Az elektromos bringatúrák előnyei

Képzeld el, hogy gyönyörű, festői tájakon gurulsz, és anélkül szívhatod magadba az új élményeket, hogy közben nem szakadsz meg a tekeréstől. Igen, amint ebből a példából is látszik, az elektromos bringának számtalan előnye van, ha túrázni támad kedved. Mutatjuk, hogy mik azok.

Egészségőrző szerepe van

1. Tehermentesíti az ízületeket

Főleg tapasztalatlanabb túrázók követik el azt a hibát, hogy hosszabb kihagyás után túlerőltetik magukat, és emiatt ízületi problémájuk akad.

Az e-bicaj ebből a szempontból igencsak előnyös, hiszen leveszed vele a terhelést az ízületeidről. Nem fáradsz el az emelkedőkön, és akkor is vígan szeled a kilométereket, amikor erős szembeszél fúj.

2. A hagyományos kerékpárnál egészségesebb ülőhelyzetet biztosít

Az elektromos kerékpárral megtett túrán nem fog fájni a nyakad, vagy a hátad, sőt, sokkal jobban belátod az utat, jobban tudsz nézelődni. Ezáltal pedig még több élményben lehet részed.

 

3. Akkor is élvezni fogod a kirándulást, ha edzetlen, vagy idősebb vagy

Ha elektromos bicajjal túrázol, nem kell attól félned, hogy csak loholni fogsz a csapat után, és te leszel az a tag, akit mindig meg kell várni.

A pedálrásegítés segítségével (pedelec kerékpároknál) simán fogod tudni tartani a tempót, és még csak izomlázad sem lesz. Sőt, le sem fogsz izzadni, legalábbis nem a tekeréstől.

Ne félj a hosszú túráktól, fogod bírni a hegyi emelkedőket! Kényelmes tekerés, könnyed szárnyalás vár. Bye-bye fáradtság és frusztráció.

Bónusz: erősödik a szíved és javul a teljesítőképességedet.

4. Védheted a környezetedet

Az e-bringa bizony sokkal kevesebb szént bocsájt ki, mint az autók. Akkumulátorral működik, így nem terheli a környezetet. Ezzel nem lehet vitatkozni. Éppen ezért remek közlekedési mód azoknak, akik szívügyükön viselik a környezetvédelmet.

5. Biztonságos

Vidáman döngicsélhetsz vele a túrákon, maximálisan biztonságban vagy. Természetesen sisakot, könyök, és térdvédőt azért használj.

Felkészültél egy vidámsággal és nevetéssel tarkított elektromos bicajtúrára?