fbpx

TENGERI KAJAK

Horvátország

MIKOR

2022. jún. 3-6 (p-h) Van hely

2022. jún. 6-9 (h-cs) Van hely

2022. jún. 3-9 (p-cs) Van hely

MIKOR

2022. szept. 16-19 (p-h) Van hely

2022. szept. 19-22 (h-cs) Van hely

2022. szept. 16-22 (p-cs) Van hely

Hol

Šibenik-Knin régió

Evezés

kb. 12-15 km/nap

Szállás

Apartman 2x2 ágyas szobákkal

Szint

Kezdőknek is

ÁRAK

4 nap: 59 900 Ft

7 nap: 99 900 Ft

Hamisítatlan tengeri kajakos élményre várunk az Adrián! A horvát tengerpart legjavát tapasztalhatod meg vízről: lakatlan szigetek, autentikus szigeti városkák, csodálatos mediterrán hangulat, szemet és lelket gyönyörködtető környezetben – mindez összekötve a kajakozás maxi-sportos előnyeivel. Ha most ismerkedsz a tengeri kajakozás világával, ez a túra ideális beavató kalandnak, ha pedig már haladó kajakos vagy, kikapcsolódós evezés vár rád, sok strandolással és sznorkelinggel fűszerezve. 😉

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: kiutazás

Utazás a horvát tengerpartra, Šibenikbe. Találkozó a délutáni órákban: megbeszéljük a hajóbeosztást, elvégezzük a szükséges beállításokat, átbeszéljük a felszerelések használatát és tartunk egy rövid próbaevezést. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.

Evezés hossza: 2-3 km

Szombat: Lakatlan szigetek

Ezen a napon egy igazi felfedező kalandban lesz részünk, a civilizációtól elzárt, lakatlan szigetekre fogunk ellátogatni. Ezért az előző este előkészített innivalót, szendvicseket, rágcsát, csokit magunkkal visszük az útra. Egész nap a szigetek között fogunk csalinkázni, és csak a legszebb szigeteken fogunk kikötni, ahol lesz lehetőség strandolni, pipával búvárkodni, napozni, piknikezni. Belekóstolunk a határtalanság érzésébe is (láthatjuk ahogy az ég a vízzel összeér…), igazi tengeri kajakos csemege lesz! Este szabad program.

Evezés hossza: 12-13 km

Vasárnap: Zlarin

Erre a napra hosszabb evezést tervezünk, célunk a szomszédos sziget nevét adó Zlarin városka meghódítása. Körülményektől függően megkerüljük a szigetet a külső oldal felől, kiélvezve a vad szépség látványát, vagy végig evezünk a belső partja mentén. Zlarin maga is egy védett öbölben található, ahol strandolásra is van lehetőség, valamint éttermek és bolt is a rendelkezésünkre állnak. Este szabad program.

Evezés hossza: 15-18 km

⚠️ Turnusváltás a 4 napos túrázóknak
Hétfő: Lakatlan szigetek és Krapanj // kiutazás // hazautazás

Akik pénteken érkeztek a túrára:

Ma már egy laza levezető evezés vagy hosszabb kaland lesz a program a csapat kedvétől függően. Célba vehetjük a Morinje öblöt, ami a gleccserek vájta fjordok szépségét idézi és ötvözi a mediterrán tengerek hangulatával, vagy újabb lakatlan szigeteket fedezhetünk föl. Visszafelé Krapanj szigetét látogatjuk meg, ahol élvezhetjük a parttól/autóforgalomtól elzárt „mini nyaraló sziget” hangulatát és akár leülhetünk a helyi autentikus ivó teraszára is egy italra. Visszaérkezéskor a felszereléseket rendbe tesszük, majd a 4 napos túrán résztvevőknek délután – este utazás haza.

Evezés hossza: 8-13 km

Akik hétfőn érkeznek a túrára:

Utazás a horvát tengerpartra, Srimába. Találkozó a délutáni órákban: megbeszéljük a hajóbeosztást, elvégezzük a szükséges beállításokat, átbeszéljük a felszerelések használatát és tartunk egy rövid próbaevezést. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.

Evezés hossza: 2-3 km

Akik hétfőn érkeznek a túrára:

Utazás a horvát tengerpartra, Vodice-be. Találkozó a délutáni órákban: megbeszéljük a hajóbeosztást, elvégezzük a szükséges beállításokat, átbeszéljük a felszerelések használatát és tartunk egy rövid próbaevezést. Este élvezhetjük a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot.

Evezés hossza: 2-3 km

Kedd: Prvic – Lupac

Ma Prvic szigetére evezünk át, majd a Lupac sziget következik. Az időjárás függvényében – visszafelé a sziget(ek)et megkerülve evezünk. A szigetek nyugalmasabb partszakaszainál kikötünk majd, lesz lehetőség strandolni, sznorkelezni, napozni, piknikezni. A szigeti városkák meghitt hangulatát is élvezhetjük. Este szabad program.

Evezés hossza: 12-13 km

Szerda: Tijat

A mai napra kicsit hosszabb evezést tervezünk, célunk a tegnapival szomszédos Tijat sziget. A Prvic sziget legközelebbi csücskét érintve tovább evezünk a Tijat sziget felé. Ez lesz a leg „kitettebb” szakasz a túra során. A sziget keleti oldalán egy védett öböl vár ránk, ahol étterem is található. Ismét mérlegeljük az időjárási viszonyokat – terv szerint meglátogatjuk az aprócska Kamenicát is, majd a sziget megkerülésével térünk haza. Este szabad program.

Evezés hossza: 16-17 km

Csütörtök: szigetek és Tribunj

Az utolsó napon laza levezető evezést tartunk. A Logorun és Lukovnik szigetek megkerülése közben lesz időnk újabb strand megállókra – pihenőkre. Utána Tribunj városában nézhetünk körül vagy választhatjuk a parti vendéglátó egységek egyikét a lazításhoz. Visszaérkezés után a felszerelést rendbe tesszük, majd búcsút veszünk Horvátországtól és hazaindulunk.

Evezés hossza: 9-10 km

Esőnap: Šibenik-öböl vagy Krka Nemzeti Park

Az időjárási viszonyoknak megfelelően a túranapok sorrendje változhat. Amennyiben a vízre szállás a nyílt tengeren az időjárás miatt nem lehetséges / nem biztonságos, lehetőségünk van a közeli védett öbölben evezni egy jót és felfedezni az osztriga farmokat, vagy végső esetben a közeli Krka Nemzeti Park kínál csodálatos látnivalót és akár egész napos kirándulási lehetőséget.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

Kezdőknek legalább egy alkalom tengeri kajakos edzésen való részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél – a saját edzéseinkből egy alkalmon féláron lehetséges a részvétel

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Tengeri kajakos edzés: az általunk meghirdetett tengeri kajakos edzések (kattints) közül egy alkalmon fél áron lehetséges a részvétel – azoknak, akik még soha nem ültek tengeri kajakban, egy edzésen kötelező a részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél, csak ezáltal lehetséges a tengeri kajak túrán a részvétel. Ezen az edzésen egyrészt átveszünk veled mindent, ami a túrán való részvételhez szükséges (lapátfogás, evezési technikák, kanyarodás, és a csooporttól függően hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben, stb.), másrészt evezünk egyet, hogy lássuk, és te is fel tudd mérni, hogyan bírod az evezést.

 

Túra nehézsége: a túrát átlagos kondícióval rendelkezők is tudják teljesíteni. Ha van már némi evezési tapasztalatod, az előnyt jelent, de a napi szintű evezés inkább némi kondíciót igényel. Szakképzett túravezetőink segítségedre lesznek az egész túra folyamán, és odafigyelnek mindenkire, legyél kezdő vagy haladó evezős. Vigyázó szemük végig a csoporton lesz, és bármikor segítség vagy tanács kérhető tőlük.

 

Ajánlott felszerelés:

Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát vagy kajakos vízhatlan kabát

 

Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

Túra- és strandfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa vagy kézilámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet – ha van kulacsod akkor a szálláson újratöltheted, illetve legvégső esetben a helyi boltokban is tudsz vásárolni. Itt tudsz élelmiszert is vásárolni, amit magaddal tudsz hozni a túrára, nem mindegyik napon lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 800 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

 

COVID-19: a Horvátországba történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

 

Első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.

Ha a buszunkban utazol (például a transzfer során, ha szükséges), a maszk használata ajánlott.

Sterilizált felszerelés várja, hogy együtt szeljétek a habokat.

Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.

➜ Szállás

Péntek-hétfő: Solaris Camping Mobile Homes – Šibenik

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, egyenesen a tenger partján.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), minden mobilházban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints
Ár: 37 EUR/fő/éj || ~279 HRK/fő/éj (4 fő/mobilház esetén)

Hétfő-csütörtök: Limar Vendégház – Srima

Tengerparthoz közeli 4 személyes apartmanok 2 hálószobával, csendes környéken.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), minden apartmanban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints
Ár: 20 EUR/fő/éj || ~156 HRK/fő/éj (4 fő/apartman esetén)

Péntek-hétfő: Solaris Camping Mobile Homes – Šibenik

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, egyenesen a tenger partján.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), minden mobilházban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints
Ár: 31 EUR/fő/éj || ~234 HRK/fő/éj (4 fő/mobilház esetén)

Hétfő-csütörtök: Croatia Camp Mobile Homes – Vodice

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, a tenger partjától két és fél lépésre.

Van: minden házban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints
Parkolás: a szálláshelyen 6 EUR/nap
Ár: 21 EUR/fő/éj || ~158 HRK/fő/éj (4 fő/mobilház esetén)

➜ Találkozó, utazás

Péntek: Šibenik

Cím: Šibenik, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 16 órakor

Hétfő: Srima

Cím: Srima, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 16 órakor

Hétfő: Vodice

Cím: Vodice, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: 16 órakor

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás 7 napos túrázók részére, az aktuális üzemanyagáraktól függően 33 900-39 900 Ft/fő áron (5 szabad helyünk van). Az út Budapestről 6,5-7 óra hosszú (kb. 700 km autópályán).

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Horvátország

7 nap

99 900 Ft

Tengeri kajak túra

Horvátország

4 nap

59 900 Ft

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A  kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – általunk kötve 800 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

Kezdőknek legalább egy alkalom tengeri kajakos edzésen való részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél – a saját edzéseinkből egy alkalmon féláron lehetséges a részvétel

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 14 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Ajándékutalvány 7 napos tengeri kajak túrára Horvátországban

7 napos tengeri kajak túra Horvátországban

Ajándékutalvány 4 napos tengeri kajak túrára Horvátországban

4 napos tengeri kajak túra Horvátországban

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080