fbpx

TENGERI KAJAK

Montenegró

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

Időtartam

7 nap

Hol

Shkodra - Budva - Kotor régiók

Evezés

kb. 15-20 km/nap

Szállás

Apartman/faház 2 és 4 ágyas szobákkal

Szint

Kezdőknek is

ÁRAK

Túradíj: Hamarosan

Felejthetetlen vízi kalandtúrára invitálunk Montenegró vadregényes tájaira, ahol a tavirózsák borította madárrezervátumtól a fjordokat idéző hegyekkel szegett öblökön át a legkékebb tengeri barlangokig mindent is a vízen ringatózva fedezünk fel!

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: Kiutazás

Budapestről indulunk el autóinkkal Montenegróba, ahova festői környezetben vezető utakon jutunk el, majd elfoglaljuk szállásunkat, és az este hátralévő részét kikapcsolódással, városnézéssel, felkészülő pakolászással töltjük.

Szombat: Shkodrai-tó

Reggeli után kiosztjuk minden öko-túrázónak kajakra szerelhető zsákokat, melyekbe a kósza szemetet lehet majd gyűjteni, és már vízre is szállunk. Megcsodáljuk Virpazart a vízről, ahonnan nádlabirintuson keresztül jutunk ki a nyílt vízre. A Shkodrai-tó Európa egyik leggazdagabb vízimadár-rezervátuma, mintegy 270 madárfaj él itt, a kontinensen csak itt láthatunk pelikánközösséget. A nap folyamán a csoport felkészültségének megfelelően egy kb. 15-20 kilométeres távot teszünk meg a tavon. Beevezünk nádasokba, szigeteket kerülünk, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

Evezés hossza: kb. 15-20 km

Vasárnap: Shkodrai-tó

Reggeli után átbuszozunk a Shkodrai-tó legszebb, kanyargós részére, ahol egy igazi vízi erdőbe kerülve evezünk be mindenhova is, cikázunk fák között, nádasokban. Az egyik kanyarban megállunk egy kis „pihenőre” – ahol egy titkos ösvényen felkapaszkodunk a domboldalra, és élvezzük a látványt, ahogy a folyó patkó alakban körbe öleli a szemközti hegyek. Ez az a kép ami minden Montenegróról készült katalógus elején van. 😉 Az ezt követő folyószakaszon is egymást váltják a náddal, tavirózsával fedett részek, és csak úgy vibrál a levegő a nyüzsgő, halászó madaraktól. Közeledvén szállásunkhoz megállunk pihenni, fürdőzni, sörözni, és még vacsorázni is lehet egy pici partmenti étteremben, ahol frissen fogott halakból grilleznek, páratlan, egész tóra nyíló kilátással. A vacsora után egy laza levezető evezéssel visszatérünk szállásunkra.

Evezés hossza: kb. 20 km

Hétfő: Kotori-öböl

Első utunk a Kotori-öbölbe vezet, mely folyóvölgyként jött létre, és mindkét partját hegyek határolják. Bárhova nézünk, pazar látvány fogad, a tenger, a hegyek, és a vízpartra épült terméskő házak végig kísérnek utunkon. Az első megállónk az öböl bejáratánál lévő két kis sziget egyikén van, ahol ugyan ki van írva, hogy lehorgonyozni tilos, de hát nekünk nincs is horgonyunk… 😉 Innen tovább evezünk az öböl legszűkebb szakaszán, majd egy kisebb strandon kötünk ki. Az evezés után lehetőség van fürdőzésre, városnézésre, és felkapaszkodni a Kotori erődrendszerbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra és az öbölre. Az óvárosi részt egy óriási fallal vették körül, hogy megvédjék a kalóztámadásoktól a tenger felől, a másik oldalról pedig hegyek veszik körbe a várost, így a helyszűke miatt nagyon hangulatos, szűk, meredek utcácskák, kisebb terek, templomok, épületek díszítik az óvárosi részt.

Evezés hossza: kb. 17 km

Kedd: Kék barlangok, kirándulás

Reggel átautózunk a tengerparta, a kék barlangok felfedezésére. A túra során elhaladunk két sziget mellett, amikre erődöt építettek. Ezen a partszakaszon láthatjuk, ahogy a sziklás partokat a hullámzás folyamatosan alakítja. Bemélyedések, barlangok, és csipkés partszakaszok jellemzik ezt az oldalt. Hagyunk időt a kalandozásra, hogy a legtöbb barlangba betekinthessünk, sznorkelezhessünk.

Evezés hossza: kb. 11 km

 

Délután autóinkkal felkapaszkodunk 1700 méter magasra a Lovcen hegységbe, majd egy rövid túra után annak legmagasabb pontjáról élvezhetjük a kilátást.

Szerda: Sziget- és öböltúra

Egy újabb izgalmas tengeri evezős nap áll előttünk, Budvából indulva célozzuk meg a partmenti szigeteket, fürdőzünk, élvezzük a szikla-szigetek, katalógusba illő sziklás öblök és homokos tengerpartok látványát, az egyik eldugott kis öbölben pedig egy hosszabb pihenőt is tartunk: itt aztán kiélhetjük sznorkelezési vágyainkat, a vízalatti sziklák tele vannak élettel. Utána folytatjuk a felfedezést, Sveti Nedelja kicsi szigetén – ha a hullámzás is engedi – ki is kötünk, hogy felmásszunk a rajta épült kis kápolnába körbepillantani. Innen aztán átevezünk végül egy nyugodt kis öblébe, ahol még lehet tovább strandolni és a naplementében fürdőzni, mielőtt visszaindulnánk a szállásra.

Evezés hossza: kb. 17-18 km

Csütörtök: Városnézés, hazautazás

Nyugis reggeli, majd elhagyjuk szállásunkat, bejárjuk Budva óvárosát, és 11 órakor elindulunk hazafelé. Szerencsére még csak most kezdődik a nap, így kb. egy óra utazás után újra „kikötünk”, és az ebédünket városnézéssel egybe kötve Cetinjében töltjük. Cetinje nagyon sokáig Montenegró fővárosa volt, kulturális és vallási központja. Ha időnkbe belefér, meglátogatjuk a történelmi jelentőségű Cetinjei kolostort, majd hazafelé vesszük az irányt.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás megléte

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Ha kezdőként érkezel a túrára, előtte érdemes itthon elmenned kajakozni kicsit, hogy ott a helyszínen már csak élvezni tudd az élményt a betanulás helyett. 🙂

 

Túra nehézsége: a túra teljesítéséhez elég egy átlagos fizikai állapot. Napi 15-20 kilométert fogunk evezni, ami 4-5 óra alatt teljesíthető.

 

Ajánlott felszerelés:

– Öltözet:

 • rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű
 • rövid nadrág
 • cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen
 • esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

 

– Kiegészítők:

 • kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől
 • napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)
 • napvédő krém (!!)
 • napszemüveg
 • kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

– Túra, strand és kempingfelszerelés:

 • polifoam strandoláshoz
 • fejlámpa, hozzá elem vagy akkumulátor
 • vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására
 • szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából
 • búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. A boltokban tudsz vásárolni élelmiszert is, amit magaddal tudsz hozni a túrára, napközben többnyire nem lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: Montenegró időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 800 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

 

COVID-19: a Montenegróba történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

➜ Szállás

Péntek-hétfő: Ethno Village Skadar Lake – Ponari

4 személyes faházak (vegyesen 2 hálószobával vagy közös hálótérrel) teljes nyugalombana a Shkodrai-tó vízi ösvénye partján, medencével.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), medence, minden faházban fürdőszoba, hűtő, kávéfőző
További információk: kattints
Ár: 120 EUR/faház – max. 4 fő, egyteres, 3 éjszakára // 178,2 EUR/faház – max. 6 fő, két hálós + kanapé, 3 éjszakára

Hétfő-csütörtök: Apartments Grispolis – Tivat

4 személyes apartmanok 2 hálószobával Tivat pici falujában, egyenesen a tengerparton.

Van: parkolási lehetőség, tengerpart, minden apartmanban fürdőszoba és teakonyha
További információk: kattints
Ár: 250,8 EUR/apartman – max. 4 fő, két hálós, 3 éjszakára // 313,5 EUR/apartman – max. 5 fő, két hálós + kanapé, 3 éjszakára

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Budapest

Cím: a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: időpont hamarosan

Ha külön utazol: Ponari

Cím: a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: időpont hamarosan

A ki- és hazautazás egyénileg, vagy 9 fős kisbuszokkal történik, melyekhez biztosítunk 1 sofőrt, ennek díja a szabad helyek és az aktuális üzemanyagára függvényében 35 900-43 900 Ft/fő. Ahhoz, hogy a buszos utazás költségeit alacsony szinten tartsuk, 1-2 főnek váltania kell a sofőrt az úton. Ezek a buszok B kategóriás jogosítvánnyal elvezethetők, és nem kell hozzá semmilyen előzetes tapasztalat, egy picivel hosszabbak csak, mint a normál személygépkocsik.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Montenegró

Hamarosan

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – 800 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás megléte

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 10 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080