TENGERI KAJAK

Adria szigetvilága

MIKOR

2024. jún. 14-17 (p-h) <10 hely

Hol

Šibenik-Knin régió

Evezés

kb. 12-15 km/nap

Szállás

2x2 ágyas mobilházak

Szint

Kezdőknek is

ÁR

3 napos túra: 64 900 Ft/fő

Hamisítatlan tengeri kajakos élményre várunk az Adria szigetei között! A horvát tengerpart legjavát tapasztalhatod meg vízről: lakatlan szigetek, autentikus szigeti városkák, csodálatos mediterrán hangulat, szemet és lelket gyönyörködtető környezetben – mindez összekötve a kajakozás maxi-sportos előnyeivel. Ha most ismerkedsz a tengeri kajakozás világával, ez a túra ideális beavató kalandnak, ha pedig már haladó kajakos vagy, kikapcsolódós evezés vár rád, sok strandolással és sznorkelinggel fűszerezve. 😉

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Túraleírás

Túránk során az evezett szakaszokat az adott nap széljárásához fogjuk igazítani, így előfordulhat, hogy nem az alábbi leírásban szereplő szakaszokon fogunk evezni az egyes napokon.

Péntek: kiutazás

Utazás a horvát tengerpartra, Vodice-be, találkozó este a szálláson. Ér kiélvezni a hamisítatlan mediterrán tengerparti hangulatot még mielőtt belevágnánk másnap a vízi kalandokba. 😉

Szombat: lakatlan szigetek

Reggel tartunk egy alapos oktatást 8-10 óráig (kezdőknek kötelező), mindenki beállítja magára a kajakot, és 10 órakor indulhat is a móka: ezen a napon egy igazi felfedező kalandban lesz részünk, a civilizációtól elzárt, lakatlan szigetekre fogunk ellátogatni. Ezért az előző este előkészített innivalót, szendvicseket, rágcsát, csokit magunkkal visszük az útra. Egész nap a szigetek között fogunk csalinkázni, és csak a legszebb szigeteken fogunk kikötni, ahol lesz lehetőség strandolni, pipával búvárkodni, napozni, piknikezni. Belekóstolunk a határtalanság érzésébe is (láthatjuk ahogy az ég a vízzel összeér…), igazi tengeri kajakos csemege lesz! Este szabad program.

 

Evezés hossza: 12-13 km

Vasárnap: Prvic – Lupac

Egy jókis tengerparti reggeli után bele is vágunk a sűrűjébe: ma Prvic szigetére evezünk át, majd a Lupac sziget következik. Az időjárás függvényében – visszafelé a sziget(ek)et megkerülve evezünk. A szigetek nyugalmasabb partszakaszainál kikötünk majd, lesz lehetőség strandolni, sznorkelezni, napozni, piknikezni. A szigeti városkák meghitt hangulatát is élvezhetjük. Este szabad program.

 

Evezés hossza: 12-13 km

Hétfő: Lakatlan szigetek és Krapanj, hazautazás

Ma egy laza, levezető evezést tartunk – a csapat kedvétől függően célba vehetjük a Morinje öblöt, ami a gleccserek vájta fjordok szépségét idézi és ötvözi a mediterrán tengerek hangulatával, vagy újabb lakatlan szigeteket fedezhetünk föl, mely útvonalon visszafelé Krapanj szigetét is meglátogathatjuk, ahol élvezhetjük a parttól/autóforgalomtól elzárt „mini nyaraló sziget” hangulatot és akár leülhetünk a helyi autentikus ivó teraszára is egy italra. Visszaérkezéskor a felszereléseket rendbe tesszük, majd egy óriási búcsúpacsit követően indulhatunk is haza.

 

Evezés hossza: 8-13 km

Esőnap: Šibenik-öböl vagy Krka Nemzeti Park

Az időjárási viszonyoknak megfelelően a túranapok sorrendje változhat. Amennyiben a vízre szállás a nyílt tengeren az időjárás miatt nem lehetséges / nem biztonságos, lehetőségünk van a közeli védett öbölben evezni egy jót és felfedezni az osztriga farmokat, vagy végső esetben a közeli Krka Nemzeti Park kínál csodálatos látnivalót és akár egész napos kirándulási lehetőséget.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Túra nehézsége: a túrát átlagos kondícióval rendelkezők is tudják teljesíteni. Ha van már némi evezési tapasztalatod, az előnyt jelent, de a napi szintű evezés inkább némi kondíciót igényel. Szakképzett túravezetőink segítségedre lesznek az egész túra folyamán, és odafigyelnek mindenkire, legyél kezdő vagy haladó evezős. Vigyázó szemük végig a csoporton lesz, és bármikor segítség vagy tanács kérhető tőlük.

 

Ajánlott felszerelés:

Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát vagy kajakos vízhatlan kabát

 

Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

Túra- és strandfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa vagy kézilámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet – ha van kulacsod akkor a szálláson újratöltheted, illetve legvégső esetben a helyi boltokban is tudsz vásárolni. Itt tudsz élelmiszert is vásárolni, amit magaddal tudsz hozni a túrára, nem mindegyik napon lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

➜ Szállás

2+2 ágyas mobilházak – Vodice

Kényelmes kis apartmanok 2 ágyas felállásban, mindegyik apartmanhoz tartozik egy pici teakonyha, terasz és fürdőszoba.

Modern, kényelmes, 4 személyes mobilházak 2 hálószobával, tengerparti kempingben. Mindegyik mobilházhoz tartozik egy pici teakonyha, terasz és fürdőszoba.

Parkolás: a szálláshely privát parkolójában 6 EUR/szgk./nap, melyet nem tartalmaz a szállás díja

 

Árak:

3 éjszaka: 411,5 EUR/mobilház = ~206 EUR/2 fős hálószoba (~68,5 EUR/2 fős hálószoba/éj), ha mindkét hálószobában alszanak

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Kelenföld P+R parkoló, Budapest

Cím: Budapest, Péterhegyi út 5, 1112 (katt, Google Maps)
Találkozó: péntek reggel – pontos időpont a túra közeledtével

Ha külön utazol: Vodice

Cím: Vodice, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: péntek / hétfő este a szálláson

Az utazás egyénileg, illetve a kisbuszunkkal lehetséges 110 EUR/fő díjjal. Annak érdekében, hogy a túradíjat, valamint az utazás költségeit alacsony szinten tudjuk tartani, lehetőség szerint meg kell töltenünk a kisbuszunkat (mellyel a kajakokat szállítjuk a túrára) utasokkal.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Adria szigetvilága
jún. 14-17

64 900 Ft

túradíj/fő

Saját felszerelés: ha saját felszereléssel (kajakkal, lapáttal, és hullámköténnyel) szeretnél részt venni a túrán úgy, hogy azt mi szállítsuk számodra, 5% kedvezménnyel tarthatsz velünk, ha pedig a saját felszerelésedet szállítod is, 20% kedvezménnyel tarthatsz velünk.

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A  kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – általunk kötve 900 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Foglald le túrád online – bankkártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

  • <10 hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080