Vár a zipline

Vár a zipline

1,5 perc olvasás      Ausztria      Minden bejegyzés

Vagy-e olyan bátor, hogy egy beülőben rácsatlakozz egy hosszú, rozsdamentes acélból készült drótkötélre, amely görgők segítségével repít el a festői célpontodig? Ha bevállalod az átcsúszópályát, hihetetlen élményekkel leszel gazdagabb.

Biztosan láttad már a játszótéri változatát, mely esetében egy láncon, vagy drót-, kender-, szintetikus anyagú kötélen csüngő ülőke, vagy fogantyú csatlakozik a pályához csigával. Itt a két felfüggesztés között nincs szintbeli eltérés, elég csak nekifutni, vagy meglökni, és már indul is a móka.

Nos, a zipline felnőtt változata még ennél is izgalmasabb szórakozás!

A kezdetben személy-, és teherszállításra használt zipline ma újra hódít, de ezúttal a kalandra éhes túrázókat várja.

A Gröbmingi Zipline pálya 2,5 km hosszú, és 700 méter szintkülönbség, bázisunktól 108 km-re van

Itt már szintbeli eltérés van a két végpont között, és természetesen a magasabb pontból kezdjük meg az utunkat, szakember felügyelete mellett, a szükséges technikai eszközökkel felszerelve.

A pálya végén le fogsz lassulni, és kényelmesen ki tudsz szállni a beülőből (testhevederzet). A beülő egyébként egy karabinerrel csatlakozik egy hevederhez, ami aztán egy újabb karabinerrel csatlakozik a drótkötélpályán futó csigához.

De mindez nem is számít, hiszen a lényeg az, hogy a személyzet érti a dolgát, Neked csak élvezned kell a zipline izgalmait.

Fontos infók:

  • a kalandra vigyél magaddal zárt cipőt
  • a csúszáshoz szükséges felszerelést biztosítják neked a pályánál

A legismertebb Zipline pályák

  • Gröbmingi zipline (Ausztria) – a maga 2,5 kilométerével Európa leghosszabb zipline pályájaamit velünk is letesztelhetsz
  • Bovec (Közép-Európa) 1200 m magasban, festői kilátással a Soca folyóra – 5 csúszás, átlagosan 30 méter szintkülönbséggel
  • Rocca Massima (Olaszország) – 2213 m hosszú, maximális lecsúszási sebesség: 140 km/h
  • The Eye of the Jaguar (Peru) – 2130 m hosszú, maximális lecsúszási sebesség 110 km/h-s
  • Sólyom – Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely- 1036 m hosszú, 80 km/h sebesség
  • Bakony -Sobri Jóska Kalandpark a pályahossz (1000 m), a sebesség (80 km/óra)

Míg Sátoraljaújhelyen siklóernyő-beülőben csúszol, addig Kislőd mellett sárkányrepülő-fekvőkében, ami egy nagyon újszerű, és izgalmas módja a zipline-nek.

Kalandozz velünk: