Via ferrata

A via ferrata, vagy Klettersteig túrákat a szédítő magasságok kedvelőinek találták ki már közel 100 éve. Ha vonz a sziklamászás és szeretnél a magasból lepillantani az alpesi tájra, akkor itt a helyed! A túra során a sziklafalra előzetesen felszerelt fémkábelek, láncok és létrák mentén haladunk, a mesterséges lépések biztonságos mászási lehetőséget nyújtanak a kezdők számára is.

A Klettersteig útvonalak A-tól F nehézségi fokozatig osztályozottak. A Fun Rafting via ferrata túrái C-D nehézségűek, így nem árt, ha izmos karral és edzett vádlival jössz egy ilyen kalandra!

Felszerelést – beülőt, sisakot, kantárt – biztosítunk.

Hochkar Heli-Kraft (1808m)

A túraútvonal a bázisunktól (Sportpanzió) indul, és mindössze 30 perces sétára van a ferrata beszállási pontja.

A túra az átlagosnál jobb fizikumot nem igényel.

Mivel az útvonalak nagy magasságokban, vagy nagy mélység felett futó, de végig jól biztosított via ferrata utakon vezetnek, a tériszonyodat hagyd otthon! A szintemelkedés 300 méter.
A pálya B-C, helyenként D nehézségű, és 1,5-2 óra alatt teljesíthető.

Az útvonal jellemzői:

Ez egy sportos klettersteig, ami egy meredek kezdő fallal,  egy 350 méter hosszú keresztúttal, egy nepáli-, és két drótkötél híddal rendelkezik. Az északi fekvésének, és a rövid fel és levezető útaknak köszönhetően a nyári nagy melegekben is ideális túraútvonal. Kis gyerekek számára, az átkeléseknél  magasan fekvő drótkötelek miatt,  csak korlátozottan alkalmas.

ÁRAK

Via Ferrata minimum 8 fő jelentkezése esetén: 9 900 Ft/fő

Via ferrata 6 fő jelentkezése esetén: 12 900 Ft/fő

Nézd meg a túráról készült videót – ne hagyd ki a lehetőséget, jelentkezz most!

Heli-Kraft-Klettersteig

Egyéb via ferrata útvonalak a közelben

Via Ferrata Eisenerz környékén

Ha gyakorlott túrázó vagy, szereted a nehezebb útvonalakat és nem riadsz  vissza egy kis mászástól, akkor kalandozz velünk az Eisenerz városát uraló 4 hegy mentén!

Pfaffenstein (1865m)

Egy erdős, vadregényes ösvényen keresztül, körülbelül 2 órás sétával lehet feljutni a via ferrata beszállójáig. A Klettersteig egész útvonala alatt gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre, többek között az eizenerzi “piramisra”, a vasércbányára.

A túra nehézségi szintje C, D, kb. 2 óra alatt teljesíthető.

Mivel a Pfaffenstein szikla a bázisunktól mindössze 45 perces autóútra található, a túra oda-vissza 6 órát vesz igénybe.

Szállás

A lenyűgöző természet közepén 1500 méteren fekszik a Sportpanzió, a FunRafting új bázisa. Fent a hegyen nyugodt környezetben helyezkedik el, ahol jól fog esni a sportolás utáni pihenés.

A panzióban 2 ágyas, és 3-4 ágyas szobák vannak, összesen 40 főt tudunk elszállásolni az épületben. Nagyobb csapatok esetén rendelkezésünkre áll még egy épület, így akár 120 főt is el tudunk szállásolni.  Egy bőséges svédasztalos reggeli erőt ad majd az egész napos, élménydús rafting túrához. A nap végén a Wellness részlegen pedig az infra- és a finn szaunában kipihenhetjük a túra fáradalmait

A szállásunkról bővebb információért kattints