TENGERI KAJAK

Rab + Börtönszigetek

MIKOR

2024. szept. 19-22 (cs-v) 2 hely

Hol

Rab sziget és környéke

Evezés

3,5 nap, kb. 11-18 km/nap

Szállás

Mobilház vagy sátrazás

Szint

Kezdőknek is

ÁR

Túradíj: 68 900 Ft/fő

Jöhet egy rendhagyó tengeri kajak túra Horvátországban, amin zsúfolt strandok helyett elhagyatott öblöket, városközpontok helyett pedig lakatlan börtönszigeteket fedezünk fel, vízen és szárazföldön egyaránt? Akkor irány velünk Rab! Ezen a kezdőknek is alkalmas, haladóknak pedig kikapcsolódós túrán lesz minden is, ami az élmények kimaxolásához kell: védett öblök, strandolások, átkelések, elhagyatott mindenségek, roppant sziklafalak, és nem utolsó sorban jó sok birka. Meg kecske. 🙂

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

? Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Túraleírás

Csütörtök: kiutazás és gyakorló evezés

Akik csütörtökön szeretnének részt venni a gyakorlós, belerázódós evezésen, azokkal 14 órakor találkozunk a szállás főbejáratánál, tehát így érdemes korareggel útnak indulni Rab szigetére, egyénileg vagy telekocsi rendszerben. 14 órakor összepacsizunk, kiosztjuk a felszereléseket, beállítjuk kajakjainkat, és még a szállás elfoglalása előtt evezünk egy jó kis belerázódósat a gyönyörű sziklás part (és egyben senki földje) mentén, útba ejtbe homokos öblöket, ha marad rá időnk. Akik még először ülnek kajakban, azokkal pedig maradunk a vízreszálló helyünknél lévő védett öbölben, és gyakorlunk, felkészülünk a következő napokra.

 

Akik pedig nem szeretnének részt venni a gyakorlós evezések, azokkal találkozó este a szálláson Loparban – éjszakai csobbanni ér. ?

 

Az útvonalat és kompozást illetően részletek az „Utazás, találkozó fülnél”.

Péntek: csücsök kerülés

Reggel tartunk egy alapos oktatást 8-10 óráig (kezdőknek kötelező), mindenki beállítja magára a kajakot, és 10 órakor már hasítunk is a vízre (mert hát ott azért mégiscsak jobb…). A mai nap főleg a ráhangolódás és a strandolás jegyében telik, csak lazán – egy védett öbölben kezdünk a szállásunk strandján, ahonnan aztán kimerészkedve megkerüljük Rab szigetének északi csücskét. Bal oldalunkon ma még végig kísérni fog minket a szárazföld, na meg a szebbnél szebb vadregényes öblök – a nyugis, hering-parti-mentes strandolás többé-kevésbé garantált: ezeket a helyeket kocsival nem lehet megközelíteni és éttermekkel sincs teleszórva – pontosabban eggyel sem, de nem is hiányoznak. ?

Evezés hossza: kb. 11-12 km

 

A túrát Lopar túlvégében fejezzük be, ahonnan akár vissza is lehet battyogni a szállásra. Este várnak minket a jó kis helyi éttermek, fel lehet kicsit fedezni a szigetet, bandukolni a tengerparti tanösvényen, vagy csak simán kifeküdni a part kellős közepére egy jól megérdemelt sörrel.

Szombat: a férfiak szigetén

Ma egy picit emeljük a tétet – a tegnapi tapasztalatokkal felvértezve nekilátunk első igazi tengeri átkelésünknek, egyenesen a velünk szemben lévő férfi börtönszigetre, Goli Otok-ra.

 

Képzeld bele magad egy filmbe/törikönyvbe/videójátékba (kinek mi, mi többen is Pripjatyra asszociáltunk), amiben egy elhagyatott városkába csöppensz, ahol megvan még minden épület, mozi, zuhany, miegymás, romos állapotban, éppcsak rajtad, jópár birkán, kecskén, és hihetetlen sok gyíkon kívül más nincs a szigeten. Na, nagyjából ez a férfi börtönsziget, ahol a kőbányától a lövészálláson és börtönépületen át a látogató és személyzeti mini-városig minden megvan és bejárható – miközben azért mégiscsak ott leng a levegőben a hely nyomasztó múltja, történelme, mindezt egy egyébként festői környezetben. Egy szó mint száz, ez egy picit rendhagyó élményekkel teli nap lesz (mi szóltunk előre ?), ahova jól fog jönni egy szárazföldi cipő is, mert a legtöbb dolgot majd a szigeten bandukolva fogjuk látni, ahogy be-be evezünk a régi kikötőkbe a part mentén kajakjainkkal. Börtönsziget-hódításunkat aztán végül egy átkeléssel fogjuk levezetni vissza a mi kis vidám, szabad Rab szigetünkre, ahol miénk az egész este.

Evezés hossza: kb. 15-17 km

Vasárnap: a nők szigetén, majd hazautazás

Utolsó napként igazi kis tengeri kihívás vár ránk (mostmár nem lankadhatunk, no), ahogy meghódítjuk a férfi szigettel szomszédos női Sveti Grgur börtönszigetet, a maga tagolt bájában. A női sziget sok szempontból szöges ellentéte a férfi szigetnek: itt van növényzet, bokrok, fák, szóval ZÖLD, ennek megfelelően bőven akadnak őzek, szarvasok és egyéb barátságosabb mesébe illő állatok is – persze itt is lövészállásról lövészállásra szökdécsel bambi, adva a picit ambivalens hangulatnak egy patás pacsit. A szigetet megkerülve felfedezünk majd emlékezetes öblöket – van amiket a szépségük fog azzá tenni, van amit a millió ott élő rák, és van amit a múltból megmaradt romok története. Az igazán kalandos rész azonban a sziget túlsó oldalán vár ma ránk, amikor összegyúrva az eddigi tapasztalatokat, nekivágunk az égig érő, roppant sziklás túloldal megevezésének, ahol öblök ugyan nem lesznek, de háborítatlan sziklafalak, király látkép és vadregényes életérzés annál inkább. ?

 

Szigetkörünk után pedig már csak egy visszaevezés vár ránk Rab szigetére, hogy aztán kocsiba pattanjunk, és hazafelé vegyük az irányt, maxi kisimult arccal.

 

Evezés hossza: kb. 17-18 km

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Túra nehézsége: a túrát átlagos kondícióval rendelkezők is tudják teljesíteni. Ha van már némi evezési tapasztalatod, az előnyt jelent, de a napi szintű evezés inkább némi kondíciót igényel. Szakképzett túravezetőink segítségedre lesznek az egész túra folyamán, és odafigyelnek mindenkire, legyél kezdő vagy haladó evezős. Vigyázó szemük végig a csoporton lesz, és bármikor segítség vagy tanács kérhető tőlük.

 

Ajánlott felszerelés:

Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát vagy kajakos vízhatlan kabát

 

Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

Túra- és strandfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa vagy kézilámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet – ha van kulacsod, akkor a szálláson újratöltheted, illetve legvégső esetben a helyi boltokban is tudsz vásárolni. Itt tudsz élelmiszert is vásárolni, amit magaddal tudsz hozni a túrára, nem mindegyik napon lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

➜ Szállás

Csütörtök-vasárnap: 2×2 ágyas mobilházak a tengerparton

Modern 4 személyes mobilházak 2 hálószobával és egy kényelmes kis terasszal, tengerparti kempingben, egy rövid sétára a belvárostól.

Van: minden házban fürdőszoba és teakonyha, ágynemű, törülköző
Ár:

2×2 ágyas mobilház (2 hálószoba), 3 éj: összesen 264 EUR/mobilház, vagyis 132 EUR/2 fős hálószoba, ha mindkettő hálószobában alszanak résztvevők

Az ár nem tartalmazza a turisztikai adót (1,6 EUR/fő/éj), és az egyszeri takarítási díjat (37 EUR/mobilház).

Sátrazás a tengerparton

A tengerparti kempingben a mobilházak mellett rendelkezésre áll sátrazási lehetőség is.

Van: közös vizes blokk, áramvételi lehetőség
Ár 3 éjszakára: összesen 52,2 EUR-tól

Az ár nem tartalmazza a turisztikai adót (1,6 EUR/fő/éj).

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Kelenföld P+R parkoló, Budapest

Cím: Budapest, Péterhegyi út 5, 1112 (katt, Google Maps)
Találkozó: csütörtök korareggel – pontos időpont a túra közeledtével

Lopar

Cím: Lopar, Rab sziget, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: csütörtökön 14 órakor, vagy este a szálláson

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás, melynek díja 80 EUR/fő (ez nem tartalmazza a kompozás díját, az egyénileg fizetendő a helyszínen).

 

Annak érdekében, hogy a túradíjat, valamint az utazás költségeit alacsony szinten tudjuk tartani, lehetőség szerint meg kell töltenünk a kisbuszunkat (mellyel a kajakokat szállítjuk a túrára) utasokkal.

Rab szigetét két irányból lehet megközelíteni komppal: Krk szigetéről, vagy a tengerparti Stinica falujából. Mi mindenképp az utóbbit ajánljuk, tehát a Stinicából induló kompozást – a Krk szigete felé vezető útvonal bár picit kevesebb km-ben, a komp onnan viszont sokkal ritkábban indul Rab szigetére, mint Stinicából.

Az út Budapestről kb. 570 km autópályán Lopar-ig (ebben benne van a kompozás is).

A Stinica-Rab komp menetrendet itt találod (kattints). Az utolsó komp Rab szigetére 0:00-kor indul Stinicából.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Rab sziget és környéke

68 900 Ft/fő

túradíj/fő

Saját felszerelés: ha saját felszereléssel (kajakkal, lapáttal, és hullámköténnyel) szeretnél részt venni a túrán úgy, hogy azt mi szállítsuk számodra, 5% kedvezménnyel tarthatsz velünk, ha pedig a saját felszerelésedet szállítod is, 20% kedvezménnyel tarthatsz velünk.

A részvételi díj tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A  kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

A részvételi díj nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – általunk kötve 900 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

A kompozás díját

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Foglald le túrád online – bankkártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a foglaló díját webshopunkban.

  • 2 hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080