Palfaui vízeséstúra (Wasserlochklamm)

Palfaui vízeséstúra (Wasserlochklamm)

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Ha Ausztriába vezet az utad, mindenképp látogass el a palfaui vízeséshez (Palfauer Wasserlochklamm), mely az Eisenwurzen Nemzeti Park területén található. Akár családostól is mehetsz, hiszen ez a túra bármely korosztály számára elég laza, így mindenképp élvezhető. Keskeny kanyonok, látványos vízesések, lélegzetelállító látvány és csodálatos kilátás vár rád.

Maga a szurdok Hochkar csúcsától délkeletre található, mintegy 800 méteres magasságban. A túra kiindulópontja: Palfautól 5 km-re található, a 24-es út mentén lévő parkolónál.

Már az út kezdete is nagyon vadregényes: a Salza folyó felett húzódó függőhídon kell átkelni először. A 65 méter hosszú függőhidat csak drótkötelek tartják helyben. Az 1986 és 1992 között épült túraútvonal jól kiépített, és hatalmas vízesések mentén vezet. A fa lépcsőkön való haladás közben gyönyörködhetsz a csodaszép tájban, a növényzetben és a szám szerint 5, egymásba ömlő vízesésben.

Ha a túrát gyorsabb tempóban tudod le, akkor edzésnek is kiváló. Ám, ha először jársz itt, érdemes kiélvezned a szépségeket.

 

Igazi családi túra, hiszen ha elfáradnak a csöppségek, vagy a nagyi, bármikor vissza lehet róla fordulni. Azonban, ha sikerül végighaladni rajta, vár benneteket egy étterem csupa ínycsiklandozó finomsággal.

A szurdok legszebb vízesése a 67 méter magas, kétlépcsős Schleierfall vízesés, melytől még az ember lélegzete is elakad. A levegő tiszta, párás. A szurdok tetején található az Unterstandshütte kilátó, ahonnan láthatod kanyont, a Salza folyót, és a vízesések atyját, a Quellhöhle-t.

További részletek

A túra időtartama: pihenőkkel együtt kb. 2-3 óra. Rövid tehát, de annál izgalmasabb.

Jegyváltás: a parkoló melletti recepción van rá lehetőség.

Amit mindenképp vigyél magaddal: kényelmes bakancs, vagy sportcipő.

Szintkülönbség: 325 méter, 900 méteres magasság.

Biztonsági faktor: maximális. A lépcsők, pallók, és a korlát is abszolút erős, biztonságos.

Szezon: április 20 – október 20.

Kiegészítő programok: rafting, canyoning túra, kerékpár túra.

Bővebb információ: http://www.wasserloch.at/