Mendlingtali tanösvénytúra

Mendlingtali tanösvénytúra

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Mendlingvölgyben a fiatalabb, vagy éltesebb kor nem akadály, hiszen egy könnyű, emelkedők nélküli, biztonságos, kb. 2,5 km hosszú túráról van szó, mely mindössze másfél órás. Mesebeli utakon ível át: ácsolt hidakon és utakon lépdelve ismerhetjük meg a gyönyörű kirándulóutat.

Aktív családi nyaralás egy rönkúsztató mentén

A túra egyik nagy attrakciója egy Lassingbeli korabeli faúsztató, ahol megismerkedhetünk az elmúlt évszázadok fakitermelésének titkaival. Ausztria utolsó még működő faúsztatója ez, egy olyan élményvilág, mely hűen őrzi a történelmi lenyomatokat.

Értékes perceket tölthetünk itt: betekintést nyerhetünk abba, hogyan éltek meg az őshonos emberek a fakitermelésből, és hogyan aknázták ki anno a vízenergia erejét a fa feldolgozásánál. Egy speciális úsztatási technikát használva juttatták el a hatalmas farönköket az erdő mélyéről a patak vizének erejét használva.

Figyelem! A bemutatóra nyáron minden hónap első vasárnapján és 3. szombatján kerül csak sor, ezért érdemes ekkor ellátogatni a mendlingtáli tanösvénytúrára.

Olyat láthatsz, ahol máshol nem biztos: malomkerekeket és gátakat, duzzasztókat és mesterséges zsilipeket. A szemed előtt elevenedik meg a múlt öröksége.

 

Élvezd te is a természet szépségét!

A túra egy festői völgyben, patak és pisztrángos tavak mentén vezet, egy igazán festői környezetben. Út közben, ha elfáradnánk, meg lehet pihenni egy játszótérnél, egy 100 éves fűrészmalomnál, egy kenyérsütödénél egy emlékháznál, és egy fogadónál is. Az út nyitányakor keskenyedő szurdokokon keresztül vezet, majd egy szép mezőn ér véget.

A tanösvény nyitvatartása: minden nap 9:00 – 17:00 között.

Választható extra programok: kerékpártúrák, csapatépítő programok, vadvízi evezés (rafting).

Az út jellemzői:

  • Kezdete: Lassing, a Mendlingtal Erlebnistal táblánál. (Keresd az erdei manókat!)
  • Lehetetlen eltévedni: az utat információs táblácskák szegélyezik, és csak annyi a dolgunk, hogy kövessük a kanyargó erdei utat, a fahidakat, és pallókat.
  • Az élményvilág központja: egy tájház, mely múzeumnak van berendezve.
  • A túra végét egy fából faragott hatalmas manó jelzi.
  • Szintemelkedés: 99 méter.
  • Nehézsége: könnyű, így családdal is könnyedén teljesíthető.

 

Bővebb információk: http://erlebniswelt-mendlingtal.at/

Téged is vár Mendlingtal!