Kenutúra

Hévíz-patak

📅 2022. febr. 18-20 (p-v)

✔️ Még van szabad hely

💪 Evezés: kb 3-4 óra
💪 Túrázás: kb 10 km
⏳ 2,5 nap
✔️ Kezdőknek, családoknak is
🏷️ Evezés+Túrázás: 19 900 Ft
🏷️ Nemzeti Park belépő: 1 000 Ft

Tarts velünk rendhagyó, kirándulással összekötött téli kenutúránkon, ahol a fűtés alulról érkezik! A Hévíz-patak egy olyan ösvény, amire nem hatnak az évszakok változásai, a tél dermesztő hidege egy cseppet sem érdekli, és egész télen evezhető. Ezen a színekben pompázó víziúton mindig tombol a nyár. Itt egész évben kék, rózsaszín, és sárga színekben virágoznak a tündérrózsák – a patak ezt a különleges mivoltát annak köszönheti, hogy a Hévízi gyógytó forrásai tápláják, így a tóhoz közeli részen a hőmérséklete eléri akár a 25 fokot is. Az evezés után lesz lehetőséged fürödni egy jót a tóban, a hétvégét pedig egy csodás panorámatúrával zárjuk a Badacsonyban.

Miért érdemes minket választani:

 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat 
 • Családias légkör, odafigyelünk rád ; 
 • Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők 
 • Teljes körű gyors, profi ügyintézés 
 • 100% elégedettségi garanciaa részletekért kattints
Péntek: leutazás, szállás elfoglalása

Este találkozó szálláshelyünkön, ahol 20 órakor átbeszéljük a hétvégi programot.

Ha már napközben leutazol, sok szeretettel ajánljuk akár a Szigligeti vár meglátogatását, akár egy rövid kirándulást a Búbos vöcsök tanösvényen a Kányavári-szigeten, ahol megismerkedhetsz a Kis-Balaton egyedi madárvilágával.

Szombat: evezés a Hévíz-patakon

Reggeli a szálláson, majd 9.30-kor találkozunk a Hévízi-tó parkolójánál, ahol először lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, majd amikor már újra teljes létszámmal állunk a parkolóban, az oktatást és a felszerelés kiosztását követően vízre is tesszük hajóinkat, és indulhat a téli kaland a sejtelmes párafelhőben.

Kellemes, 3-4 órás evezés vár Rád ezen a csodás szakaszon, pihenővel, teázgatással, gyönyörködéssel. Testközelből fogjuk megcsodálni a szépséges tündérrózsákat, kerülgetni fogunk növényszigeteket, zsilipeket, és ha szerencsénk van, még a Kis-Balatonnál telelő madarakkal is találkozhatunk. 14-15 óra körül jövünk le a vízről, ahol már várni fognak ránk az autóink.

A túra után akik szeretnék kimaxolni a Hévíz-élményt, egyenesen a Hévíz-tó felé tudják venni az irányt, ahol 17:30-ig még lehet fürödni és lazulni egy jót, no meg kiélvezni a gyógyvíz minden jótékony hatását. 😉

Reggeli: a szálláson (az árban benne foglalt)
Ebéd: hozz magaddal a túrára
Vacsora: a szálláson (az árban benne foglalt)

Vasárnap: panorámatúra a Badacsonyban

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és átgurulunk autóinkkal Badacsonytördemicre, mai túrán kiinduló (és vég)pontjára. Autóinkat lent hagyjuk a parkolóban, felkapjuk a túracipőt, és már bele is vágunk a napba: egy csodaszép túrával búcsúzunk a téli Balatontól, ahol lesz minden is – kirándulás erdőben fák között, kardió edzésként (csak hosszúnak tűnő) lépcsősor-mászás rejtett kilátópontokkal, páratlan panoráma a Balaton teljes terjedelmére és a Balaton-felvidék vonulataira, kilátásos ebéd, és nem utolsó sorban forralt boros sétány. 😉 Ahogy visszafelé vesszük az irányt autóinkhoz, még kapunk egy nagy adag panoráma-dömpinget (és beruházható ingatlan-ötleteket) a domboldalon húzódó ösvényünkön, a parkolóba érve pedig már nincs más út, csak a hazafelé.
Túra hossza: kb. 10 km

Reggeli: a szálláson (az árban benne foglalt)
Ebéd: hozz magaddal a túrára

Részvételhez

A túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező.  A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

Túra nehézsége

Képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

A gyalogtúra átlagos sportosságot igényel, a lépcsőzésnél szükség van némi kondícióra, de fogunk rövid pihenőt tartani felfelé menet.

Ajánlott felszerelés

A túrára hozz magaddal:

 • enni és innivalót,
 • vízhatlan kabátot,
 • evezős/technikai felsőt,
 • sapkát,
 • az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges,
 • ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot
 • megfelelő, téli túrázásra is alkalmas túracipővel/túrabakanccsal készülj

Biztonság (COVID-19)

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

 • Ha a buszunkban utazol (például a transzfer során), a szájmaszk használata kötelező.
 • Sterilizált mellény, lapát és hajó várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
 • Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.

Időjárás

Az aktuális időjáráshoz mérten fontos felkészülni az alacsony hőmérsékletre, esetleges szélre, esőre!

Hotel Erzsébet, Hévíz

A szálloda a Hévízi-tó bejáratának közvetlen közelében fekszik. Klasszikus hangulatú, igazi szállodai pihenésre lesz lehetőség 2 fős szobákban, melyek TV-vel, WiFivel és széffel felszereltek.

Az árban benne foglalt a szálláshelyen biztosított félpanziós ellátás.

Ára: ~12 600 Ft/fő/éj

Hotel Erzsébet, Hévíz

Cím: Hévíz, Erzsébet királyné u. 13, 8380 (kattints, Google Maps)
Érkezés: pénteken 20 óráig

Tömegközlekedéssel
Sajnos erre a túrára nem tudjuk ajánlani ezt az utazási módot a hétvégi, szellős menetrend végett.

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezési űrlapon tudod megadni a szükséges adatokat.

Árak: 

Evezés+Túrázás: 19 900 Ft

Nemzeti Park belépő*: 1 000 Ft

*Túradíj nem tartalmazza.

 

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel
 • A kenuk kiszállítását, hazaszállítását
 • A sofőr transzfert
 • A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét
 • A szállást – ld. “Szállás”
 • A Hévízi Tófürdő belépőjét (opcionális)
 • A napközbeni étkezéseket (a szálláshelyen félpanziós ellátás biztosított)

Fizetési feltételek

A jelentkezés 3 000 Ft/fő foglaló befizetésével válik véglegessé, melynek pontos részleteit az űrlap kitöltését követően küldjük emailben.

Minimum létszám

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Időjárás

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban. Ilyen esetben áthozható az összeg egy másik időpontra.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését, vagy pozitív teszteredmény végett mégsem tudsz részt venni a túrán. A további visszamondási feltételeket alább olvashatod.

Visszamondási feltételek 

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 80%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 8 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 7 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése vagy másik időpontra történő átfoglalása, de a lefoglalt hely más személyre átruházható.
Nyilatkozat

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.