Tengeri kajak

Horvátország

📅 2022. jún. 3-6 (4 nap, p-h)
📅 2022. jún. 6-9 (4 nap, h-cs)
📅 2022. jún. 3-9 (7 nap, p-cs)
⏳ 4 nap / 7 nap
📍 Šibenik-Knin régió
💪 Evezés: kb. 12-15 km/nap
Bevezető akció 2021.12.31-ig:
🏷️ 4 nap: 59 900 Ft 50 900 Ft
🏷️ 7 nap: 99 900 Ft 89 900 Ft
📅 2022. szept. 16-19 (4 nap, p-h)
📅 2022. szept. 19-22 (4 nap, h-cs)
📅 2022. szept. 16-22 (7 nap, p-cs)
⏳ 4 nap / 7 nap
📍 Šibenik-Knin régió
💪 Evezés: kb. 12-15 km/nap
Bevezető akció 2021.12.31-ig:
🏷️ 4 nap: 59 900 Ft 50 900 Ft
🏷️ 7 nap: 99 900 Ft 89 900 Ft

Hamisítatlan tengeri kajakos élményre várunk az Adrián! A horvát tengerpart legjavát tapasztalhatod meg vízről: lakatlan szigetek, autentikus szigeti városkák, csodálatos mediterrán hangulat, szemet és lelket gyönyörködtető környezetben – mindez összekötve a kajakozás maxi-sportos előnyeivel. Ha most ismerkedsz a tengeri kajakozás világával, ez a túra ideális beavató kalandnak, ha pedig már haladó kajakos vagy, kikapcsolódós evezés vár rád, sok strandolással és sznorkelinggel fűszerezve. 😉

Miért érdemes minket választani:

 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat
 • Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők
 • Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán
 • Családias légkör, odafigyelünk rád

 • Teljes körű, gyors, profi ügyintézés,
 • 100% elégedettségi garancia – a részletekért kattints
 • A túradíjból 300 Ft környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

Péntek: kiutazás

Utazás a horvát-tengerpartra, Šibenikbe. Találkozó a délutáni órákban: megbeszéljük a hajóbeosztást, elvégezzük a szükséges beállításokat, átbeszéljük a felszerelések használatát és tartunk egy rövid próbaevezést. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.
Evezés hossza: 2-3 km

Szombat: Lakatlan szigetek

Ezen a napon egy igazi felfedező kalandban lesz részünk, a civilizációtól elzárt, lakatlan szigetekre fogunk ellátogatni. Ezért az előző este előkészített innivalót, szendvicseket, rágcsát, csokit magunkkal visszük az útra. Egész nap a szigetek között fogunk csalinkázni, és csak a legszebb szigeteken fogunk kikötni, ahol lesz lehetőség strandolni, pipával búvárkodni, napozni, piknikezni. Belekóstolunk a határtalanság érzésébe is (láthatjuk ahogy az ég a vízzel összeér…), igazi tengeri kajakos csemege lesz! Este szabad program.
Evezés hossza: 12-13 km

Vasárnap: Zlarin

Erre a napra hosszabb evezést tervezünk, célunk a szomszédos sziget nevét adó Zlarin városka meghódítása. Körülményektől függően megkerüljük a szigetet a külső oldal felől, kiélvezve a vad szépség látványát, vagy végig evezünk a belső partja mentén. Zlarin maga is egy védett öbölben található, ahol strandolásra is van lehetőség, valamint éttermek és bolt is a rendelkezésünkre állnak. Azoknak pedig, akik inkább a szigetet fedeznék fel egy nagyszerű útvonalat mutatunk, ami egy erdőn keresztül vezet a sziget csúcsára. Innen messze elátunk a környező szigetekre is. Este szabad program.
Evezés hossza: 15-18 km

⚠️ Turnusváltás a 4 napos túrázóknak
Hétfő: Lakatlan szigetek és Krapanj // kiutazás // hazautazás

Akik pénteken érkeztek a túrára:
Ma már egy laza levezető evezés vagy hosszabb kaland lesz a program a csapat kedvétől függően. Célba vehetjük a Morinje öblöt, ami a gleccserek vájta fjordok szépségét idézi és ötvözi a mediterrán tengerek hangulatával, vagy újabb lakatlan szigeteket fedezhetünk föl. Visszafelé Krapanj szigetét látogatjuk meg, ahol élvezhetjük a parttól/autóforgalomtól elzárt „mini nyaraló sziget” hangulatát és akár leülhetünk a helyi autentikus ivó teraszára is egy italra. Visszaérkezéskor a felszereléseket rendbe tesszük, majd a 4 napos túrán résztvevőknek délután – este utazás haza.
Evezés hossza: 8-13 km

Akik hétfőn érkeznek a túrára:
Utazás a horvát-tengerpartra, Vodice-be. Találkozó a délutáni órákban: megbeszéljük a hajóbeosztást, elvégezzük a szükséges beállításokat, átbeszéljük a felszerelések használatát és tartunk egy rövid próbaevezést. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.
Evezés hossza: 2-3 km

Kedd: Szigetek

Ma Prvic szigetére evezünk át, majd a Lupac sziget következik. Az időjárás függvényében – visszafelé a sziget(ek)et megkerülve evezünk. A szigetek nyugalmasabb partszakaszainál kikötünk majd, lesz lehetőség strandolni, sznorkelezni, napozni, piknikezni. A szigeti városkák meghitt hangulatát is élvezhetjük. Este szabad program.
Evezés hossza: 12-13 km

Szerda: Tijat

A mai napra kicsit hosszabb evezést tervezünk, célunk a tegnapival szomszédos Tijat sziget. A Prvic sziget legközelebbi csücskét érintve tovább evezünk a Tijat sziget felé. Ez lesz a leg „kitettebb” szakasz a túra során. A sziget keleti oldalán egy védett öböl vár ránk, ahol étterem is található. Ismét mérlegeljük az időjárási viszonyokat – terv szerint meglátogatjuk az aprócska Kamenicát is, majd a sziget megkerülésével térünk haza. Este szabad program.
Evezés hossza: 16-17 km

Csütörtök: szigetek és Tribunj

Az utolsó napon laza levezető evezést tartunk. A Logorun és Lukovnik szigetek megkerülése közben lesz időnk újabb strand megállókra – pihenőkre. Utána Tribunj városában nézhetünk körül vagy választhatjuk a parti vendéglátó egységek egyikét a lazításhoz. Visszaérkezés után a felszerelést rendbe tesszük, majd búcsút veszünk Horvátországtól és hazaindulunk.
Evezés hossza: 9-10 km

Esőnap: Šibenik-öböl vagy Krka Nemzeti Park

Az időjárási viszonyoknak megfelelően a túranapok sorrendje változhat. Amennyiben a vízre szállás a nyílt tengeren az időjárás miatt nem lehetséges / nem biztonságos, lehetőségünk van a közeli védett öbölben evezni egy jót és felfedezni az osztriga farmokat, vagy végső esetben a közeli Krka Nemzeti Park kínál csodálatos látnivalót és akár egész napos kirándulási lehetőséget.

Részvétel feltétele

 • Biztos úszástudás
 • Minimum 14 éves kor
 • Extrém sport biztosítás
 • Kezdőknek legalább egy alkalom tengeri kajakos edzésen való részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél – a saját edzéseinkből egy alkalmon féláron lehetséges a részvétel

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

Tengeri kajakos edzés

A túra előtt előre egyeztetett időpontra ki fogunk írni legalább két alkalom tengeri kajakos edzést, melyből egy alkalmon fél áron lehetséges a részvétel – azoknak, akik még soha nem ültek tengeri kajakban, egy edzésen kötelező a részvétel, és csak akkor lehetséges a tengeri  kajaktúrán a résztvétel  Ezen az edzésen egyrészt átveszünk veled mindent, ami a túrán való részvételhez szükséges (lapátfogás, evezési technikák, kanyarodás, és a csooporttól függően hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben, stb.), másrészt evezünk egyet, hogy lássuk, és te is fel tudd mérni, hogyan bírod az evezést.

Ajánlott felszerelés

– Öltözet:

 • rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű,
 • rövid nadrág,
 • cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen,
 • esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

– Kiegészítők:

 • kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől,
 • napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá),
 • napvédő krém (!!),
 • napszemüveg,
 • kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

– Túra- és strandfelszerelés:

 • polifoam strandoláshoz,
 • fejlámpa vagy kézilámpa: hozzá elem vagy akkumulátor,
 • vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására,
 • szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából,
 • búvár uszony és maszk

Étkezés, ivóvíz-beszerzés

Mindig viszünk magunkkal ivóvizet, ha van kulacsod akkor a szálláson újra töltheted mert nagyon jó minőségű a víz, és legvégső esetben  a helyi boltokban is tudsz vásárolni.  Itt tudsz élelmiszert is vásárolni, amit magaddal tudsz hozni a túrára, nem mindegyik napon lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

Időjárás 

Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

Biztosítás 

Az extrém sport biztosítás megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 800 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek, események esetén lehet hasznos. Ilyen esetben csak az utazás 10 %-át vonja le önrészként a biztosító, a többit visszakapod.

Programváltozás

Kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

Biztonság (COVID-19)

A Horvátországba történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

 • Ha a buszunkban utazol (például a transzfer során, ha szükséges), a maszk használata ajánlott.
 • Sterilizált felszerelés várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
 • Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.

Péntek-hétfő: Solaris Camping Mobile Homes – Šibenik

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, egyenesen a tenger partján.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), minden mobilházban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints

Ár: 37 EUR/fő/éj      ~279 HRK/fő/éj (4 fő/mobilház esetén)

Hétfő-csütörtök: Limar Vendégház – Srima

Tengerparthoz közeli 4 személyes apartmanok 2 hálószobával, csendes környéken.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), minden apartmanban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints

Ár: 20 EUR/fő/éj      ~156 HRK/fő/éj (4 fő/apartman esetén)

Péntek-hétfő: Solaris Camping Mobile Homes – Šibenik

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, egyenesen a tenger partján.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), minden mobilházban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints

Ár: 31 EUR/fő/éj      ~234 HRK/fő/éj (4 fő/mobilház esetén)

Hétfő-csütörtök: Croatia Camp Mobile Homes – Vodice

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, a tenger partjától két és fél lépésre.

Van: minden házban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints
Parkolás: a szálláshelyen 6 EUR/nap

Ár: 21 EUR/fő/éj      ~158 HRK/fő/éj (4 fő/mobilház esetén)

Péntek: Šibenik

Cím: Šibenik, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 16 órakor

Hétfő: Vodice

Cím: Vodice, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 16 órakor

Hétfő: Srima

Cím: Srima, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 16 órakor

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás 7 napos túrázók részére 19 900 Ft/fő áron (5 szabad helyünk van). Az út Budapestről 6,5-7 óra hosszú (kb. 700 km autópályán).

Bevezető akció 2021.12.31-ig:
🏷️ 4 nap: 59 900 Ft 50 900 Ft
🏷️ 7 nap: 99 900 Ft 89 900 Ft

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (hajót, lapátot, mellényt, hullámkötényt, szivacsot/szivattyút)
 • A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel
 • A kajakok kiszállítását, hazaszállítását
 • A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”
 • Az extrém sport biztosítást – 800 Ft/fő/nap
 • A szállást – ld. “Szállás”
 • Az étkezéseket

Részvételi feltételek

 • Biztos úszástudás
 • Minimum 14 éves kor
 • Extrém sport biztosítás
 • Kezdőknek legalább egy alkalom tengeri kajakos edzésen való részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél - a saját edzéseinkből egy alkalmon féláron lehetséges a részvétel
Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Fizetési feltételek

A jelentkezés 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével válik véglegessé, melynek pontos részleteit az űrlap kitöltését követően küldjük emailben.

Minimum létszám

A túra minimum létszáma 14 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Időjárás

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Garancia

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett díj visszatérítésre kerül.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek 

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 90 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 50%-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 14 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése vagy másik időpontra történő átfoglalása, de a lefoglalt hely más személyre átruházható.