Vízitúra

Ipoly

📅 2020. július 3-5
⏳ 2 vagy 3 nap
💪 Hossz: kb. 15 km/nap
🏷️ 2 napos: 10 000 Ft 5 000 Ft
🏷️ 3 napos: 15 000 Ft 7 500 Ft

Tudtad, hogy a műanyag csomagolásnak, zacskóknak csak a 20%-a kerül újrahasznosításra? Felmerül a kérdés, hogy akkor mi lesz a maradék 80%-al. Hát ez az! Sajnos a legnagyobb része a folyókba kerül és így vagy úgy, de eljut a tengerekig, óceánokig. A Csendes-óceánon már Európa méretű szemétszigetek úsznak, ami rendkívül káros az élővilágra. Nem csak azért, mert beleakadnak az állatok, hanem mert sajnos meg is eszik. 2019-ben egy bálna gyomrában 40 kg műanyag zacskót találtak, és tuti nem a bevásárlás miatt vette magához…

Te is azt gondolod, hogy ez így nem jó, és szeretnél tenni is valamit, ami jót tesz a környezetednek, ezáltal neked is? Te is azt gondolod, hogy már MA el kell kezdeni, mert a halogatás, a felelősség hárítás nem visz előre, és égsz a vágytól, hogy valami jót cselekedj?

Ha a válaszod igen, akkor gyere el az ipolyi szemétszedő túránkra, ahol a folyó egy szakaszát fogjuk megtisztítani a szeméttől. Összekötöttük a kellemest, azaz az evezés élményét a hasznossal. Munkádat egy hatalmas kedvezménnyel jutalmazzuk, és még egyéb meglepetések is várnak, ha részt veszel a túrán. 😉

A vadregényes Ipolyt kevesen ismerik, pedig nagyon izgalmas kis folyó. Megőrizte természetes voltát, kevésbé beépített a partszakasz, és inkább erdők szegélyzik azt, ahol a benyúló fák alatti átbújások  jelentik a kihívásokat. A hajóforgalommal nem kell versenyre kelnünk, hiszen az Ipoly a kanyargóssága, zátonyai, szigetei és sűrű növényvilága végett nem hajózható, a fővároshoz való közelsége miatt pedig ideális hétvégi túrázó hely.

Időtartam: a túrán 2 és 3 napos evezéssel is részt lehet venni! Evezhetsz péntektől vasárnapig, vagy csak szombat-vasárnap is, mindkét esetben a kezdő nap reggelén vagy az azt megelőző nap estéjén tudsz becsatlakozni hétvégi kalandor csapatunkhoz.

Nehézség: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak, a túra laza tempóban teljesíthető.

Részvételhez: a túra folyamán az uszástudás előnyt jelent, de nem kötelező.  A 16 év alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező.

Miért érdemes minket választani:

 • Képzett, angolul is társalgási szinten beszélő tengeri kajakos túravezetők, + 2. helyezés a WWRC, vízi életmentő és túravezetői versenyen,
 • Családias légkör,
 • Több mint 15 éves vízi tapasztalat,
 • Teljes körű, gyors, profi ügyintézés,
 • Elégedettségi garancia.

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (raft hajót, lapátot, mellényt),
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel,
 • A raftok kiszállítását, hazaszállítását,
 • A transzfert,
 • A szervezési díjat.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét,
 • A szállást,
 • Étkezést.

0. nap: Ipolytölgyes

Akik szeretnének már csütörtökön ráhangolódni a túrára, azokkal délután/este találkozunk Ipolytölgyesen, ahol tábort verünk a folyóparton, majd az estét egy hangulatos tábortüzes lazulással töltjük.

1. nap: Ipolytölgyes – Vámosmikola – Ipolytölgyes – Ipolyszalka – Ipolytölgyes

Reggel Ipolytölgyesről az összegyűlt csapattal átautózunk Vámosmikolára, mai túránk kiinduló pontjára, ahol már hajítjuk is a vízbe raftjainkat magunkkal együtt és elindulunk lefelé az Ipolyon. Ha elég szemfülesek vagyunk, számos madarat pillanthatunk meg a túra során, gémet, kócsagot, akár még jégmadarat is, úgyhogy érdemes lesz mereszteni sas szemünket! Ipolytölgyesre érve tartunk egy kellemes pihenőt a nyári napsütésben, aki szeretne, akár a pihenő keretében fel is verheti sátrát, hogy este ezzel már ne kelljen bajlódnia, mivel az éjszakát majd itt fogjuk tölteni. Miután mindenki kiszusszanta magát és a sátrak is állnak, visszaszállunk a raftokkba, hogy folytathassuk túránkat az élővilággal teli, vadregényes Ipolyon, miközben felfedezünk minden apró, hangulatos kis öblöt és szigetet. Túránk végén megérkezünk Ipolyszalkára, mai evezésünk céljához, lebonyolítjuk a transzfert a sofőrökkel, az estét pedig Ipolytölgyesen töltjük egy melegítő tábortűz és millió csillag társaságában.

2. nap: Ipolytölgyes – Ipolyszalka – Szob – Dömös

Elfogyasztjuk igazi folyóparti kilátásos reggelinket, majd tábort bontunk, bepakoljuk minden cuccunkat a mikrobuszba, és átgurulunk mai túránk kiinduló pontjához Ipolyszalkára. Itt vízre szállunk, és már folytatjuk is vadregényes túránkat a kanyargó Ipolyon. Ebédidőben Szob magasságában kikötünk szusszanni egyet és elfogyasztjuk magunkkal hozott energiautánpótlásunkat ebéd gyanánt, majd a kellemes pihenő után folytatjuk is utunkat raftjainkban egészen a Dunáig. Miután belecsatlakozunk a hatalmas folyamba, felvesszük a Duna ritmusát, és a tájat kiélvezve evezünk rajta tovább Dömösre, mai célpontunkhoz. Itt ismét tábort verünk az idilli folyóparton, a sofőrökkel lebonyolítjuk a transzfert, majd elfogyasztjuk jól megérdemelt vacsoránkat a helyi büfében, az estét pedig hangulatos tábortüzezéssel töltjük.

3. nap: Dömös – Kisoroszi – Leányfalu

Utolsó reggelünket ismét egy folyóparti, nyugodt reggelivel indítjuk, majd a sofőrökkel lebonyolítjuk a transzfert, tábort bontunk (ezen a hétvégén utoljára), ismét betetriszezzük csomagjainkat a mikrobuszba, és már vízre is tesszük a raftokat, mielőtt még teljesen vízhiányos állapotba kerülnének. Mai túránk a Dunán mesés látvánnyal fog minket gyönyörködtetni, ebédidőben a Kisoroszi sziget csúcsán pihenünk meg, hogy festői környezetben tudjuk megejteni vasárnapi ebédünket a folyó partján, amit egy kis strandolással vezetünk le. Miután kellően kinyújtóztattuk magunkat, visszaszállunk raftjainkba, és magunk mögött hagyva a Nagy Dunát, lekanyarodunk a Szentendrei-Dunaágra, ahol a virágzó természet vár ránk, miközben beevezünk vadregényes holtágakba és útba ejtjük az összes kis szigetet. A Tahi kocsmánál még megállunk felfrissíteni magunkat, majd túránkat Leányfalun fejezzük be, ahol ránk váró autóinkkal érzékeny búcsút veszünk ettől a mesés hétvégétől.

1. vagy 2. nap: Ipolytölgyes

2 és 3 napos túra esetén is Budapesthez közel, Ipolytölgyesen van túránk találkozópontja.

Érkezés:

2 napos túra esetén: péntek este vagy szombat reggel 9:00-kor

3 napos túra esetén: csütörtök este vagy péntek reggel 9:00-kor

Google Maps: Ipolytölgyes (kattints)

Utolsó nap: Leányfalu

Túránk végén Leányfalura érkezünk, ahonnan mindenki haza tud indulni autójával.

Google Maps: Leányfalu (kattints)

Túra nehézsége

Képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak, a túra laza tempóban teljesíthető.

Felszerelés szállítása

A vízre csak a napi felszereléseinket visszük, sátraink és egyéb cuccunk autóinkban fognak várni minket, melyeket minden nap transzferálással juttatunk el a túra aznapi kiindulópontjától végpontjáig.

Ajánlott felszerelés

A túrára hozz magaddal:

 • vízhatlan kabátot,
 • evezős/technikai felsőt,
 • sapkát,
 • naptejet, napszemüveget,
 • az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges,
 • ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot,
 • legalább egy kulacs vizet,
 • kempingfelszerelést a sátorozáshoz.

Étkezés

Esténként lehetőség lesz étteremben történő vacsorázásra, illetve saját, hozott elemózsia sütögetésére a tábortűznél. Boltban történő bevásárlásra szintén lesz lehetőség.

Biztonság (COVID-19)

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

 • Ha a buszunkban utazol, kötelező a szájmaszk használata, a szárazföldön pedig ajánlott, amíg vízre nem szállunk.
 • Sterilizált mellény, lapát és hajó várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
 • Végig tartjuk az egy lapátnyi, azaz 2 méter távolságot, a víz úgy is vezeti a hangodat. 😉
 • Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.
 • Egy hajóban, a már amúgy is egy „hajóban evezők”, azaz az egy háztatásban élők evezhetnek.

Időjárás

Az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

Egyben biztos lehetsz, hogy semmi sem fogja eltakarni a folyópartot előled, sőt, ha akarod, körpanorámásan töltheted az éjszakát a szabad ég alatt… 😉 Alvás sátorban, csobbanás éjszaka a folyóban, csillagos ég alatti tábortűz és csobogó folyó vár rád, éjszaka tücskök, nappal madarak énekének kíséretében. Nomádolás mesterfokon!

Árak:

🏷️ 2 napos evezés: 10 000 Ft 5 000 Ft
🏷️ 3 napos: 15 000 Ft 7 500 Ft

 

Az ár tartalmazza:

 • A teljes felszerelést a túra során (raft hajót, lapátot, mellényt),
 • A túravezetést profi, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel,
 • A raftok kiszállítását, hazaszállítását,
 • A transzfert,
 • A szervezési díjat.

Az ár nem tartalmazza:

 • Az utazás költségét,
 • A szállást,
 • Étkezést.

 

Fizetési feltételek

A jelentkezés az 5 000 Ft/fő előleg/túradíj befizetésével válik véglegessé, melyet a FunRafting Kft. Unicredit Banknál vezetett 10918001-00000093-46970008 számú számlájára kérjük elutalni.

Garancia

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.