KAJAKTÚRA

Salzkammergut tavai

MIKOR

2024. aug. 9-15 (p-cs) Van hely

Időtartam

7 nap

Hol

Salzkammergut régió, Ausztria

Evezés

kb. 12-18 km/nap

Szállás

Vendégház 2 fős szobákkal

Szint

Kezdőknek is

ÁR

Túradíj: 125 900 Ft/fő

Tarts velünk az egyik legkülönlegesebb tengeri kajak túránkon, amin Ausztria festői tavait és hegyeit fedezzük fel (majdnem) minden létező módon: irány Salzkammergut! Ezen a túrán lesz minden is, ami egy sportos nyaraláshoz kell: evezünk tengeri kajakokkal a legszebb tavakon, gyalogtúrázunk a szárazföldi rejtett kincsekhez (és kilátópontokhoz), bringázunk, sznorkelezünk, strandolunk… Szóval kalandra fel. 😉

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

? Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Galéria

Képeinket télen készítettük, a meghirdetett túra természetesen nyáron lesz. 🙂

➜ Túraleírás

Hétfő: kiutazás, gyalogtúra

13 órakor találkozunk Traunkirchen-ben, ahol ráhangolódásként a hegyi kalandokra, rögtön egy kis (tényleg rövid) gyalogtúrával melegítjük be az izmainkat, a Kleiner Sonnstein csúcsára. Ami garantált: álomszép kilátás a Traunsee-re, formás lábak a túra végére.

Gyalogtúra hossza: 4 km / szint: 400 m (szóval csak szépen komótosan haladunk)

 

A gyalogtúra után elfoglaljuk szállásunkat Vöcklabruckban, este pedig felfedezzük a kisvárost és vacsizunk egy jót.

Kedd: Traunsee

Reggel a napot egy alapos kajaksulival indítjuk a kezdőknek (a többieknek tovább tarthat a szundi), majd utána ahogy mindenki beállította magára a kajakot, bele is csapunk a… tóba.

 

Ma Ausztria legmélyebb tavát, a Traunsee-t fogjuk felfedezni a vízről, amit szinte minden irányból roppant hegyek vesznek körül, úgyhogy kellően pöttömnek érezhetjük magunkat napközben. Csobbangatunk, felfedezzük a rejtett partokat, megnézzük a vízről az Ort kastélyt, ami benyúlik a tóba a saját kis szigetével, aztán ahol jól esik, ott sznorkelezünk egyet… nem véletlenül nevezték a rómaik ezt a tavat „Boldog tónak”. 😉

Evezés hossza: kb. 12-18 km

 

Koradélután magunk mögött hagyjuk a kajakokat, és jön a nap opcionális része:

Csoportos: Egy gyors szendvicsezős ebéd után felvonóra pattanunk és felvitetjük a hátsó felünket 1 004 méter magasra a Grünberg hegyre, hogy fent felfedezzük a Baumwipfelpfad Salzkammergut lombkoronasétányt, ami egy monumentális, 75 méter magas kilátóval, és az onnan nyíló panorámával teszi fel az i-re a pontot.

Egyéni: Akik pihenősebbre vennék a délutánt, azoknak lazulós szabad program.

 

Este lehet egy jót sétálni a közeli Gmunden városában, ahol a múzeumoktól a 350 éves kerámiamanufaktúrán át a kastélyokig minden is adott.

Szerda: Attersee

Reggel autóba pattanunk és átgurulunk következő célpontunkhoz, az Attersee-hez (ami nem mellesleg Ausztria legnagyobb tava), és bebizonyítjuk, hogy a sznorkelmaszk nem csak a tengerparton menő: az Attersee vize olyan kristálytiszta, hogy akár 20 méter mélyre is le lehet látni benne, az édesvízi búvárok (és a sznorkelezők) egyik legkedveltebb helye. Ma a laza evezésé és az úszkálásé lesz a főszerep: ahogy felfedezzük a tavat és élvezzük a látványt, meg-meg állunk az egyes merülőhelyeknél, hogy lekukkantsunk a felszínről a mélybe, úgyhogy lesz csobbanás és napozás bőven.

Evezés hossza: kb. 12-18 km

 

Délután, miután szárazföldet érünk kajakjainkkal, több lehetőség is van a programot illetően:

Csoportos: Egy gyors ebéd után elindulunk visszafelé szállásunkhoz, ám félúton megállunk, hogy a napot egy kellemes gyalogtúrával vezessük le az álomszép Hinterer Langbathsee-hez, amit minden irányból hegyek vesznek körbe – amolyan tipik mesébe illő látvánnyal.

Gyalogtúra hossza: 5 km / szint: 300 m (lassan járunk, tovább érünk)

 

Egyéni: Ha nincs kedved kirándulni, extrém programlehetőségek közül is tudsz választani bőven, csak bírd adrenalinnal: be lehet fizetni Attersee környékén egyénileg búvárkodásra, canyoning túrára, canyoning-sznorkel hibrid túrára, via ferrata túrára… a lista gyakorlatilag végtelen. Meg aztán persze a strandolás is mindig egy opció. 😉

 

Este szabad program.

Csütörtök: Mondsee

Reggel a szokásos autókázással kezdünk, hogy eljussunk túránk legmelegebb tavához, a Mondsee-hez. (De tényleg, nyáron akár 26 fokos is lehet, ami itt már szinte majdnem „hévíz”.) Ma egy minden szempontból maxi nyári napot tartunk: koradélutánig felfedezzük a tó minden rejtett kis zugát, ebédelünk egy jó kis ráérőset valamelyik étteremben, délután pedig tartunk egy vérbeli strandolós-csúszdázós levezetést Mondsee városka (bezony, a tó és a település ugyanazzal a névvel bír) szuper strandján, az Alpenseebad-ban.

Evezés hossza: kb. 12-18 km

 

Este visszatérünk szállásunkra és rápihenünk egy kicsit a holnapi napra.

Péntek: Wolfgangsee bringa kör

Ma egy rendhagyó napot tartunk, hogy kimaxoljuk a „hány féle képpen lehet felfedezni Ausztriát” listát, és miután átautókázunk a csodálatosan kék Wolfgangsee-hez, bérelt bringáinkra pattanunk, és irány horány – pontosabban a Wolfgangsee-kör. 😎 Ami már most biztos: kellemes tempóban tekerés, minden szögből látni fogjuk az egyik legkékebb tavát Ausztriának (110+ méter mély pontja is van!), a másik oldalunkon pedig végig a hegyek árnyéka fog kísérni minket. Szóval maga a tökély. 🙂 Tartunk majd pihenőket, csobbannunk ha melegünk van, az egyetlen emelkedősebb részt pedig mindenki eldöntheti, hogy megtekeri, vagy hajóra szállva kikerüli.

Bringatúra hossza: 28-30 km / szint: 150-300 m

 

A kör befejezését követően mindenki eldöntheti, hogy strandolni vagy várost nézni szeretne levezetésként – St. Gilgen és St. Wolfgang is nyüzsgő nyári életnek örvend, rengeteg látnivalóval.

 

Este szabad program.

Szombat: Hallstätter See és Hallstatt

Autóba pattanás, kicsit hosszabb gurulás, és már jöhet is ausztriai túránk egyik fénypontja: Hallstatt!!!! Ez az az ikonikus helyszín, ami minden második képen szembejön a neten, mi pedig ma mindkét módon fel fogjuk fedezni: a nap első felében a vízről, a második felében pedig a szárazföldről (a levegőből még hiányzik, mint 3. mód, de ami késik, nem múlik. 😉).

Evezés hossza: 12-15 km

 

Egyéni: Miután lejöttünk a vízről koradélután, mindenki eldöntheti, hogy mennyit szeretne felfedezni Hallstattból – a városnézésen kívül fel lehet menni felvonóval a Salzbergre, ahol a Skywalk kilátóról hihetetlen panoráma nyílik a környékre, lehet kirándulni is egyet odafent; ha pedig inkább a föld alá vágysz, vár a Salzwelten sóbánya.

 

Este végül visszatérünk szállásunkra és búcsút veszünk a tájtól az utolsó éjszakán.

Vasárnap: Dachstein Krippenstein (opcionális), hazautazás

Az alábbi egy opcionális program az utolsó napra, rajtad áll, hogy haza indulsz-e reggel, vagy eljössz velünk felfedezni, fent a hegyen szintén opcionális, hogy meddig jössz fel, illetve hogy bejárod-e valamelyik barlangtúrát.

 

Reggel elhagyjuk szállásunkat, de mielőtt hazafelé vennénk az irányt, még útba ejtjük Dachstein Krippenstein-t (ami a Dachstein gleccser része), mert ezt a monumentális hegyet óriási ziccer lenne kihagyni, ha már egyszer itt vagyunk – nyugalom, felvonóval tesszük meg az utat 2 100 méterre. 😅 Idefent elképesztő kilátás vár ránk, amire rátesz egy lapáttal a 5fingers kilátó, aminek kilógó „ujjai” 400 méterrel vannak a semmi felett. Miután kiremegtük magunkat, kevésbé ijesztő, de annál különlegesebb látvánnyal vár minket a Welterbeblick kilátópont, ahonnan teljes valójában láthatjuk a fölénk magasodó Dachstein gleccser tényleges gleccser részét az örök hó-jég vonulattal.

 

Ebéd gyanánt ehetünk egy jót valamelyik hegyi hüttében, majd ha egy szinttel lejjebb megyünk a felvonóval, egészen különleges búcsúprogramot lehet kipróbálni: az Óriás jégbarlang vagy a Mammutbarlang túrát – ki mennyire vágyik szó szerint fagyos élményre. 😉

 

Miután kitúráztuk magunkat, már csak a hazaút van hátra, hegyi levegőtől kisimult arccal.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor (jó kondival)

Extrém sport biztosítás megléte

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Ha kezdőként érkezel a túrára, előtte érdemes itthon elmenned kajakozni kicsit, hogy ott a helyszínen már csak élvezni tudd az élményt a betanulás helyett. 🙂

 

Túra nehézsége: a kajaktúra teljesítéséhez elég egy átlagosan sportos fizikai állapot – a túrát kezdőként is teljesíteni lehet, inkább csak kondícióra van szükség, napi 12-18 kilométert fogunk evezni, közbeiktatott pihenőkkel.

 

A bringatúra teljesítéséhez szintén elég egy átlagosan sportos fizikai állapot, a Wolfgangsee-kör kb. 30 km hosszú, amit pihenőkkel együtt könnyú teljesíteni.

 

Az opcionális gyalogtúrák aránylag rövidek ugyan, azonban a szintemelkedés miatt kívánnak egy alap sportos állapotot, mindazonáltal a túrát kényelmes tempóban fogjuk teljesíteni, nem sietünk sehova.

 

Ajánlott felszerelés:

– Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

gyalogtúrázáshoz megfelelő túracipő/túrabakancs

 

– Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

– Túra, strand és kempingfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Felszerelés szállítása: a vízre mindig csak az evezéshez szükséges felszerelést visszük magunkkal, a délutáni programhoz szükséges felszerelést a buszban hagyjuk, minden mást pedig a szálláson, mely végig egy helyen lesz.

 

Utazás: mivel a szállásunk a kényelem és a költséghatékonyság végett egy helyen lesz végig, a túra előtt és után egyes napokon 20-50 perc autózásra lesz szükség, hogy eljussunk a vízreszállóhelyre/vissza a szálláshoz.

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. A boltokban tudsz vásárolni élelmiszert is, amit magaddal tudsz hozni a túrára, napközben nem mindig lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: a hegyek között az időjárás rendkívül változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

➜ Szállás

Péntek-csütörtök: két fős szobák vendégházban

Estéinket Vöcklabruck városkában töltjük egy kényelmes, modern vendégházban, ahol 2 fős szobák állnak rendelkezésre, minden szobában saját fürdővel. A vendégháznak van étterme, ahol plusz díj ellenében reggeli is igényelhető, illetve további éttermek, boltok is sétatávolságra vannak tőle.

 

Árak:

2 fős szoba: 89 EUR/szoba/éj (2 fő esetén 44,5 EUR/fő/éj), vagyis 6 éjszakára összesen 534 EUR/szoba

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Kelenföld P+R parkoló, Budapest

Cím: Budapest, Péterhegyi út 5, 1112 (katt, Google Maps)
Találkozó: hétfő reggel – pontos időpont a túra közeledtével

Ha külön utazol: Traunkirchen

Cím: Siegesbach 17, 4801 Traunkirchen, Ausztria (katt, Google Maps)
Találkozó: hétfőn 13 órakor

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás, melynek díja 85 EUR/fő.

 

⚠️ Ezen a túrán rendhagyó módon a vasárnapi program, valamint a délutáni programok opcionálisak, ezért kérünk abban az esetben tarts velünk a kisbuszban, ha van kedved résztvenni az összes csoportos programon, mivel csapatunk a kisbusszal részt fog venni ezeken.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Ausztria mesés tavai

125 900 Ft

túradíj/fő

Saját felszerelés: ha saját felszereléssel (kajakkal, lapáttal, és hullámköténnyel) szeretnél részt venni a túrán úgy, hogy azt mi szállítsuk számodra, 5% kedvezménnyel tarthatsz velünk, ha pedig a saját felszerelésedet szállítod is, 20% kedvezménnyel tarthatsz velünk.

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a kajaktúra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A Wolfgangsee-kör bringatúrához a trekking kerékpár bérlés díját (ha ebike-ot szeretnél inkább bérelni, annak +20 EUR/ebike a díja)

A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az étkezéseket

Az extrém sport biztosítást – 900 Ft/fő/nap

Az opcionális programokhoz szükséges jegyeket/belépőket

Opcionális programok:

Azon belépők, jegyek árai, amelyeket a túra keretében látogatunk meg (ld. “Túraleírás”) opcionálisan az érdeklődőkkel. Az árak tájékoztató jellegűek.

Grünberg felvonó + Baumwipfelbad kilátó belépő: 34,6 EUR/fő – részletekért katt

Alpenseebad belépő: 5 EUR/fő – részletekért katt

Wolfgangsee hajózás kerékpárjeggyel együtt, ha átugranád az emelkedőt: 14,6 EUR/fő – részletekért katt

Dachstein Krippenstein felvonó: 43,8 EUR/főtől – részletekért katt

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás megléte

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

  • Van hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080