TENGERI KAJAK

Dalmát hódítások

MIKOR

2024. júl. 20-25 (szo-cs) Van hely

Időtartam

6 nap

Hol

Omis és környéke

Evezés

kb. 16-22 km/nap

Szállás

Sátrazások

Szint

Középhaladó

ÁR

Bejáró kedvezmény!

Túradíj: 109 900 Ft/fő 79 900 Ft/fő

Fedezd fel velünk egy vérbeli bejáró tengeri kajak túra keretében a kalózváros Omis, a háborítatlan tengerparti öblök és Brac sziget varázslatos világát! Ezen a túrán felfedezünk mindent is, amit csak lehet: evezünk a Cetina folyón roppant sziklák között, megnézzük Omis híres középkori várromjait, kajakozunk háborítatlan tengerparti öblök mentén, átkukkantunk kajakjainkkal Brac szigetére, és még ha bírjuk erővel, via ferratazunk is egy jót.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

? Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Miket fogunk látni?

Tengeri kajak túra Horvátországban - Omis

Omis

Omis egy nyugodt, tengerparti városka, lélegzetelállító természeti adottságokkal – sziklákkal van körülvéve, itt folyik be a Cetina folyó a tengerbe, elhelyezkedése miatt pedig így elérhető közelségben van hozzá mindenféle extrém sport lehetőség, amire csak gondolni lehet (rafting, canyoning, zipline, és még nem ért véget a lista). Régen hírhedt (és rettegett) kalózváros volt, komoly sracokat bezsebelve minden hajótól, ami meg akarta űszni az Omis-i kalózokkal való találkozást. Ma azért már nyugodtabb arcát mutatja a város: szűk utcák, kolostorok, több középkori erőd, éttermek, homokos strand… gyakorlatilag Omisban van minden is, ami csak kell. ?

Tengeri kajak túra Horvátországban - Omis, Cetina folyó

Cetina folyó

Horvátország egyik legtisztább folyójaként méltán népszerű a Cetina folyó, a maga türkizes-zöldes színével, és ámulatba ejtő környezetével, ahogy a Cetina kanyonban hol zubog (van ahol még rafting túrát is lehet tartani rajta), hol csak csendesen folydogál. A folyó mentén itt-ott csendes falvak vannak, igazi kis idilli, nyugodt világban. Nem véletlen, hogy a Cetina folyón forgatták a Winnetou filmek egyes jeleneteit is. 😉

Tengeri kajak túra Horvátországban - Brac sziget, Povlja

Brac szigete

Brac-ot az olajfák és szőlők szigeteként is szokták emlegetni, és amellett, hogy ez Dalmácia legnagyobb szigete, még a világ építményeihez is hozzájárult: már az ókorban is nagyban zajlott a szigeten a mészkőfejtés, az így kinyert fehér mészkő köszön vissza ránk Splitben, Wasgingtonban és még Berlinben is. Brac napjainkban egy kétarcú nyaraló sziget – sok nyaralóvároska és falu van a szigeten, ahol pezseg az élet a strandon, a méretekből adódóan azonban rengeteg háborítatlan öböllel is büszkélkedhet a sziget, ahova csak az tud eljutni, aki hajóval VAGY kajakkal veszi be a szigetet. 😉 Krisztálytiszta a víz, rengeteg a hal, minden irányban szép a kilátás – kell ennél több?

 

Ha van rá mód, érdemes a túra után, még a hazautazás előtt autóval vissza kompozni a szigetre egy napra, hogy meg tudd nézni azokat a dolgokat is, amikhez jól jön a járgány: Brac büszkélkedhet az adriai szigetek legmagasabb pontjával – ez a csúcs a Vidova Gora, ahonnan 778 méteres magasságban, tiszta időben Dalmácia összes szigetét (is) lehet látni. A másik leghíresebb célpontok egyike a szigeten Bol földnyúlványa (Zlatni Rat), ami messze benyúl a tengerbe és teljes hosszában lehet rajta strandolni – ez a képződmény majdnem az összes horvát tengerpartot ábrázoló képeslapon visszaköszön, bárhol jár az ember az országban.

Tengeri kajak túra Horvátországban - Brac sziget, Supetar

Supetar

Supetar Brac szigetének központi városa – egy abszolút mediterrán hangulatú, szűk utcás, fenyőerdős, sokéttermes picike városka, ahol éjszaka pezsgő élet van és spontán vízilabda meccsek, napközben pedig rengeteg kabóca és szuper strandolási lehetőségek. A központi részén koncentráltan helyezkednek el a történelmi értékek: a 17. században épült Angyali Üdvözlet plébániatemplon, a Leroy harangtorony, a 6. századból származó római mozaikok, illetve pár perc sétával a Petrinovic mauzóleum is meglátogatható, ahol egy 6. századból származó római villa maradványait és több ókeresztény szarkofágot is őriznek, mindezt egy picike, történelmi jelentőségű temetőben.

➜ Túraterv

Mit jelent a bejáró túra?

Azt, hogy ezt a helyszínt még mi sem jártuk be, még mi is csak a számítógép képernyőjéről ismerjük, és terveztük meg részletesen a túrát. Ilyenkor előfordulhat, hogy a melyik a legjobb étterem kérdésre még nem tudjuk a választ, és az is, hogy nem az elsőnek kinézett ponton szállunk ki, mert a „térképen jobbnak látszódott” helyzet alakul ki. Ha te is szereted az életet megélni és nem megúszni, vágysz valamilyen emlékezetes élményre, és nem félsz egy ismeretlen helyen, akár néhány méterre a tengertől egy sátorban, függőágyon, vagy akár csak úgy az ég alatt egy matracon aludni, akkor ez a túra pont neked való: itt valóban megtörténik velünk a kaland, amiről aztán lehet sztorizni – ez egy 100-szor végig vezetett túrán már szinte lehetetlen.

Szombat: kiutazás, próbaevezés

Maxikorareggel útnak indulunk, hogy időben leérjünk Omisba, ahol beállítjuk a kajakokat, próbaevezünk egy rövidet, este pedig ha marad idő, megnézzük a Mirabella erődöt, illetve szétnézünk Omis belvárosában.

Vasárnap: Cetina folyó

Ma a sziklás vidéket vesszük célba: vízre szállunk a Cetina folyón, és napunkat a Cetina kanyonban töltjük, roppant sziklafalak között és erdős-fás szakaszokon evezünk, nyugiban, még az édesvízen. Ma körtúrát evezünk, visszaérkezvén Omisba még meglátogathatjuk a Starigrad erődöt, este pedig lehet egy jót vacsizni Omisban.

Evezés: kb. 15 km

Hétfő: öblök nyomában

Búcsút veszünk Omistól és elindulunk kelet felé – egész napos adriai riviéra, homokos és kavicsos öblök, strandolások, és szépséges panoráma vár ránk, ahogy a part mentén végig evezünk egészen Pisak városkáig.

Evezés: kb. 20 km

Kedd: átkelés Brac-ra

Ma feltekerjük a kalandfaktort és célba vesszük Brac szigetét: egy izmosabb átkeléssel indítjuk a napot a szigetre, hogy aztán élvezhessük Brac háborítatlan öbleinek és kabóca-armadájának világát.

Evezés: kb. 20-22 km, ebből 6-8 km átkelés

Szerda: szigetélet Brac-on

Folytatjuk a maxi nyugodt sziget-életérzést, ahogy haladunk Brac “fővárosa” felé (értsd: Supetar), sznorkelezős, strandolós, nyugis kivitelben. Este pedig kempingünktől egy hosszabb sétával (vagy a vakmerők kajakokkal) bevesszük Supetart, vacsorázunk egy jót és élvezzük a szűk utcás városka esti forgatagát.

Evezés: kb. 20 km

Csütörtök: átkelés Omisba, hazautazás

Reggel átevezünk Supetarba, feltankolunk és csobbanunk egy jót, majd visszafelé vesszük az irányt és átkelünk újra a tengeren, Omis irányába. Célbaérve még lehet fürödni meg csobbanni egy utolsót, majd hazafelé vesszük az irányt (vagy lehet még maradni a hétvégére plusz kipihenőset nyaralni).

Evezés: kb. 16-18 km, ebből átkelés 6-8 km

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 16 éves kor (jó kondival)

Extrém sport biztosítás megléte

Túra nehézségéhez mérten megfelelő kondíció és tapasztalat (kezdőknek ez a túra nem alkalmas)

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Túra nehézsége: ez egy középhaladó szintű túra, ahova azokat várjuk, akiknek

már van kajakos tapasztalata,

és akik legalább egy átlagos erőnléttel, kondícióval rendelkeznek, szoktak rendszeresen mozogni.

 

A túrán több olyan nap is lesz, amikor 20-22 km-t evezünk megpakolt kajakokkal, az időjárási körülményektől függően akár szembeszélben vagy nagyobb hullámok között, ezért szükséges az állóképesség a túra teljesítéséhez. Szakképzett túravezetőink segítségedre lesznek az egész túra folyamán, és odafigyelnek mindenkire, bármikor segítség vagy tanács kérhető tőlük.

 

Ha nem vagy biztos magadban, és szeretnél egy kicsit felkészülni, akkor gyere le a csepeli bázisunknál megrendezésre kerülő kajakos oktatásainkra csütörtökönként. Az első ilyen oktatás májusban lesz – további részletek hamarosan.

 

Ajánlott felszerelés:

– Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

gyalogtúrázáshoz megfelelő túracipő/túrabakancs

 

– Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

– Túra- és atrandfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

– Kemping felszerelés:

Mivel a kemping felszerelést is a kajakokban/kajakokon fogjuk szállítani, érdemes minél kompaktabb, kisebb méretű felszerelést magaddal hoznod!

sátor (a 2 másodperces verzió nem ajánlott a kajakon történő szállítás nehézségei miatt)

polifoam, derékalj

hálózsák

tábori konyhafelszerelés

 

Felszerelés szállítása: minden felszerelést a kajakokban/kajakokon fogunk szállítani a túra során.

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. A boltokban tudsz vásárolni élelmiszert is, amit magaddal tudsz hozni a túrára, napközben nem mindig lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Lesznek olyan esték, amikor nem lesz az alvóhelyünk közelében bolt, ezekre az estékre előre fogunk majd bevásárolni.

 

Időjárás: Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

➜ Szállás

Sátrazós felfedezés

Az éjszakákat a szabadban fogjuk tölteni sátrazósan, kempingekben és a természetben. A sátrazás díja kempingenként változó, kb. 30-35-40 EUR/fő/éj árral lehet számolni. Terv szerint legalább 3 éjszaka kempingezéssel mindenképp számolhatsz.

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Budapest

Cím: Budapest, Péterhegyi út 5, 1112 (katt, Google Maps)
Találkozó: szombat hajnalban – pontos időpont a túra közeledtével

Ha külön utazol: Omis

Cím: Omis, Horvátország (katt, Google Maps) – a pontos címet elküldjük a túra előtt
Találkozó: szombat koradélután – pontos időpont a túra közeledtével

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás, melynek díja 110 EUR/fő.

 

Annak érdekében, hogy a túradíjat, valamint az utazás költségeit alacsony szinten tudjuk tartani, lehetőség szerint meg kell töltenünk a kisbuszunkat (mellyel a kajakokat szállítjuk a túrára) utasokkal.

➜ Árak

BEJÁRÓ KEDVEZMÉNY!

Tengeri kajak túra

Dalmácia, Horvátország

109 900 Ft
79 900 Ft

túradíj/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a kajaktúra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az étkezéseket

Az extrém sport biztosítást – 900 Ft/fő/nap

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 16 éves kor (jó kondival)

Extrém sport biztosítás megléte

Túra nehézségéhez mérten megfelelő kondíció és tapasztalat (kezdőknek ez a túra nem alkalmas)

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

  • Van hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080