Kenutúra

Öreg-Túr

📅 2021. aug. 13-15
     🔴 Megtelt
⏳ 2 / 3 nap
💪 Evezés: kb. 4-5 óra/nap
✔️ Kezdőknek, családoknak is
🏷️ 3 nap: 28 900 Ft
🏷️ 3 nap: 20 900 Ft
 

Az Öreg-Túr szűk, kanyargós medrének és természeti világának köszönhetően a vadregényes, izgalmas folyók közé tartozik. A kalandokat tovább fokozzák a folyó két partján belógó-bedőlt fák, amiket kerülgetni kell, sokszor alattuk átbújva tudunk tovább haladni. 😉 Egy érintetlen természeti részen, a hajós forgalom elől elzárt szakaszon fogunk evezni, ahol zsong körülöttünk a természet, ezernyi szitakötő, a madaraktól vibráló levegő, mindeközben pedig változatos vízi növényzet vár ránk.

Időtartam: részt vehetsz a túrán 3 napos (péntek-vasárnap) és 2 napos (szombat-vasárnap) felállásban is.

Miért érdemes minket választani:

 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat 
 • Családias légkör, odafigyelünk rád ; 
 • Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők 
 • Teljes körű gyors, profi ügyintézés 
 • 100% elégedettségi garanciaa részletekért kattints
2021. augusztus 13-15 (pé-vas)
Péntek: Túristvándi – Kömörő

Miután megérkezünk Túristvándiba, mely szállásunk helyszínéül szolgál, egy igazi ráhangolódós evezést tartunk: vízre szállunk a túristvándi vízimalomnál, majd elevezünk Kömörő irányába és vissza, miközben felvesszük az Öreg-Túr nyugodt ritmusát – és még a kenuinkkal is baráti viszonyt alakítunk ki, ahogy elsajátítja mindenki a kormányzás rejtelmeit. 😉 Visszafelé megcsodáljuk a vízről és a szárazföldről is a vízimalmot.

Este pattintjuk a tábortüzet, és egy igazi ismerkedős-beszélgetős sütögetést tartunk, mielőtt rápihennénk a hétvégi túrára.

Ebéd: hozz magaddal a túrára
Vacsora: érdemes odafelé bevásárolni, a szálláshelyen lehet sütögetni, vendéglő és kisbolt a környező falvakban van (Kölcse, Fehérgyarmat), ahova autóval át lehet gurulni
Ivóvíz: hozz magaddal a túrára, a szálláshelyen tudsz újratölteni a túra előtt és után, illetve a környező falvakban tudsz beszerezni

Szombat: Sonkád – Kölcse

Napindító reggeli után az újonnan érkezetteknek oktatás és a felszerelés kiosztás, majd átgurulunk Sonkádra, mai túránk kiinduló pontjára. Miután lebonyolítottuk a sofőrökkel a transzfert, vízreszállunk és belevetjük magunkat az Öreg-Túr kanyargós világába! A folyó ezen szakasza nagyon lassú folyású, a part két szélén benyúló, vagy épp bedőlt fák gazdagítják a kalandot, és minden egyes kanyar után egy-egy újabb arcát fedezhetjük fel a Túrnak – ebből az élményből pedig bőven jut mindenkinek az Öreg-Túr megszámlálhatatlanul sok kanyarja lévén. 😉 Mindeközben pedig élvezhetjük az érintetlen, vad táj nyugalmát, messze minden hajótól és zsivajtól, amit felvált a rengeteg madár “zaja”. Kölcsére megérkezvén visszagurulunk Túristvándiba, ahol már nincs más hátra, csak egy jó hangulatú, lazulós, tábortüzezős este.

Reggeli: túra előtt; előtte nap vásárolj be a környező falvakban (Kölcse, Fehérgyarmat)
Ebéd: hozz magaddal a túrára, előtte nap vásárolj be
Vacsora: mai kiszállónknál (Kölcsén) van kisbolt és vendéglő is, a szálláshelyen pedig tudsz tábortűznél sütögetni
Ivóvíz: hozz magaddal a túrára, a szálláshelyen tudsz újratölteni a túra előtt és után, illetve a kiszállónál Kölcsén tudsz még beszerezni

Vasárnap: Kölcse – Túristvándi

Reggeli után átgurulunk Kölcsére, lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, és már vízre is tesszük porzó kenuinkat, hogy folytassuk túránkat a vadregényes, meditációs célokra is tökéletes nyugalmú, vékonyka Öreg-Túron. Dzsungelszerű világban evezünk, békalencsésben, vízitökösben, kerülgetjük a fákat, és élvezhetjük egész nap ezt az egyedi, ember előtti időket idéző tájat, ahogy haladunk mai célunk, Túristvándi felé. Túránk végeztével kisimult arccal hazaindulunk.

Reggeli: túra előtt; előtte nap vásárolj be a kiszállónál (Kölcsén)
Ebéd: hozz magaddal a túrára, előtte nap vásárolj be
Ivóvíz: hozz magaddal a túrára, a szálláshelyen tudsz újratölteni a túra előtt, illetve előtte nap a kiszállónál Kölcsén tudsz még beszerezni

Részvételhez

A túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező.  A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

Túra nehézsége

Képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A kiegészítő programokon is szeretettel várunk akkor is, ha még semmilyen tapasztattal nem rendelkezel! 😉

Időtartam

Részt vehetsz a túrán 3 napos (péntek-vasárnap) és 2 napos (szombat-vasárnap) és felállásban is.

Ajánlott felszerelés

A túrára hozz magaddal:

 • vízhatlan kabátot,
 • evezős/technikai felsőt,
 • sapkát,
 • naptejet, napszemüveget,
 • az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges,
 • ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot,
 • egy kulacs vizet,
 • kempingfelszerelést, ha sátorozás mellett döntesz.

Felszerelés szállítása

A vízre csak a napi felszereléseinket visszük.

Biztonság (COVID-19)

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

 • Ha a buszunkban utazol, kötelező a szájmaszk használata, a szárazföldön pedig ajánlott, amíg vízre nem szállunk.
 • Sterilizált mellény, lapát és hajó várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
 • Végig tartjuk az egy lapátnyi, azaz 2 méter távolságot, a víz úgy is vezeti a hangodat. 😉
 • Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.
 • Egy hajóban, a már amúgy is egy „hajóban evezők”, azaz az egy háztatásban élők evezhetnek.

Időjárás

Az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

Túr-Party Vendégház
Autentikus vendégházi hangulat egy közel 1 hektáros területen mindennel, amit az ember csak kívánhat a tűzrakóhelytől a kempingen át a kemencéig, mindössze 100 méterre a vízparttól, teljes nyugalomban. 2-3-4 ágyas szobák.

Ár: 3 500 Ft/fő/éj + 100 Ft/fő/éj IFA

Csütörtök / Péntek / Szombat: Túristvándi

Cím: Túristvándi (kattints, Google Maps)
Találkozó: csütörtökön 13:00-kor, pénteken és szombaton 9:00-kor

Tömegközlekedéssel
A távoleső helyszínek és a helyi tömegközlekedési viszonyok végett sajnos erre a túrára nem tudjuk ajánlani ezt az utazási módot.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezési űrlapon tudod megadni a szükséges adatokat.

Árak: 

Felnőtt:

3 napos evezés: 28 900 Ft

2 napos evezés: 20 900 Ft

Gyerek (6-12 éves korig):

3 napos evezés: 22 900 Ft

2 napos evezés: 16 500 Ft

 

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt),
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel,
 • A kenuk kiszállítását, hazaszállítását, 
 • transzfert, 
 • A szervezési díjat.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét,
 • A szállást,
 • Az étkezéseket.

Fizetési feltételek

A jelentkezés 5 000 Ft/fő foglaló befizetésével válik véglegessé, melynek pontos részleteit az űrlap kitöltését követően küldjük emailben.

Minimum létszám

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Időjárás

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban. Ilyen esetben áthozható az összeg egy másik időpontra.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését, vagy pozitív teszteredmény végett mégsem tudsz részt venni a túrán. A további visszamondási feltételeket alább olvashatod.

Visszamondási feltételek 

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 80%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 8 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 7 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése vagy másik időpontra történő átfoglalása, de a lefoglalt hely más személyre átruházható.
Nyilatkozat

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Ez a túránk sajnos megtelt, várunk szeretettel további helyszíneinken!