Elrepítünk a fellegekbe – Siklóernyőzz velünk!

Elrepítünk a fellegekbe – Siklóernyőzz velünk!

1 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza. (Leonardo Da Vinci)

A túráról

A siklóernyőzést azoknak ajánljuk tiszta szívből akik még soha nem repültek, de szeretnének. A siklóernyőzés egy teljesen jó kezdés ahhoz, hogy belekóstolj egy új és szabadabb világba.

Természetesen így elsőre neked csak annyi a dolgod, hogy átadd az irányítást egy képzett személynek: nem kell, sőt nem is szabad egyedül, tapasztalat nélkül siklóernyőznöd. Még nem rendelkezel az önálló repüléshez szükséges tudással. De ki tudja, lehet, hogy egy új hobbit, szenvedélyt találsz majd a siklóernyőzésben…

A siklóernyőzéshez igazából nem kell sok minden: először is Te, egy hegyoldal a starthoz, megfelelő időjárás, némi felszerelés (túracipő, zárt, szélálló ruházat, napszemüveg, kalap, naptej, bringás kesztyű). A gyönyörű természet adott. Az ernyőt, a beülőket, a sisakokat biztosítják a helyszínen.

A siklóernyőzés történhet motorral és anélkül. A motor nélküli ernyőzés esetén fontos a feláramlások megtalálása.

A siklóernyőzés célja a repülés. Teljesen biztonságban, több száz méter magasságból, hosszú percek erejéig élvezheted a fentről szemed elé táruló mesés panorámát. Ha van kedved hozzá, különböző manővereket is végezhettek a levegőben.

 

„Az egyetlen jobb dolog annál, hogy magasabbra kerülj, az, hogy te kerülj alulra legelőször.”

Fantasztikus érzés, felejthetetlen élmény a levegőbe emelkedni, és a madarakhoz hasonlóan szabadon repülni. Odafentről gyönyörködhetsz a fákban, az erdőkben, a házakban.

Azok, akik bevállalják a siklóernyőzést, igazán erős emberek, akik szívesen feszegetik a komfortzónájuk határait. Te ilyen ember vagy? Ráadásul ez a sport erősíti az önbecsülést: ha egyszer kipróbálod, teljesen új szemmel nézel magadra.

Szívesen betekintenél a siklóernyőzés világába?