Tengeri kajaktúra

Horvátország

📅 2. kör (2021):
szept. 19-22 (4 nap: v-sze) – Megtelt!
szept. 19-25 (7 nap: v-szo) – Megtelt!
 

🏷️ 4 nap: 49 900 Ft

🏷️ 7 nap: 79 900 Ft

☀️ Hamisítatlan tengeri kajak élményre várunk az Adrián! A horvát tengerpart legjavát tapasztalhatod meg vízről. Lakatlan szigetek, autentikus szigeti városkák, sport és kikapcsolódás egyben, csodálatos mediterrán hangulat, szemet és lelket gyönyörködtető környezetben.

💪 Evezés: 15-20-25 km/nap

Nehézség: átlagos kondícióval rendelkezők is tudják teljesíteni a túrát, túravezetőink végig kísérik a csapatot.

Részvétel feltélei:

 • biztos úszástudás,
 • minimum 14 éves kor,
 • extrém sport biztosítás

Miért érdemes minket választani:

 • Képzett, angolul is társalgási szinten beszélő tengeri kajakos túravezetők, + 2. helyezés a WWRC, vízi életmentő és túravezetői versenyen,
 • Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán,
 • Családias légkör,
 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat,
 • Teljes körű, gyors, profi ügyintézés,
 • 100% elégedettségi garancia – a részletekért kattints

Vasárnap - Szerda

1. nap: Budapest – Šibenik

Utazás telekocsi rendszerben a horvát tengerpartra, Šibenikbe. Találkozó a délutáni órákban a szálláson. Érdemes időben érkezni, így van lehetőségünk megbeszélni a hajóbeosztást, elvégezni a szükséges beállításokat, átbeszélni a felszerelések használatát és akár rövid próbaevezésekre menni. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.

Evezés hossza: 2-3 km // Időtartam: 1-2 óra

2. nap: Drvenik – Dvainka – Mumonja – Rakitan

>>  💪💪 – – –

 Ezen a napon egy igazi felfedező kalandban lesz részünk, a civilizációtól elzárt, lakatlan szigetekre fogunk ellátogatni. Ezért az előző este előkészített innivalót, szendvicseket, rágcsát, csokit magunkkal visszük az útra. Egész nap a szigetek között fogunk csalinkázni, és csak a legszebb szigeteken fogunk kikötni, ahol lesz lehetőség strandolni, pipával búvárkodni, napozni, piknikezni. Belekóstolunk a határtalanság érzésébe is (láthatjuk ahogy az ég a vízzel összeér…), igazi tengeri kajakos csemege lesz! Este szabad program.

Evezés hossza: 12-13 km // Időtartam: 5-6 óra (pihenőkkel együtt)

3. nap: Zlarin

>>  💪💪💪 – –

 Erre a napra hosszú evezést tervezünk, célunk a szomszédos sziget nevét adó Zlarin városka meghódítása. Körülményektől függően megkerüljük a szigetet a külső oldal felől, kiélvezve a vad szépség látványát, vagy végig evezünk a belső partja mentén. Zlarin maga is egy védett öbölben található, ahol strandolásra is van lehetőség, valamint éttermek és bolt is a rendelkezésünkre állnak. Este szabad program.

Evezés hossza: 18-19 km vagy 23-24 km // Időtartam: 6-8 óra (pihenőkkel együtt)

4. nap: Morinje / Krbela /  Trara – Krapanj

>>  💪💪 – – –

 Ma már egy laza levezető evezés vagy hosszabb kaland lesz a program a csapat kedvétől függően. Célba vehetjük a Morinje öblöt, ami a gleccserek vájta fjordok szépségét idézi és ötvözi a mediterrán tengerek hangulatával, vagy újabb lakatlan szigeteket fedezhetünk föl. Visszafelé Krapanj szigetét látogatjuk meg, ahol élvezhetjük a parttól/autóforgalomtól elzárt „mini nyaraló sziget” hangulatát és akár leülhetünk a helyi autentikus ivó teraszára is egy italra. Visszaérkezéskor a felszereléseket rendbe tesszük és leadjuk. Délután – este utazás haza.

Evezés hossza: 7-8 km vagy 12-13 km // Időtartam: 3-5 óra (pihenőkkel együtt)

Esőnap: Krka Nemzeti Park

Az időjárási viszonyoknak megfelelően a túranapok sorrendje változhat! Amennyiben a vízre szállás az időjárás miatt nem lehetséges / nem biztonságos, akkor a közeli Krka Nemzeti Park kínál csodálatos látnivalót és akár egész napos kirándulási lehetőséget.

Szerda - Szombat

1. nap: Budapest – Šibenik

>>  💪 – – – –

Utazás telekocsi rendszerben a horvát tengerpartra, Šibenikbe. Találkozó a délutáni órákban a szálláson. Érdemes időben érkezni, így van lehetőségünk megbeszélni a hajóbeosztást, elvégezni a szükséges beállításokat, átbeszélni a felszerelések használatát és akár rövid próbaevezésekre menni. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.

Evezés hossza: 2-3 km // Időtartam: 1-2 óra

2. nap: Prvic – Lupac

>>  💪💪 – – –

Az első nap Prvic szigetére evezünk át, majd a Lupac sziget következik. Az időjárás függvényében – visszafelé a sziget(ek)et megkerülve evezünk. A szigetek nyugalmasabb partszakaszainál kikötünk majd, lesz lehetőség strandolni, sznorkelezni, napozni, piknikezni. A szigeti városkák meghitt hangulatát is élvezhetjük. Este szabad program.

Evezés hossza: 12-13 km // Időtartam: 4-5 óra (pihenőkkel együtt)

3. nap: Tijat – Kamenica

>>  💪💪 – – –

A mai napra kicsit hosszabb evezést tervezünk, célunk a tegnapival szomszédos Tijat sziget. A Prvic sziget legközelebbi csücskét érintve tovább evezünk a Tijat sziget felé. Ez lesz a leg „kitettebb” szakasz a túra során. A sziget keleti oldalán egy védett öböl vár ránk, ahol étterem is található. Ismét mérlegeljük az időjárási viszonyokat – terv szerint meglátogatjuk az aprócska Kamenicát is, majd a sziget megkerülésével térünk haza. Este szabad program.

Evezés hossza: 16-17 km // Időtartam: 5-6 óra (pihenőkkel együtt)

4. nap: Logorun – Lukovnik – Tribunj

>>  💪 – – – –

Az utolsó napon laza levezető evezést tartunk. A Logorun és Lukovnik szigetek megkerülése közben lesz időnk újra strand megállóra – pihenőre. Utána Tribunj városában nézhetünk körül vagy választhatjuk a parti vendéglátó egységek egyikét a lazításhoz. Visszaérkezés után a felszerelést rendbe tesszük és a trélerre pakoljuk, majd búcsút veszünk Horvátországtól és hazaindulunk.

Evezés hossza: 9-10 km // Időtartam: 3-4 óra (pihenőkkel együtt)

Esőnap: Zrmanja / Skradin // Krka Nemzeti Park

Az időjárási viszonyoknak megfelelően a túranapok sorrendje változhat. Amennyiben a vízre szállás a nyílt tengeren az időjárás miatt nem lehetséges / nem biztonságos, lehetőségünk van a közeli védett tenger öblökben / kanyonokban evezni (Zrmanja, Skradin). Végső esetben a közeli Krka Nemzeti Park kínál csodálatos látnivalót és akár egész napos kirándulási lehetőséget.

Túra nehézsége

A tengeri kajak túrát átlagos kondícióval rendelkezők is tudják teljesíteni.

A túra elején túravezetőink átveszik veled a szükséges elméleti, gyakorlati ismereteket (lapát fogás, evezési technikák, kanyarodás, hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben, stb.). Természetesen, ha van már némi evezési tapasztalatod az előnyt jelent, de a napi szintű evezés inkább némi kondíciót igényel. Szakképzett túravezetőink segítségedre lesznek az egész túra folyamán, és odafigyelnek mindenkire, legyél kezdő vagy haladó evezős. Vigyázó szemük végig a csoporton lesz, és bármikor segítség vagy tanács kérhető tőlük.

A részvétel alapvető feltétele a biztos úszástudás.

Ajánlott felszerelés

– Öltözet:

 • rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű,
 • rövid nadrág,
 • cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen,
 • esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

– Kiegészítők:

 • kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől,
 • napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá),
 • napvédő krém (!!),
 • napszemüveg,
 • kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

– Túra- és strandfelszerelés:

 • polifoam strandoláshoz,
 • fejlámpa vagy kézilámpa: hozzá elem vagy akkumulátor,
 • vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására,
 • szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából,
 • búvár uszony és maszk

Étkezés, ivóvíz-beszerzés

Mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. Illetve a boltokban be tudsz vásárolni élelmiszert, amit magaddal vihetsz, vagy a helyi vendéglátó egységekben meg is tudsz vacsorázni.

Időjárás 

Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

Biztosítás 

Az extrém sport biztosítás megléte az utazáson való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 800 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek, események esetén lehet hasznos. Ilyen esetben csak az utazás 10 %-át vonja le önrészként a biztosító, a többit visszakapod.

Ajánlott költőpénz

Körülbelül 150 € + amit az étkezésekre költünk.

Program

Kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban. Az út Budapestről 6,5-7 óra hosszú (kb. 700 km autópályán) Šibenik településig.

Találkozó: a délutáni órákban a szálláson

Google Maps: Šibenik (kattints)

Solaris Camping Mobile Homes – Šibenik

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak (2 hálószobával + egy kananapéággyal), egyenesen a tenger partján.

Ára: 12 €/fő/éj // 48 €/ház/éj

2021

4 nap: 49 900 Ft
7 nap: 79 900 Ft

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (hajót, lapátot, mellényt, hullámkötényt)
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel
 • A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét – kb. 18 000Ft/fő (4 fő/autó + autópálya + üzemanyag)
 • Az extrém sport biztosítást – 800 Ft/fő/nap
 • A szállást – ld. “Szállás” fül
 • Az étkezéseket

Fizetési feltételek 

A jelentkezés 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével válik véglegessé, melynek pontos részleteit az űrlap kitöltését követően küldjük emailben.

Minimum létszám

A túra elindításához szükséges minimum létszáma 14 fő.

Visszamondási feltételek – COVID-19

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a hatályban lévő korlátozások nem teszik lehetővé a túra megrendezését, vagy pozitív teszteredmény végett mégsem tudsz részt venni a túrán. A további visszamondási feltételeket alább olvashatod.

Visszamondási feltételek 

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 90 napig a befizetett díj 100%-át.
 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 50%-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 14 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése, de a lefoglalt hely másra átruházható.

Ez a túránk sajnos megtelt, de várunk sok szeretettel a következő szezonban tengeri kajak túráinkon!

Ha szeretnél elsők közt értesülni a jövő évi tengeri kajakos időpontjainkról, iratkozz fel hírlevelünkre: