Hochkar rejtélyes barlangja

Hochkar rejtélyes barlangja

1 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Hochkar hegye a Göstlingi Alpokat gazdagítja. Niederösterreich legmélyebb, cseppkőorgonákkal tarkított barlangjaként a sípályák között, lenn a mélyben rejlik. Hamisítatlan, ritkaságszámba menő alpesi barlang.

Az 1963-ban, Mr. Georg Perschl által felfedezett barlang tekintélyes méretekkel rendelkezik: teljes hossza több, mint 600 méter, szintkülönbsége 120 méter.

 

Nézd meg a két leghíresebb csarnokát: a „Pünkösdi” csarnokot ( Pfingsthalle), és a „Rétegcsarnokot” (Schichthalle). Itt mesterséges világítás mellett élvezheted a barlang auráját.

A „Pünkösdi” csarnok méretei: 35 m hosszú, 15 m széles és 20 m magas. Nevét onnan kapta, hogy 1965 pünkösdjén fedezték fel. A „Rétegcsarnok” méretei ehhez hasonlóak.

Látogass el Hochkar barlangjába!

Az izgalmas túra egy kellemes 15 perces, hegyoldalon felfelé vezető sétával kezdődik, egészen a barlang szájáig. Az út ugyan rövid, de meredek. Ezt ellensúlyozván a hegyoldal tele van gyönyörűen színes vadvirágokkal és gyógynövényekkel.

Hochkar Budapesttől mindössze 4 órás autóútra, körülbelül 400 km-re található.

Ekkor látogatható: csak nyáron, június végétől augusztus végéig

A túravezetés hossza: 1,5 óra. Túravezető nélkül tilos a látogatása. Ne felejts el bejelentkezni és időpontot foglalni. A túrák 6 fős csoportlétszámtól indulnak.

A túra nehézsége: könnyű, hiszen nem kell csúszni – mászni. Az útvonal biztonságos lépcsőkkel és korlátokkal van kiépítve.

A barlang hőmérséklete: 8 Celsius fok, ezért tanácsos melegen öltözködni.

Állatvilága: megtalálhatóak benne a futrinkafélék, azaz a futóbogarak.

Elérhetőségek:

  • Címe: Markt 46, 3345 Göstling-Hochkar
  • Telefon: +43 7484 2122
  • E-mail: info@hochkar.com

 

További információk: http://www.hochkar.com

Ha még több élményt szeretnél, kösd össze a barlangtúrát hegyi túrázással: