Két keréken szabadon!

Két keréken szabadon!

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Egy kerékpártúra nemcsak egészséges, de nagyon jó buli is. Nézzük, milyen előnyei vannak annak, ha te is belevágsz egy ilyen túrába.

A kerékpártúrák előnyei

Boldog, kreatív és ügyes leszel

A rendszeres mozgás köztudottan elűzi a depressziót, és ellenállóvá tesz a stresszel szemben. Egy kiadós túra növeli az endorfinszintet, amitől boldogabbnak érzed majd magad. Sőt mi több: javul a kreatív gondolkodásod, és segít feloldani a mentális blokkokat.

Bye-bye zsír

Akár még órákkal egy kerékpártúra után is égni fog a zsír a testedről. Gyorsabb lesz a bélmozgásod, csökken a teltségérzeted. Fitt leszel, és így tovább élhetsz. Kell ennél jobb hír?

Alszol, mint a mormota

Gondod van az alvással? Gyakran számolod a bárányokat? Nosza, pattanj nyeregbe: garantáljuk, hogy hamarabb alszol majd el, és akár egy órával is tovább fogsz tudni aludni. A nyugodt alvást a kerékpártúra cirkadián ritmus helyreállító képességének köszönheted, és annak, hogy a szervezetedben csökken a stresszhormon (kortizol) szintje.

 

Csak lazán az öregedés ellen

Mivel pedálhajtásról pedálhajtásra javul a vérkeringésed, több tápanyag jut a sejtjeidbe, és könnyebben távoznak a káros anyagok. Az, aki rendszeresen kerékpározik, fiatalabbnak tűnik (csökken a ráncok kialakulása), és a bőre is ellenállóbb lesz az UV-sugarak káros hatásaival szemben. Azért a napvédőt ne hagyd otthon!

Új barátokra tehetsz szert

Egy kerékpártúrán olyan szimpatikus útitársakat kaphatsz, akikkel életreszóló barátságokat is köthetsz. Tudtad, hogy azoknak, akiknek vannak barátaik, a magányos farkasokhoz képest alacsonyabb a vérnyomásuk és ellenállóbb a szervezetük?

Persze, viheted a már meglévő barátaidat is, biztosan még jobban meg fog erősödni a köztetek lévő kötelék.

Családi ügy

Ha szeretnéd, hogy a gyerekekre jó példa ragadjon, és kövessék a szokásaidat, egy kerékpártúrával megszerettetheted velük a mozgást, és a természetet. Ráadásul együtt ki tudtok kikapcsolódni. A közös sport erősíti köztetek a lelki kapcsolatot.

Jobban fog vágni az agyad

A kardió jellegű mozgásforma fokozza a véráramlást. Végeredményben több oxigén jut az agyba, és javul a memóriád. A receptorok regenerálódnak, és csökken az Alzheimer-kór kialakulásának esélye.

Nő a tüdőkapacitásod

Ha rendszeresen kerékpározol, biztos lehetsz benne, hogy hatékonyabban fog dolgozni a szíved és a tüdőd, és javulni fog a kardiovaszkuláris rendszered. Egy kerékpártúra ráadásul nem is a városi forgatagban zajlik, így nem kell tőle tartanod, hogy káros anyagokat lélegzel be.

Tarts velünk: