Gyalogtúrák

Vízesés túra – Palfau

Egy rafting hétvégébe pont belefér, hogy meglátogasd a szállástól alig 10km-re lévő Palfau vízeséseit. A túra a Salza partról indul, változatos, függőhidakkal, lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen. Élvezheted a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatsz a lezúduló vízfüggöny alá. Az út végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező hegyekre.

Menetidő: 2-2,5óra

Belépőjegy árak:

  • Felnőtt 6,5€
  • Gyermek: 3,5€

Nyitva tartás: Április 1-től oktöber 31-ig minden nap 9 órától sötétedésig

Elérhetőségek:

  • Címe: Palfau 72, 8923 Palfau, Ausztria
  • Telefon: +43 676 / 3752 949
  • E-mail:kontakt [bejgli] wasserloch.at”> kontakt@wasserloch.at
  • GPS koordináták:698865, 14.873803

A palfaui vízesés

Mendlingtali tanösvény

Ha mindig is tudni szeretted volna, hogyan dolgoztak régen a favágók az Alpok fenyőerdeiben és még a vízimalom működése is érdekel, akkor a medlingtali túra neked való.

Alsó-Ausztria 10 legjobb kirándulóhelye közt tartják számon a fakitermelést és a gabona feldolgozást bemutató tanösvényt.

A patakparton kialakított utat bejárva hidakon, pallókon kelünk át. Hétvégenként lehetőség van betekinteni egy éppen működésben lévő vízimalom belsejébe, ahol megcsodálhatjuk, hogyan őrlik, és válogatják szét a különböző finomságúra őrölt búzát, a víz energiájával.

A túra végállomása egy napjainkban is működő fűrészmalom, amit szintén megnézhetünk működés közben. A túra végén egy, a bejáratnál található étteremben tölthetjük fel magunkat a helyi specialitásokból.

Menetidő: 2-2,5 óra

Túra hossza: 3km

A Mendlingtáli tanösvénytúra