Kenutúra

Ráckevei Duna-Ág

📅 2021. szept. 4-5
     ✔️ Még van szabad hely
Választható +program:
        Afro dance
💪 Evezés: kb 4-5 óra/nap
⏳ 1 / 2 nap
✔️ Kezdőknek, családoknak is
🏷️ 2 napos: 12 900-18 900 Ft
🏷️ 1 napos: 6 900-11 900 Ft
 

Ráckevei nádlabirintus túránkon megtapasztalhatod, hogy milyen megnyugtató is a természet, mindössze pár perces autóútra a város zajától. Ez tényleg a nyugalom szigete, még a hajós forgalomtól is elzárt, szinte állóvízű terület. Meg fogsz lepődni, hogy micsoda élettel teli környezet vár itt rád, ahol evezéssel, tánccal és strandolással töltjük a hétvégét a teljes kikapcsolódás jegyében.

Időtartam: részt vehetsz a túrán 2 napos vagy 1 napos felállásban is, bármelyik napra becsatlakozhatsz előző este vagy aznap reggel.

Miért érdemes minket választani:

 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat 
 • Családias légkör, odafigyelünk rád ; 
 • Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők 
 • Teljes körű gyors, profi ügyintézés 
 • 100% elégedettségi garanciaa részletekért kattints
2021. szeptember 4-5. (szo-vas)
🕺 Afro dance:

Részletek hamarosan!

Szombat: Csepel – Szigetszentmiklós – Szigethalom

Találkozó a Hekk Szigetnél 9 órakor. A programkezdés előtt megcsináljuk a sofőrökkel a transzfert, majd visszatérve a Központhoz kiosztjuk a kenutúrához a felszereléseket, rövid oktatás, vízre szállunk és leevezünk egészen az M0-s hídig, ahol bevetjük magunkat a nádlabirintusba. A túra folyamán rengeteg szárcsával, vadkacsával és hattyúval ismerkedhetünk meg, akik büszkén terelgetik csibéiket a nádlabirintusokon keresztül. Egész nyáron madár ének hanga tölti be a környéket, messzire elhallatszik a nádi rigó éneke is, és a nagyobb testű gémek, kócsagok, kárókatonák szárnycsapásai kavarják fejünk felett a levegőt. Ha szerencsénk van, még sütkérező teknősökkel is találkozhatunk.

De nem csak a vízi állatok miatt izgalmas ez a túra, hanem mert szűk csatornákon is evezhetünk, ahol felülről a benyúló fák, egyik oldalról a nádas, a másik oldalról pedig a vízparti házak határolnak minket. Átbújunk egy csövön, ami Dunaharaszti nádszigeteihez vezet, majd haladunk tovább Szigetszentmiklósig, ahol megpihenünk, mindenki elfogyaszthatja otthonról hozott szendvicseit, vagy megkóstolhatja a helyi büfé lángoskülönlegességeit. Ezután elhaladunk az úszóláp mellett, és megcélozzuk a szigetcsúcsot. Átevezünk a túlpartra, ahol egy holtágba tudunk visszafordulni, ha szeretnénk tovább kalandozni a náddal telített részen.  Innen már csak egy kis evezés választ el minket a kikötőhelyünktőlSzigethalomban.

Itt lehet sátrazni és faházakban is aludni – lehorgonyzunk, tábort verünk, elfoglaljuk a szállást, az estét pedig (miután Szigethalom vendéglőit alaposan felfedeztük), lazulós tábortüzezéssel töltjük a millió csillag alatt.

Reggeli: otthon, vagy hozz magaddal, hogy a túra előtt a parton el tudd fogyasztani
Ebéd: hozhatsz magaddal a túrára, vagy Szigetszentmiklóson tudsz lángost ebédelni a helyi büfében
Vacsora: Szigethalomban található több vendéglő és bolt is
Ivóvíz: hozz magaddal a túrára, utána a azálláshelyen tudsz majd újratölteni, illetve bolt is van Szigethalomban

Vasárnap: Szigethalom – strandolások – Ráckeve

Reggeli a nyugiban, az újonnan érkezetteknek oktatás és felszerelés kiosztás, utána lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, majd vízre is szállunk: ma is rengeteg kaland vár ránk, az előző napihoz hasonló vadregényes nádasokban bővelkedő út, aminek a porát a Szigetcsépi strandon tudjuk majd magunkról lemosni. Itt egy nagyon kellemes homokos strand vár majd minket, ahol lehetőség lesz a felfrissülésre, étkezésre is. A mennyei túra folytatódik, és elhaladunk az Angyali-sziget mellett is, majd egészen Ráckevéig fogunk evezni, ahonnan kisimult arccal indulunk haza.

Reggeli: túra előtt; hozz magadnak otthonról, illetve van bolt is Szigethalomban
Ebéd: hozhatsz magaddal a túrára, vagy a Szigetépcsi strand büféjében is tudsz ebédelni
Ivóvíz: hozz magaddal a túrára, a szálláshelyen tudsz indulás előtt feltankolni, vagy bolt is van Szigethalomban

Részvételhez

A túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező.  A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

Túra nehézsége

Képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A kiegészítő programokon is szeretettel várunk akkor is, ha még semmilyen tapasztattal nem rendelkezel! 😉

Időtartam

Részt vehetsz a túrán 2 napos és 1 napos felállásban is, bármelyik napra becsatlakozhatsz előző este vagy aznap reggel.

Ajánlott felszerelés

A túrára hozz magaddal:

 • vízhatlan kabátot,
 • evezős/technikai felsőt,
 • sapkát,
 • naptejet, napszemüveget,
 • az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges,
 • ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot,
 • egy kulacs vizet,
 • kempingfelszerelést a sátorozáshoz.

Felszerelés szállítása

A vízre csak a napi felszereléseinket visszük, sátraink és egyéb cuccunk autóinkban fognak várni minket, melyeket minden nap transzferálással juttatunk el a túra aznapi kiindulópontjától végpontjáig.

Biztonság (COVID-19)

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

 • Ha a buszunkban utazol, kötelező a szájmaszk használata, a szárazföldön pedig ajánlott, amíg vízre nem szállunk.
 • Sterilizált mellény, lapát és hajó várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
 • Végig tartjuk az egy lapátnyi, azaz 2 méter távolságot, a víz úgy is vezeti a hangodat. 😉
 • Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.
 • Egy hajóban, a már amúgy is egy „hajóban evezők”, azaz az egy háztatásban élők evezhetnek.

Időjárás

Az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

Szombat: Hekk Sziget

Cím: Budapest, Duna dűlő 6, 1212 (kattints, Google Maps)
Találkozó: 9 órakor

Vasárnap: Szigethalom

Cím: Szigethalom (kattints, Google Maps)
Találkozó: 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Szombat: Budapest belvárosából: H6-os HÉV vagy 23-as busz Pesterzsébet felsőig, onnan 15 perc séta át a hídon a Központhoz (Google Maps-el vagy BKK futárral is meg tudod tervezni a tömegközeledési útvonalad)
Vasárnap: Szigethalom HÉV-vel és távolsági busszal is könnyen elérhető, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezési űrlapon tudod megadni a szükséges adatokat.

Fehér Gém Üdülő – Szigethalom

A turista színvonalú faházakból és hatalmas füves területből álló üdülő a Ráckevei Dunával körülvett földnyelven, gyönyörű környezetben található, közvetlenül a vízparton.

Faház:

Egy faházban 2 db 5 ágyas szoba van, külön fürdőszobával, közös konyhával.

5 ágyas szoba ára: 3 000 Ft/fő/éj + 300 Ft/fő/nap IFA (18 év felett)

Az ár tartalmazza:
• Ágynemű
• Wifi használat
• TV

Sátor: 1 000 Ft/sátor + 500 Ft/fő

Árak: 

Felnőtt 2 nap 1 nap
Evezés
+ Afro dance
18 900 Ft 11 900 Ft (szombat)
Evezés 15 900 Ft 8 900 Ft

 

Gyerek (6-12 éves korig) 2 nap 1 nap
Evezés
+ Afro dance
14 900 Ft 9 500 Ft (szombat)
Evezés 12 900 Ft 6 900 Ft

 

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt),
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel,
 • A kenuk kiszállítását, hazaszállítását, 
 • transzfert, 
 • A szervezési díjat.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét,
 • A szállást,
 • Az étkezéseket.

Fizetési feltételek

A jelentkezés 5 000 Ft/fő foglaló befizetésével válik véglegessé, melynek pontos részleteit az űrlap kitöltését követően küldjük emailben.

Minimum létszám

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Időjárás

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban. Ilyen esetben áthozható az összeg egy másik időpontra.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését, vagy pozitív teszteredmény végett mégsem tudsz részt venni a túrán. A további visszamondási feltételeket alább olvashatod.

Visszamondási feltételek 

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 80%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 8 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 7 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése vagy másik időpontra történő átfoglalása, de a lefoglalt hely más személyre átruházható.
Nyilatkozat

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.