap 9 órától sötétedésig

Elérhetőségek:

  • Címe: Palfau 72, 8923 Palfau, Ausztria
  • Telefon: +43 676 / 3752 949
  • E-mail:kontakt [bejgli] wasserloch.at”> kontakt@wasserloch.at
  • GPS koordináták:698865, 14.873803

A palfaui vízesés

Mendlingtali tanösvény

Ha mindig is tudni szeretted volna, hogyan dolgoztak régen a favágók az Alpok fenyőerdeiben és még a vízimalom működése is érdekel, akkor a medlingtali túra neked való.

Alsó-Ausztria 10 legjobb kirándulóhelye közt tartják számon a fakitermelést és a gabona feldolgozást bemutató tanösvényt.

A patakparton kialakított utat bejárva hidakon, pallókon kelünk át. Hétvégenként lehetőség van betekinteni egy éppen működésben lévő vízimalom belsejébe, ahol megcsodálhatjuk, hogyan őrlik, és válogatják szét a különböző finomságúra őrölt búzát, a víz energiájával.

A túra végállomása egy napjainkban is működő fűrészmalom, amit szintén megnézhetünk működés közben. A túra végén egy, a bejáratnál található étteremben tölthetjük fel magunkat a helyi specialitásokból.

Menetidő: 2-2,5 óra

Túra hossza: 3km

A Mendlingtáli tanösvénytúra

Szállás

A lenyűgöző természet közepén 1500 méteren fekszik a Sportpanzió, a FunRafting új bázisa. Fent a hegyen nyugodt környezetben helyezkedik el, ahol jól fog esni a sportolás utáni pihenés.

A panzióban 2 ágyas, és 3-4 ágyas szobák vannak, összesen 40 főt tudunk elszállásolni az épületben. Nagyobb csapatok esetén rendelkezésünkre áll még egy épület, így akár 120 főt is el tudunk szállásolni.  Egy bőséges svédasztalos reggeli erőt ad majd az egész napos, élménydús rafting túrához. A nap végén a Wellness részlegen pedig az infra- és a finn szaunában kipihenhetjük a túra fáradalmait

A szállásunkról bővebb információért kattints