Az elektromos bringatúrák előnyei

Az elektromos bringatúrák előnyei

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Képzeld el, hogy gyönyörű, festői tájakon gurulsz, és anélkül szívhatod magadba az új élményeket, hogy közben nem szakadsz meg a tekeréstől. Igen, amint ebből a példából is látszik, az elektromos bringának számtalan előnye van, ha túrázni támad kedved. Mutatjuk, hogy mik azok.

Egészségőrző szerepe van

1. Tehermentesíti az ízületeket

Főleg tapasztalatlanabb túrázók követik el azt a hibát, hogy hosszabb kihagyás után túlerőltetik magukat, és emiatt ízületi problémájuk akad.

Az e-bicaj ebből a szempontból igencsak előnyös, hiszen leveszed vele a terhelést az ízületeidről. Nem fáradsz el az emelkedőkön, és akkor is vígan szeled a kilométereket, amikor erős szembeszél fúj.

2. A hagyományos kerékpárnál egészségesebb ülőhelyzetet biztosít

Az elektromos kerékpárral megtett túrán nem fog fájni a nyakad, vagy a hátad, sőt, sokkal jobban belátod az utat, jobban tudsz nézelődni. Ezáltal pedig még több élményben lehet részed.

 

3. Akkor is élvezni fogod a kirándulást, ha edzetlen, vagy idősebb vagy

Ha elektromos bicajjal túrázol, nem kell attól félned, hogy csak loholni fogsz a csapat után, és te leszel az a tag, akit mindig meg kell várni.

A pedálrásegítés segítségével (pedelec kerékpároknál) simán fogod tudni tartani a tempót, és még csak izomlázad sem lesz. Sőt, le sem fogsz izzadni, legalábbis nem a tekeréstől.

Ne félj a hosszú túráktól, fogod bírni a hegyi emelkedőket! Kényelmes tekerés, könnyed szárnyalás vár. Bye-bye fáradtság és frusztráció.

Bónusz: erősödik a szíved és javul a teljesítőképességedet.

Védheted a környezetedet

Az e-bringa bizony sokkal kevesebb szént bocsájt ki, mint az autók. Akkumulátorral működik, így nem terheli a környezetet. Ezzel nem lehet vitatkozni. Éppen ezért remek közlekedési mód azoknak, akik szívügyükön viselik a környezetvédelmet.

Biztonságos

Vidáman döngicsélhetsz vele a túrákon, maximálisan biztonságban vagy. Természetesen sisakot, könyök, és térdvédőt azért használj.

Felkészültél egy vidámsággal és nevetéssel tarkított elektromos bicajtúrára?