A kalandos Medve-szurdok

A kalandos Medve-szurdok

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Szép, vadregényes, kihívásokkal teli túrára vágysz? Akkor irány az ausztriai Medve-szurdok! A felejthetetlen élmények, és az izomláz garantált. Ez az elvarázsolt hely Mixnitz település mellett található Stájerországban. A Bärenschützklamm szurdokvölgy a nagy szikláknak és köveknek köszönhetően komoly szintkülönbséget ígér a túrázóknak, akik útját sebes folyó, és patak kíséri. Figyelem! Csak nyáron látogatható.

A túráról

A szurdok egy kecsegtető 3km-es, 350 méteres szintemelkedésű bemelegítő résszel kezdődik, ahol felkészülhet az ember a meredekebb szakaszokra. 40-45 perc után érjük el a szurdok bejáratát. Itt érdemes megállni egy kis pihenőre, mert a java még csak most jön! A bejárat tábláján megtudhatjuk, hogy a szurdokban mindösszesen 115 db híd és 49 db létra található, rajtuk 2900 létrafokkal. A nehézségért viszont a táj szépsége busásan kárpótol. A szurdok hossza 1400 méter, a szintemelkedés 350 méteres. Ez a túra még tériszonyosoknak is ajánlott, hiszen a létrák megadják a kellő támaszt és biztonságot.

A 1,5 órás, egyirányú út során csupa-csupa szépséget láthatsz: több méteres vízeséseket, érdekes sziklaalakzatokat, ledőlt fákat, virágokat, páfrányokat, ciklámeneket.

 

A hidak számozva vannak, így folyamatosan tudod, hogy merre jársz, mennyi van még hátra. A hidak egyébként három rönknyi szélességűek, rajtuk keresztbe fektetett lécekkel. A Medve-szurdok hídjai létrákkal vannak színesítve, így színes kaland vár Rád.

Tipp: vigyél magaddal jó cipőt, hogy ne fájjon a végére a lábad.

Igen, lehet, hogy a végére remegni fog a lábad a fáradtságtól, de hihetetlen élménynek fogod tartani, hogy végig jártad az utat! Vár a kristálytiszta levegő, a zöld, buja növényzet, és a szurdokvölgy hűse.

Feljebb, egyre feljebb: ha van időd, mássz fel a Hochlantsch csúcskeresztjéhez (a Hütte 1209 méteren van, a csúcs 1722 méter magasan van).

A visszaút is tartogat élményeket: a parkolóba turistaút indul vissza, hol murvás, hol erdei úton, vagy legelőkön, egészen a szurdok alsó bejáratáig. Onnan pedig már ismerős lesz az út.

Ami szükséges a túrához: jó minőségű, a bokát szorosan fogó túracipő, elegendő folyadék és élelem, esős időben hosszú, a hátizsákot is eltakaró esőkabát, jól szellőző ruházat, utasbiztosítás, összecsukható túrabot, száraz csereruha, vízhatlan tok a telefonnak, értékeknek.

Tarts velünk a Medve-szurdokba!