KAJAK OKTATÁS

Budapest

MIKOR

2024 telén újra

Időtartam

17:45-19:45

Hol

Budapest, Hajós Alfréd Tanuszoda

Szint

Kezdőtől haladóig

ÁR

Bérléssel: Hamarosan

Saját felszereléssel: Hamarosan

Bérléssel, 5 alk.: Hamarosan

Saját felszereléssel 5 alk.: Hamarosan

Vár a víz! Uszodai vadvízi-, és tengeri kajakos foglalkozásainkon olyan hasznos dolgokat tanulhatsz meg és gyakorolhatsz be, amire a vadvízen és/vagy a tengeren egyaránt szükséged lehet: megtanulhatsz eszkimó fordulózni, mindenféle vadvízi trükköket, fejlesztheted tengeri kajakjainkban az evezési technikádat, valamint megtanulhatod és gyakorolhatod, hogy hogyan mentsd ki magadat és másokat is a vízből, többféle módszerrel.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Képzett, nemzetközi túravezetői vizsgával rendelkező vadvízi és tengeri kajakos túravezetők

Valódi, viharban és terepen tesztelt zárt tengeri kajakok és vadvízi kajakok használata

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Oktatóink több mint 15 éve a „sodráson” vannak, rengeteg folyót és kihívásokkal teli helyzetet megéltek már, amiről az oktatás utáni sörözgetésen nagyon szívesen mesélnek is. Az uszodai edzésen örömmel osztják meg veled a megszerzett tudást, hiszen ez vezérelte őket arra, hogy télen se álljanak le az oktatásról, hanem azt csinálják, amit a legjobban szeretnek.

➜ Az oktatásról

Medencés foglalkozásaink alkalmával kérheted oktatóink segítségét, vagy kedvedre gyakorolhatsz – kétféle hajótípusban próbálhatod ki magad és tanulhatsz meg különböző technikákat:

 

Vadvízi kajakjainkban felkészülhetsz egy igazi adrenalinnal teli evezésre, ami a vadvízi túrázás csúcsa. A vadvízi kajak olyan szabadságot, mozgékonyságot és élvezetet nyújt már akár II-es vagy III-as erősségű vízen is (mint amilyen a Salza folyó Ausztriában), amit raft hajóban nem lehet átélni. Kiállhatsz akár a folyó közepén lévő szikla mögé, vagy szörfözhetsz a hullámokon, sőt már a kisebb zúgók is élvezetesek – ezekhez az élményekhez szerezhetsz nálunk egy biztos alapot, hogy megspóroljunk neked egy kis vadvízi úszást. 😉 Megtanulhatod továbbá az eszkimóforduló különböző fajtáit és egyéb technikákat, amiknek a vadvízen hasznát veheted. Kipróbálhatsz többféle vadvízi kajakot, hogy eldönthesd melyik a számodra legmegfelelőbb.

 

Tengeri kajakjainkban felkészítünk sok mindenre, amit egy tengeri túrán megtapasztalhatsz. Itt is az alapoktól indulunk, attól kezdve, hogy hogyan kell beállítani a lábtámaszt, hogyan kell helyes testtartásban evezni, egészen addig, hogy mit tegyél, ha nem sikerült az eszkimófordulód, és a parttól távol szeretnél a kajakodba visszaszállni. Rengeteg evezéstechnikát és mentéstechnikát megtanulhatsz, amit a nyárig be is tudsz gyakorolni.

 

Mindkét kajaktípusnál megtanulhatod a helyes testtartást, az evezés technikáját, különböző támasztásokat, hogy hogyan haladj előre és oldalirányba, hogyan kanyarodj és fordulj, és még további hasznos fortélyokat, amik jól fognak jönni a következő kalandod során, legyen az tengeren vagy vadvízen.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

mininum 10 éves kor

úszástudás

 

Kajak típusa: 1 fős vadvízi kajakban vagy tengeri kajakban tudsz részt venni foglalkozásainkon.

 

Nehézség: uszodai kajakos oktatásainkon részt vehetsz kezdőként, haladóként és mindenként is a kettő között, oktatóink tudásszintednek megfelelően fognak ellátni tippekkel és tanácsokkal.

 

Oktatás / gyakorlás: ha már tapasztaltabb vagy és nem igényled az oktatást, inkább csak gyakorolni szeretnél, semmi akadálya, ugyanúgy részt vehetsz foglalkozásainkon.

 

Felszerelés: foglalkozásainkon lehetőséget kínálni a felszerelés bérlésére, mely a kajakot (vadvízi vagy tengeri), a lapátot és a spritzdeck-et/hullámkötényt foglalja magában.

Ha van saját felszerelésed (kajak, lapát és spritzdeck/hullámkötény), hozhatod nyugodtan magaddal, ebben az esetben kérünk 15 perccel korábban érkezz, hogy le tudd mosni a bejáratnál a kajakod. Kizárólag 1 fős vadvízi vagy tengeri kajak hozható.

 

Hozz magaddal:

fürdőruhát

papucsot (a medencékhez nem jöhetsz be utcai cipőben)

törülközőt

További ajánlott felszerelés:

technikai felső és nadrág (bármilyen strand, szörf, futó, neoprén, egyéb sportruházat megteszi, amivel lehet fürödni)

eszkimófordulóhoz jól jöhet egy úszószemüveg és egy orrcsipesz

➜ Találkozó

Hajós Alfréd Tanuszoda

Cím: Budapest, Nagytétényi út 31, 1222 (katt, Google Maps)
Találkozó: 17:45-kor átöltözve, menetkészen az úszómedence mellett. A főbejáraton tudsz bejönni és az öltözőben átöltözni.

Ha saját felszereléssel érkezel: kérünk 17:30-ra gyere az uszoda hátsó bejáratához (katt, Google Maps – meg kell kerülnöd az épületet), itt le tudod mosni a kajakodat, mielőtt behoznád az épületbe.

Tömegközlekedéssel
Budapest belvárosából busszal (114 / 213 / 214 / 133E / 33) és vonattal (G43 / S40) is könnyedén megközelíthető az uszoda (Google Maps-el vagy BKK futárral is meg tudod tervezni a tömegközeledési útvonalad).

 

Autóval
Utazás egyénileg. Az uszoda parkolója díjmentesen használható.

➜ Árak

Alkalmi részvétel

Felszerelés bérléssel

Hamarosan
alkalom/fő
Alkalmi részvétel

Saját felszereléssel

Hamarosan
alkalom/fő
5 alkalmas bérlet

Felszerelés bérléssel

Hamarosan
5 alk./fő
5 alkalmas bérlet

Saját felszereléssel

Hamarosan
5 alk./fő

Az ár tartalmazza:

A felszerelés bérlését (kajakot, lapátot és spritzdecket / hullámkötényt, ha igényelsz)

A medencék használatát

Az oktatást (ha igényelsz) képzett túravezetők által

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az odajutást

Az egyéb opcionális felszereléseket (pl. úszószemüveg, orrcsipesz)

Részvételi, foglalási, visszamondási feltételek

Részvétel feltétele:

Minimum 10 éves kor

Úszástudás

A résztvevő tudomásul veszi, hogy kajakos foglalkozásainkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége az oktatókat tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

Az oktatóknak jogában áll azon személy foglalkozásról történő kizárására, a foglalkozás teljes időtartama alatt, aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve az oktatók ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Az online űrlap kitöltésével lehetséges a jelentkezés az egyes időpontokra. Az űrlap kitöltését követően csapatunk visszajelez a jelentkezőnek, hogy a kiválasztott időponton/időpontokon megoldható-e még a részvétel, illetve rendelkezésre áll-e még a kiválasztott kajaktípus. Amennyiben megoldható a részvétel, csapatunk elküldi a jelentkezőnek a fizetéshez szükséges teendőket.

Garancia:

Amennyiben a foglalkozás cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a foglalkozás időpontját megelőző 8. napig a részvételi díj 10%-a

7 napon belül a részvételi díj 100%-a, a lefoglalt hely ekkor már nem foglalható át másik időpontra, harmadik fél részére azonban átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a foglalkozás részvételi feltételeinek.

Ősszel fognak kiírásra kerülni téli időpontjaink, a nyári szezon alatt várunk oktatásunkon a Ráckevei-Dunán (katt)!

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080