Via ferrata

A via ferrata, vagy Klettersteig túrákat a szédítő magasságok kedvelőinek találták ki már közel 100 éve. Ha vonz a sziklamászás és szeretnél a magasból lepillantani az alpesi tájra, akkor itt a helyed! A túra során a sziklafalra előzetesen felszerelt fémkábelek, láncok és létrák mentén haladunk, a mesterséges lépések biztonságos mászási lehetőséget nyújtanak a kezdők számára is.

A Klettersteig útvonalak A-tól F nehézségi fokozatig osztályozottak. A Fun Rafting via ferrata túrái C-D nehézségűek, így nem árt, ha izmos karral és edzett vádlival jössz egy ilyen kalandra!

Felszerelést – beülőt, sisakot, kantárt – biztosítunk.

Hochkar Heli-Kraft (1808m)

A túraútvonal a bázisunktól (Sportpanzió) indul, és mindössze 30 perces sétára van a ferrata beszállási pontja.

A túra az átlagosnál jobb fizikumot nem igényel.

Mivel az útvonalak nagy magasságokban, vagy nagy mélység felett futó, de végig jól biztosított via ferrata utakon vezetnek, a tériszonyodat hagyd otthon! A szintemelkedés 300 méter.
A pálya B-C, helyenként D nehézségű, és 1,5-2 óra alatt teljesíthető.

Az útvonal jellemzői:

Ez egy sportos klettersteig, ami egy meredek kezdő fallal,  egy 350 méter hosszú keresztúttal, egy nepáli-, és két drótkötél híddal rendelkezik. Az északi fekvésének, és a rövid fel és levezető útaknak köszönhetően a nyári nagy melegekben is ideális túraútvonal. Kis gyerekek számára, az átkeléseknél  magasan fekvő drótkötelek miatt,  csak korlátozottan alkalmas.

ÁRAK

Via Ferrata minimum 8 fő jelentkezése esetén: 9 900 Ft/fő

Via ferrata 6 fő jelentkezése esetén: 12 900 Ft/fő

Nézd meg a túráról készült videót – ne hagyd ki a lehetőséget, jelentkezz most!

Heli-Kraft-Klettersteig

Egyéb via ferrata útvonalak a közelben

Via Ferrata Eisenerz környékén

Ha gyakorlott túrázó vagy, szereted a nehezebb útvonalakat és nem riadsz  vissza egy kis mászástól, akkor kalandozz velünk az Eisenerz városát uraló 4 hegy mentén!

Pfaffenstein (1865m)

Egy erdős, vadregényes ösvényen keresztül, körülbelül 2 órás sétával lehet feljutni a via ferrata beszállójáig. A Klettersteig egész útvonala alatt gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre, többek között az eizenerzi “piramisra”, a vasércbányára.

A túra nehézségi szintje C, D, kb. 2 óra alatt teljesíthető.

Mivel a Pfaffenstein szikla a bázisunktól mindössze 45 perces autóútra található, a túra oda-vissza 6 órát vesz igénybe.