Mesés túrák Hochkaron

Mesés túrák Hochkaron

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Kanyargós hegyi utakon átívelő túrára vágysz, ami azért nem olyan kis falat, és kihívást is jelent a számodra? Akkor gyere el az ausztriai Hochkarba, és hihetetlen élményekben lesz részed. A Göstlingen Alpokban lévő Hochkar hegye 1809 méteres magasságba csábítja a kalandra vágyókat.Az útvonal kanyargósan gyönyörű, alpesi tájakon, hágókon vezet keresztül. A magashegyek szerelmeseinek melegen ajánlott.

A Göstlingi Alpok Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán terül el. Minden szépség megtalálható itt, amiről túrázó csak álmodhat: kristálytiszta levegőjű legelők, buja-zöld erdők, bájos hegyi patakok, magas csúcsok és lápok. Aki már járt itt, elmondhatja magáról, hogy ismeri a Kelet- Alpok térségének jellegzetességeit.

360º Skytour Hochkar

Nyáron is vonzó célpont. Ha nálunk szállsz meg még autóba sem kell ülnöd, mert bázisunktól indulnak a csúcsra vezető gyalogtúrák. Ha már a csúcson vagy, szedd össze a bátorságodat, és lépj rá arra a kilátóplatformra, melynek acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. A 360º Skytour Hochkar részét képezi a Göstlinger Hausbergen található egy kilométer hosszú kör-túraútvonalának. Ha lenézel, 120 méterre láthatsz le a mélybe, ha pedig végigpásztázod a tájat, Hochschwabtól egészen a Großglocknerig áttekintheted a Keleti-Alpok egész térségét. A függőhíd 62 méter hosszú.

A túra kiindulópontja: Hochkar hegyi állomás

Állomásai: Hochkar hegyi állomás – menedékház- adótorony – 62 méter hosszú függőhíd – 360º Skytour Hochkar- Hochkar csúcsa. Élvezd a körpanorámát! Hochkar a Mostvierteli Alpok egyik legjobban kiépített kirándulóhelye.

Javasolt útvonal: Gloggnitzig – Prein hágó (1070m, 10-19%-os emelkedőkkel, lejtőkkel), – Mariazell (16-20% emelkedők) – Lunz (aszfaltozott 22%-os emelkedő) – Hochkar csúcsa. Itt bizony menni kell, nincs mese. Bár lehet tartani pihenőket, ám csak azoknak ajánljuk, akik némileg már hozzá vannak szokva a túrázáshoz.

Amit mindenképp tegyél be a hátizsákodba: Ausztria térkép, működő, megbízható GPS.

Olvass még többet Hochkar térségéről az alábbi cikkünkben!