Kenutúra

Hévíz-patak

📅 2022. jan. 28-30 (p-v)

✔️ Még van szabad hely

💪 Evezés: kb 3-4 óra
💪 Túrázás: kb 10 km
⏳ 2,5 nap
✔️ Kezdőknek, családoknak is
🏷️ Evezés+Túrázás: 19 900 Ft
🏷️ Nemzeti Park belépő: 1 000 Ft

Tarts velünk rendhagyó, kirándulással összekötött téli kenutúránkon, ahol a fűtés alulról érkezik! A Hévíz-patak egy olyan ösvény, amire nem hatnak az évszakok változásai, a tél dermesztő hidege egy cseppet sem érdekli, és egész télen evezhető. Ezen a színekben pompázó víziúton mindig tombol a nyár. Itt egész évben kék, rózsaszín, és sárga színekben virágoznak a tündérrózsák – a patak ezt a különleges mivoltát annak köszönheti, hogy a Hévízi gyógytó forrásai tápláják, így a tóhoz közeli részen a hőmérséklete eléri akár a 25 fokot is. Az evezés után lesz lehetőséged fürödni egy jót a tóban, a hétvégét pedig egy csodás panorámatúrával zárjuk a Badacsonyban.

Miért érdemes minket választani:

 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat 
 • Családias légkör, odafigyelünk rád ; 
 • Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők 
 • Teljes körű gyors, profi ügyintézés 
 • 100% elégedettségi garanciaa részletekért kattints
Péntek: leutazás, szállás elfoglalása

Este találkozó szálláshelyünkön, ahol 20 órakor átbeszéljük a hétvégi programot.

Ha már napközben leutazol, sok szeretettel ajánljuk akár a Szigligeti vár meglátogatását, akár egy rövid kirándulást a Búbos vöcsök tanösvényen a Kányavári-szigeten, ahol megismerkedhetsz a Kis-Balaton egyedi madárvilágával.

Szombat: evezés a Hévíz-patakon

Reggeli a szálláson, majd 9.30-kor találkozunk a Hévízi-tó parkolójánál, ahol először lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, majd amikor már újra teljes létszámmal állunk a parkolóban, az oktatást és a felszerelés kiosztását követően vízre is tesszük hajóinkat, és indulhat a téli kaland a sejtelmes párafelhőben.

Kellemes, 3-4 órás evezés vár Rád ezen a csodás szakaszon, pihenővel, teázgatással, gyönyörködéssel. Testközelből fogjuk megcsodálni a szépséges tündérrózsákat, kerülgetni fogunk növényszigeteket, zsilipeket, és ha szerencsénk van, még a Kis-Balatonnál telelő madarakkal is találkozhatunk. 14-15 óra körül jövünk le a vízről, ahol már várni fognak ránk az autóink.

A túra után akik szeretnék kimaxolni a Hévíz-élményt, egyenesen a Hévíz-tó felé tudják venni az irányt, ahol 17:30-ig még lehet fürödni és lazulni egy jót, no meg kiélvezni a gyógyvíz minden jótékony hatását. 😉

Reggeli: érdemes előző nap beszerezni
Ebéd: hozz magaddal a túrára
Vacsora: Hévízen található étterem és élelmiszerbolt is

Vasárnap: panorámatúra a Badacsonyban

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és átgurulunk autóinkkal Badacsonytördemicre, mai túrán kiinduló (és vég)pontjára. Autóinkat lent hagyjuk a parkolóban, felkapjuk a túracipőt, és már bele is vágunk a napba: egy csodaszép túrával búcsúzunk a téli Balatontól, ahol lesz minden is – kirándulás erdőben fák között, kardió edzésként (csak hosszúnak tűnő) lépcsősor-mászás rejtett kilátópontokkal, páratlan panoráma a Balaton teljes terjedelmére és a Balaton-felvidék vonulataira, kilátásos ebéd, és nem utolsó sorban forralt boros sétány. 😉 Ahogy visszafelé vesszük az irányt autóinkhoz, még kapunk egy nagy adag panoráma-dömpinget (és beruházható ingatlan-ötleteket) a domboldalon húzódó ösvényünkön, a parkolóba érve pedig már nincs más út, csak a hazafelé.
Túra hossza: kb. 10 km

Reggeli: érdemes előző nap beszerezni
Ebéd: hozz magaddal a túrára

Részvételhez

A túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező.  A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

Túra nehézsége

Képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

A gyalogtúra átlagos sportosságot igényel, a lépcsőzésnél szükség van némi kondícióra, de fogunk rövid pihenőt tartani felfelé menet.

Ajánlott felszerelés

A túrára hozz magaddal:

 • enni és innivalót,
 • vízhatlan kabátot,
 • evezős/technikai felsőt,
 • sapkát,
 • az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges,
 • ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot
 • megfelelő, téli túrázásra is alkalmas túracipővel/túrabakanccsal készülj

Biztonság (COVID-19)

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

 • Ha a buszunkban utazol (például a transzfer során), a szájmaszk használata kötelező.
 • Sterilizált mellény, lapát és hajó várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
 • Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.

Időjárás

Az aktuális időjáráshoz mérten fontos felkészülni az alacsony hőmérsékletre, esetleges szélre, esőre!

Garda Apartmanház, Hévíz

A mediterrán stílusú apartmanház autóval mindössze 5 percre fekszik a Hévízi-tótól. Szuper pihenésre lesz itt lehetőségünk 2+2 fős apartmanokban külön hálószobákkal, mindegyik apartmanban teljesen felszerelt konyha, étkező, nappali és terasz vár ránk. Az apartmanház külön wellness részleggel rendelkezik, ahol pezsgőfürdő, szauna, futópad és csocsó gondoskodik az esti kikapcsolódásról. 😉

Ára: ~6 500 Ft/fő/éj

Garda Apartmanház, Hévíz

Cím: Hévíz, Bartók Béla u. 12/A, 8380 (kattints, Google Maps)
Érkezés: pénteken 20 óráig

Tömegközlekedéssel
Sajnos erre a túrára nem tudjuk ajánlani ezt az utazási módot a hétvégi, szellős menetrend végett.

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezési űrlapon tudod megadni a szükséges adatokat.

Árak: 

Evezés+Túrázás: 19 900 Ft

Nemzeti Park belépő*: 1 000 Ft

*Túradíj nem tartalmazza.

 

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel
 • A kenuk kiszállítását, hazaszállítását
 • A sofőr transzfert
 • A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét
 • A szállást – ld. “Szállás”
 • A Hévízi Tófürdő belépőjét (opcionális)
 • Az étkezéseket

Fizetési feltételek

A jelentkezés 3 000 Ft/fő foglaló befizetésével válik véglegessé, melynek pontos részleteit az űrlap kitöltését követően küldjük emailben.

Minimum létszám

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Időjárás

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban. Ilyen esetben áthozható az összeg egy másik időpontra.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését, vagy pozitív teszteredmény végett mégsem tudsz részt venni a túrán. A további visszamondási feltételeket alább olvashatod.

Visszamondási feltételek 

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 80%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 8 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 7 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése vagy másik időpontra történő átfoglalása, de a lefoglalt hely más személyre átruházható.
Nyilatkozat

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.