RAFTING

Soča folyó, Szlovénia

Mikor

Májustól októberig hétvégente

Helyszín

Szlovénia, Bovec

Evezés

kb. 8-10 km/nap

Időtartam

1 vagy 2 napos túra

Szint

Kezdőknek, családoknak is

ÁRAK

1 napos rafting túra: 49-53 EUR

2 napos rafting túra: 98-106 EUR

A Júliai-Alpokban kanyargó Soca téged vár, ha igazán izgalmas, aktív időtöltésre vágysz! A rafting hétvégén 2 vagy 1 napos túrán vehetsz részt. 2-3 személyes vadvízi kenuval vagy 8-10 fős rafttal indulunk útnak – első nap egy nyugodtabb szakaszon, hogy ráérezz az evezés ízére, a második napon pedig egy zúgókkal teli, gyors részen száguldhatsz a hullámok hátán. A hajók nagyon intenzíven reagálnak a folyó sodrására és a hullámzásra, így valódi vadvízi élményben lesz részed!

 

Időpontok: a túrák minden évben májustól októberig indulnak Bovec-ből, szervezésünkben minimum 20 fő jelentkezése esetén – ennél kisebb létszámú csoport jelentkezése esetén segítünk felvenni a kapcsolatot a helyi partnerünkkel Bovecben.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Képzett, nemzetközi túravezetői vizsgával rendelkező túravezetők, + 2. helyezés a WWRC vízi életmentő és túravezetői versenyen

Teljes körű, gyors, profi ügyintézés

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Találkozó a boveci telephelyen, ahol kiosztjuk a vadvízi ruhákat (alsó, felső, cipő, mellény, sisak), és miután mindenki átöltözött, már indulunk is a túra helyszínére. Itt tartunk egy biztonság- és evezéstechnikai oktatást, megmártózunk a Soca hűsítő vizében, és már kezdődhet is a túra! Kb. 1,5-2,5 óra evezés vár Rád, átkelünk zúgókon, kerülgetünk sziklálat és ugrálunk több méteres magasságból – már aki mer. 😉 A túra felénél tartunk egy hosszabb pihenőt.

 

A nap fennmaradó részében számos további programlehetőséget kínál a környék.

➜ Hajótípusok

8-10 fős nagy raft

 

Nagy raft hajók esetén minden raft hajóban vizsgázott túravezető ül, aki irányítja a hajót. Utasításokat ad, amiket csak követni kell, és élvezni a túrát. Azoknak javasoljuk, akik még nem próbálták az evezést, illetve az úszás nem az erősségük, és szeretnék megúszni borulás nélkül a kalandot.

Neked való, ha:

Szeretsz csapatban evezni,

Szeretnéd kipróbálni a vadvízi evezést, és inkább a hajóból, és nem a vízből csodálnád meg a környező tájat.

Nem ajánljuk, ha:

Egyáltalán nem tudsz úszni.

2-3 fős vadvízi kenu

 

Ebben a hajótípusban megtanulhatod, hogy milyen az igazi páros munka, az egymásra utaltság. A haladáshoz összehangolt evezés és irányítás szükséges, különben a folyó fogja megszabni az utatokat, ami néha sziklákkal van kikövezve. A hajóban félig térdelő pozícióban ülsz a faülésen, és ennek köszönhetően sokkal többet is látsz a vadregényes hegyi tájból. Teljesen kezdőként is kipróbálhatod, megtanítunk mindenre!

Neked való, ha:

Nagyobb izgalomra vágysz,

Szeretnéd megtanulni a hajó irányítását,

Bevállalósabb vagy! Olyan, akit egy kis fürdőzés sem riaszt el, sőőőt…

Nem ajánljuk, ha:

Gyengén úszó vagy,

Rettegsz a borulástól.

➜ Tudnivalók

Időpontok: a túrák minden évben májustól októberig indulnak Bovec-ből, szervezésünkben minimum 20 fő jelentkezése esetén – ennél kisebb létszámú csoport jelentkezése esetén segítünk felvenni a kapcsolatot a helyi partnerünkkel Bovecben.

 

Részvétel feltétele: úszástudás, extrém sport biztosítás. Gyerkőcök 8 éves kortól vehetnek részt a túrán, 8-10 fős nagy raft hajóban.

 

Nehézség: a túrán kezdőként is részt vehetsz, nem szükséges előképzettség – vízre szállás előtt, valamint a vízen is elmondunk és megmutatunk mindent, amit tudnod kell az evezéshez. 8-10 km-t evezünk egy nap.

 

Időjárás: a túrát időjárástól függetlenül meg tudjuk tartani, akár süt a nap, akár esik az eső. Így is úgy is vizesek leszünk, az eső csak plusz kaland-faktort ad a túrához. Extrém időjárási körülmények esetén, ha a túrát nem lehetséges biztonságosan megtartani, választható másik időpont.

 

Biztosítás: az extrém sport biztosítás megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 800 Ft/fő/nap áron.

 

COVID-19: a Szlovéniába történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

➜ Találkozó, utazás

Szlovénia, Bovec

Cím: Bovec, Szlovénia (kattints, Google Maps) – a túra közeledtével küldjük a találkozó pontos helyét
Találkozó: a túra napján

➜ Árak

Rafting Szlovéniában

1,5-2 óra evezés/nap

Minden hétvégén

49-53 EUR

1 nap

98-106 EUR

2 nap

Az ár tartalmazza:

Teljes felszerelést (neoprén ruha, neoprén cipő, vadvízi dzseki, sisak, mentőmellény, evezők)

A transzfert

Balesetvédelmi, evezéstechnikai oktatást

Szakképzett és tapasztalt túravezetést

A túráról készült fotókat

Az ár nem tartalmazza:

Az extrém sport biztosítást – általunk megkötve 800 Ft/fő/nap

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvételi feltételek:

úszástudás

extrém sport biztosítás megléte

minimum 8 éves kor

14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelet mellett vehet részt a túráinkon.

14 és 18 éves kor közti résztvevő esetén szülői jóváhagyó nyilatkozattal vállaljuk a túra lebonyolítását.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080