TENGERI KAJAK

Zrmanja kanyon

MIKOR

2024-es szezonban nem indul

Hol

Zrmanja kanyon

Evezés

kb. 10-25 km/nap

Szállás

Sátrazás kempingben

Szint

Haladó

ÁR

Túradíj:

Ezen a túrán a legtöbb vágyad valóra válhat – szinte minden lesz, ami egy evezés alkalmából csak lehetséges. Evezünk édesvízi folyón, sós tengeren, vízeséseken kelünk át, ellátogatunk Horvátország legszebb homokos strandjaira, és egy szoroson is átkelünk, ahol megtapasztalhatjuk, hogy miért is jobb a hátszél. 😉 Egy szó mint száz, a Zrmanja kanyonban kaland kaland hátán vár, na meg egy kis kultúrtörténet: nem véletlenül forgatták itt a legendés Winnetou filmet is. ?

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

? Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Túraleírás

Hétfő: kiutazás

Munka után / délután vágunk neki az útnak Muškovci-ba, túránk kezdőpontjára, utazás egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Találkozó este a kempingben, ahol átbeszéljük a továbbiakat, és meglógatjuk a lábunkat (is) a folyóban. ?

 

Szállás: kemping

Kedd: ráhangolódós folyami evezés

Egy kis folyami evezéssel indítjuk a napot Muškovciból, méghozzá nem is akármilyen szakaszon. A folyó e szakaszán egyik látványos vízesést követi a másik. Belevéve még egy kis csavart, a folyó alsó szakaszától evezünk a forrás irányába. No de miért így csináljuk, merülhet fel benned jogosan a kérdés: hát azért, hogy minél nagyobb szakaszt járhassunk be, és az éjszakát kempingben tölthessük! 😉 Így lesznek olyan szakaszok, ahol egy-egy vízesésen húzzuk fel a kajakokat, amíg el nem érjük a legmagasabbat, a Veliki buk-ot – ennek a vízesésnek a magassága eléri a 13 métert, ami már elég indok arra, hogy ne akarjuk tovább evezni, ezért itt lesz a visszaforduló. 😉 Az egész napos kaland után jól fog esni a vacsora, zuhany, és a pihenés a kempingben.

 

Evezés hossza: kb. 10 km

Szállás: kemping

Szerda: vízesések, édes-sós örömök

Ezen a napom már a könnyebb utat választjuk, és a folyásiránynak lefelé indulunk el a Zrmanja folyón. Hamarosan, 2-3 kilométer megtétele után elérjük a víztározót, amin jól át is evezünk. 😉 Ezután megérkezünk a duzzasztóműhöz, ahol végre a lábainkat is használhatjuk, mert egy combosabb átemelés fog következni (kb. 400 méter), a megpakolt kajakokkal. 😉 😛

Innen folytatjuk utunkat, amíg el nem érjük a folyó utolsó vízesését is, ahol ledobjuk kajakjainkat, hogy aztán utánuk ugorhassunk 😉 Itt egy nagyobb pihenőt tartunk majd, hogy mindenki kiugrálhassa magát a vízesésben, illetve a hozott ételekből feltölthessük energiaraktárunkat. Ezen a helyen megtapasztalhatjuk az édes sós átmenetet: az ugrás előtt még teljesen édes a víz, utána pedig már egyszerre érezhetjük mindkét ízt is. Innen már csak 5 kilométer választ el minket az esti pihenőhelyünktől, ami Obrovac településén lesz, egy igazi vadkempingezős életérzéssel, közvetlenül a folyó jobb partján.

 

Evezés hossza: kb. 8 km

Szállás: vadkemping

Csütörtök: erősítő evezés folyón és tengeren

Ma két okból is korán kelünk: hogy kihasználjuk a napot és minél nagyobb távot tehessünk meg folyón és tengeren (összesen 25 kilométert), és hogy amennyire lehet, elkerüljük a folyón jellemző délutáni szembe szelet (ha minden terv szerint megy, ebből alig fogunk valamit is érezni a 11 kilóméteres szakaszon). A folyó torkolatát elérve dél felé folytatjuk utunkat a világ legkisebb tengerén, amely a Karin-tenger nevet viseli. A tenger keleti partszakaszán evezünk végig, kis öblök és széles kavicsos strandok mellett visz az utunk. Átevezünk egy 3 kilométer hosszú tengerszoroson, hogy elérjük Karin települést (erről kapta a tenger és a csatorna is a nevét), ahol kempingben töltjük az éjszakát.

 

Evezés hossza: kb. 25 km

Szállás: kemping

Péntek: tengeren és szoroson át

Ma a tenger nyugati partszakaszán evezünk északra, hasonló vidéken, mint előző nap, és ismét átevezünk egy szoroson, ahol két éve egy barázdásbálna úszott át, szóval nem kell félnünk a beszorulástól… 😉 A csatornát elhagyva fokozatosan nyugatra fordulunk a partvonal mentén, így jutunk el Novigradba, ahol az öböl kijáratánál lévő kempingben éjszakázunk.

 

Evezés hossza: kb. 13-15 km

Szállás: kemping

Szombat: homokos kánaán, hazautazás

A mai nap Horvátország legszebb homokos strandjait fogjuk meglátogatni. Az első pancsolós megállónk a Koral strand lesz, ahol mindenki megtalálhatja számításait a sziklákról urálástól a homokos tengerparti hesszelésig. 😉 Innen még tovább fokozzuk majd a hangulatot, és célba vesszük a Posedarje strandot is, ami messze földről a homokos tengerpartjáról híres, és ahol a vízen keresztül be lehet sétálni egy keskeny ösvényen keresztül egy pici szigetre, amit egy kápolna is ékesít.

 

Miután kiélveztük a strandot, már csak átevezünk a településhez, ami a túránk végpontja is egyben. Az itt előzőleg elhelyezett autóval a sofőrök visszamennek Muskovciba a többi járműért, a többiek addig tudnak strandolni, pakolászni, na meg csapatépítő kajak-takarítani. 😉 Miután a sofőrök visszaérkeztek az autókkal, már csak a hazaút vár ránk, kisimult (és napbarnított) arccal.

 

Evezés hossza: kb. 9-10 km

➜ Galéria

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 16 éves kor

Extrém sport biztosítás megléte

Túra nehézségéhez mérten megfelelő kondíció és tapasztalat (kezdőknek ez a túra nem alkalmas)

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Túra nehézsége: ez egy haladó szintű túra, ahova azokat várjuk, akiknek

már van kajakos tapasztalata,

és akik átlag feletti, vagy legalább erős erőnléttel, kondícióval rendelkeznek – a túrán lesz olyan nap, amikor 25 km-t evezünk, a kanyonban előfordulhatnak olyan napok, amikor adott esetben végig erősebb szembeszélben kell teljesíteni a távot, valamint lesz olyan átemelés, ahol combos távon kell átcipelnünk a megpakolt kajakokat.

 

Szakképzett túravezetőink segítségedre lesznek az egész túra folyamán, és odafigyelnek mindenkire, bármikor segítség vagy tanács kérhető tőlük.

 

Ajánlott felszerelés:

Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát vagy kajakos vízhatlan kabát

 

Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

Kemping felszerelés:

sátor

polifoam, derékalj

hálózsák

tábori konyhafelszerelés

 

Túra- és strandfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa vagy kézilámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet – ha van kulacsod, akkor a szálláson újratöltheted, illetve legvégső esetben a helyi boltokban is tudsz vásárolni. Itt tudsz élelmiszert is vásárolni, amit magaddal tudsz hozni a túrára, napközben többnyire nem lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: Horvátország időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

 

COVID-19: a Horvátországba történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

➜ Szállás

Kemping, vadkemping

A napi túratáv végpontjain kempingezni, illetve egy este vadkempingezni (tehát infrastruktúra nélküli kempingezni) fogunk. A kempingezés ára kempingenként változó, kb. 5-20 EUR/sátor/éj + 5-10 EUR/fő/éj díjszabással lehet számolni.

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Kelenföld P+R parkoló, Budapest

Cím: Budapest, Péterhegyi út 5, 1112 (katt, Google Maps)
Találkozó: hétfő délután – pontos időpont a túra közeledtével

Ha külön utazol: Muškovci

Cím: Muškovci, Horvátország (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: hétfő este a kempingben

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás az aktuális üzemanyagáraktól, valamint a buszban utazók számától függően 34 900 – 44 900 Ft/fő áron.

 

Annak érdekében, hogy a túradíjat, valamint az utazás költségeit alacsony szinten tudjuk tartani, lehetőség szerint meg kell töltenünk a kisbuszunkat (mellyel a kajakokat szállítjuk a túrára) utasokkal.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Zrmanja kanyon

túradíj/fő

A részvételi díj tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A  kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

A részvételi díj nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – általunk kötve 900 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 16 éves kor

Extrém sport biztosítás

Túra nehézségéhez mérten megfelelő kondíció és tapasztalat (kezdőknek ez a túra nem alkalmas)

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Ez a túránk a 2024-es szezonban nem indul. Amennyiben nagyobb csapattal szeretnél jelentkezni, egyedi szervezésben lehetséges, hogy meg tudjuk tartani számotokra a túrát, ehhez kérünk kérj tőlünk ajánlatot.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080