Téged is vár a Hochkar kilátója

Téged is vár a Hochkar kilátója

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Az Alsó Ausztriában található Hochkar 20 km-es sípálya rendszere nyáron változatos túraútvonalat biztosít azoknak, akik fel szeretnének jutni az 1808 méteres csúcsára. Méltán lett a környék egyik legnépszerűbb látványossága. Akár a legnagyobb melegben is hatalmas élményre számíthat az, aki célba veszi a sky walk kilátót, vagy a csúcsot. Érintetlen túristarep, mely messzenyúló alpesi területekkel és sűrű erdős völgyekkel nyűgözi le az arra járókat.

Libegőzzünk

Aki szeretne kicsit könnyíteni a túrán, vagy gyermekekkel érkezik, 1450-1775 méter között libegőre, 4 üléses panoráma liftre is felülhet. Ára oda-vissza felnőtteknek 17,50 Euro, gyermekeknek 11,50 Euro. 6 éves kor alatt ingyenesen ülhetnek fel rá a kicsik.

Ha épp esne az eső, vagy nagyon fújna a szél, a libegőn ülve egy tetőt is húzhatunk a fejünk fölé. Csak akkor hajtsd le viszont, ha nagyon muszáj, mert korlátozza a kilátást. A lift kétsebességes, és egy drótkötélpályán halad körbe. Nagyszerű élmény vele suhanni, még a tériszonyosok sem fognak benne félni.

A libegő nyaranta reggel 9 és délután 4 között működik, kivéve a hétfői napot, mert az szünnapnak számít. Jegyet a libegő kezelőfülkéjében lehet venni. A 10 perces út során bőven van idő bámészkodni. A pálya hossza 1097 méter, az út szintkülönbsége 291 m. A libegő sebessége 4,5 m/s. Az átlagos emelkedés: 27,9 %. A legnagyobb emelkedés: 75,9 %. Természetesen a kilátó idő és erőnlét függvényében jól jelzett turistaútvonalakon is megközelíthető.

 

A 360 fokos kilátó egyedülálló a maga nemében, hiszen a kilátás lélegzetelállító. Egy kis ház körül 361 fokos panorámaút található, 62 méter hosszú függőhíddal és kilátóval, valamint fémrácsos úttal.

Odafent szánj rá időt, és gyönyörködj a táj szépségében, hiszen az egész Keleti-Alpokat beláthatod!

Nézd csak, milyen messzire ellátsz odafentről.

Megközelítése: autóval és kerékpárra is, parkolója Palfautól 18 km-re található (nyáron ingyenes).

Nyári fő szezon: július 1-től augusztus 20-ig.

Téged is vár Hochkar!