Tudatos Túrázó

Kerülj harmóniába

a természeteddel

Tudatos Túrázó azon túrázók közössége, akik szeretnék minél tudatosabban élni az életüket. A legfőbb célként a környezettudatos túrázást tűztük ki, mert szeretnénk hozzájárulni a klímaváltozás mérsékléséhez. Szerintünk ez úgy lehetséges, ha törekszünk arra, hogy minél jobban egyensúlyba kerüljünk a természettel, önmagunkkal és embertársainkkal. Hogy egy olyan kapcsolat alakuljon ki ami hosszú távon is fenntartható. Ezért programjaink kialakításakor a testi-lelki egészség megőrzésére és megteremtésére, a közösségépítésre, és a környezettudatosságra fókuszálunk. Közösségünkben olyan emberekkel túrázhatsz és építhetsz kapcsolatokat, akik odafigyelnek a környezetükre és elfogadják embertársaikat is.

Túráinkat úgy alakítottuk ki, hogy részvételkor minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomod.

Segítünk a telekocsi megszervezésében, és ha lehetséges, akkor a tömegközlekedéses utazási lehetőséget is feltüntetjük.

SZIGETKÖZ

2021.09.11-12 (szo-v)

🟢 Van hely

Evezés


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.14 (k)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.09.15 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.16 (cs)

🟢 Van hely

Evezés


GEMENC

2021.09.18-19 (szo-v)

🟢 Van hely

Választható +program: Túrázás


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.21 (k)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.09.22 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.23 (cs)

🟢 Van hely

Evezés


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.25 (szo)

🟢 Van hely

Evezés


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.26 (v)

🔴 Megtelt

Evezés


RÁCKEVEI DUNA

2021.09.28 (k)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.09.29 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.10.06 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.10.13 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.10.20 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


BUDAPEST

2021.10.27 (sz)

🟢 Van hely

Evezés


Kiegészítő

programjaink

Az alábbi kiegészítő programok közül választhatsz, melyeket megtalálsz az egyes fenti túrákon.

funrafting-magyarorszag-evezes-vizi-kenu-kajak-tura-ipoly-16

Szemétszedés

Tudtad, hogy a műanyag csomagolásnak, zacskóknak csak a 20%-a kerül újrahasznosításra? Felmerül a kérdés, hogy akkor mi lesz a maradék 80%-al. Hát ez az! Ha te is azt gondolod, hogy ez így nem jó, és tenni is szeretnél valamit, tarts velünk szemétszedő túránkra, ahol a folyó egy szakaszát fogjuk megtisztítani a szeméttől.

funrafting-magyar-evezes-vizi-kenu-tura-oreg-tur-12

Zöld túravezetés

Evezés közben, összekötve a kellemest a hasznossal, bővítheted ismereteidet a túra során minket körülvevő élővilágról és ökoszisztémáról, majd este, tábortűz melletti közös beszélgetés keretében mutatjuk be, hogy minderre milyen hatással van az emberi tevékenység és a klímaváltozás, illetve hogy mit tehetünk ennek mérséklése érdekében.

funrafting-magyarorszag-evezes-vizi-kenu-kajak-tura-ipoly-15

Zero waste

Ha érdekel a zero waste téma, vagy bővítenéd az ismereteidet e téren, esetleg a környezetedet szeretnéd ráhangolni erre a vonalra, túránkon igyekszünk minden segítséget megadni ehhez. Este, tábortűz melletti előadásra és közös beszélgetésre invitálunk, melynek témája a hulladék keletkezésének megelőzése lesz életünk minden részében, a bevásárlástól az otthoni takarításig.

funrafting-kenu-tura-magyarorszag-afro-dance

Afro dance

Az Afro Dance egy nagyon dinamikus, és felszabadító táncstílus, amihez nem kell partner, és az alaplépéseket, amire már az első órán is egy kis koreográfia építhető, bárki könnyedén elsajátíthatja. Erős a stresszoldó hatása, mivel koncentrálni kell, és a résztvevő teljesen ki tud kapcsolni. A zene és a mozgás endorfin termelő hatásával, így a tánc teljes ellezulást okoz, az esztétikai, erőnléti hatásairól már nem is beszélve.

funrafting-ausztria-salza-rafting-tura-acro-yoga-joga-5

Acroyoga

Az acroyoga ötvözi a jógát, az akrobatikát és a thai masszázst. Növeli a koncentrációképességet, a memóriát, az önbizalmat, a fizikai erőnlétet és a kreativitást is. Hatalmas mozgástere van, és az egyik legszórakoztatóbb sport: lehet nevetni és játékosan, új helyzetekben kipróbálni magunkat és más nézőpontból megfigyelni a környezetünket.

funrafting-kenu-tura-magyarorszag-stressz-kezeles-technikak

Stresszkezelési technikák

A nyugtató természet, és a víz ringatása után, olyan interaktív előadáson vehetsz majd részt, ahol a  mindennapokban használható stresszkezelési technikákat sajátíthatsz majd el, amelyek segítenek csökkenteni a benned lévő feszültséget, a szorongást.

Meditáció

Egy olyan meditációs technikát fogunk a kezedbe adni, melynek segítségével képes lehetsz ellazulni kívül-belül, megélni tudatosan a jelen pillanatot, és kívülről, egészségesebb perspektívából vizsgálni, megérteni a gondolataidat, érzéseidet. Profi oktatóval!

Jóga

Beavatunk a jóga alapjaiba, filozófiájába, és egy kezdő gyakorlatsort is közösen megcsinálunk, amit akár otthon is gyakorolhatsz a mindennapokban. A jóga képes egyszerre lenyugtatni az elméd és erősíteni a tested: a gyakorlatok során kizárólag a légzésre és mozdulatainkra fogunk figyelni, minden mást kizárunk. Profi oktatóval!