TENGERI KAJAK

Montenegró

MIKOR

2024-es szezonban nem indul

Időtartam

7 nap (utazással együtt)

Hol

Shkodrai-tó + Adriai-tenger

Evezés

kb. 15-20 km/nap

Szállás

Apartman/faház 2 és 4 ágyas szobákkal

Szint

Kezdőknek is

ÁR

Túradíj:

Felejthetetlen vízi kalandtúrára invitálunk Montenegró vadregényes tájaira, ahol a tavirózsák borította madárrezervátumtól a fjordokat idéző hegyekkel szegett öblökön át a legkékebb tengeri barlangokig mindent is a vízen ringatózva fedezünk fel!

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

? Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Túraleírás

Hétfő: kiutazás

Budapestről indulunk el autóinkkal, telekocsikkal (ha összejönnek rá a csapatok) Montenegróba, ahova festői környezetben vezető utakon jutunk el. Este találkozó a szálláson, ahol kikapcsolunk, pihizünk, felkészülő pakolászunk.

Kedd: Shkodrai-tó

A jó hír, hogy a szállásunk vízparti, és a túra végén ide evezünk vissza, így a mai napon egyáltalán nem kell autóba szállnunk! 😉 A bőséges reggelinket kedves házigazdánk, Markus készíti el, amit a tóra néző étterem teraszán fogyasztunk majd el. Utána kiosztjuk a felszereléseket, beállítjuk a kajakokat, tartunk egy gyors oktatást, és már indulhat is a túra.

 

A Shkodrai-tó Európa egyik leggazdagabb vízimadár-rezervátuma, mintegy 270 madárfaj él itt, a kontinensen csak itt láthatunk pelikánközösséget is. A nap folyamán a csoport felkészültségének megfelelően egy kb. 15-20 kilométeres távot teszünk meg a tó nádlabirintusai között. Egy szűk, növényekkel benőtt kis ágon kezdjük a napot, ami egy nagyobb tóba torkollik majd bele. A táv felénél lesz lehetőség ebédelni és megkóstolni a helyi ételeket, halakat, húsokat, salátákat. Visszafelé a csoport edzettségének megfelelően egy kis kerülővel, másik szakaszon is evezhetünk, hogy minél többet láthassunk a zegzugos nádasokból.

Evezés hossza: kb. 15-20 km

Szerda: Shkodrai-tó

Ezen a napon a Shkodrai-tó legszebb részét fogjuk bejárni, méghozzá csak egy irányba, hogy minél többet láthassunk. Ma is a kis vadregényes ágban kezdjük a túrát, ami egész hosszan vezet minket, majd onnan kiérve elénk tárul a tó egész északi része, és a környező hegyeket is megcsodálhatjuk, ahogy körbe ölelik a tavat. Innen a magasabb hegyek irányába vesszük az utunkat, ami a Crnojevica folyó torkolatához vezet. A folyó itt már annyira összeolvadt a tóval, hogy nincs sodrása, és csak a rengeteg kanyarból lehet rájönni, hogy már folyón evezünk. Itt időnként olyan magas a vízállás, hogy beevezhetünk az elárasztott területen a fák közé is. A folyó egyik kanyarulatában tartjuk meg a pihenőnket, ahol egy kis titkos ösvény vezet fel a domboldalon, ezen lehet feljutni az autóútig, ahol lélegzetelállítóan szép látvány tárul elénk. Láthatjuk a folyó kanyarulatot, a környező hegyeket, és a tó azon részét, ahonnan érkeztünk. Ez az a folyó kanyar, ami az összes turisztikai hirdetésben benne van, amiben Montenegrót népszerűsítik… 😉

 

Az ezt követő folyószakaszon is egymást váltják a náddal, tavirózsával fedett részek, és csak úgy vibrál a levegő a nyüzsgő, halászó madaraktól. Túránk végén egy monumentális kis híd lábánál kötünk majd ki, ahonnan már rálátni annak a hangulatos kis folyómenti étteremnek a teraszára, ahol elfogyasztjuk majd a győzelmi vacsoránkat.

Evezés hossza: kb. 20 km

Csütörtök: sziget- és öböltúra

Reggel elhagyjuk szállásunkat és útra kelünk autóinkkal, hogy belevágjunk túránk tengeri kalandjaiba: ma Budvából indulva célozzuk meg a partmenti szigeteket, körbenézünk a vízről a híres Sveti Stefan félszigeten, fürdőzünk, élvezzük a szikla-szigetek, katalógusba illő sziklás öblök és homokos tengerpartok látványát, az egyik eldugott kis öbölben pedig egy hosszabb pihenőt is tartunk: itt aztán kiélhetjük sznorkelezési vágyainkat, a vízalatti sziklák tele vannak élettel. Utána folytatjuk a felfedezést, Sveti Nedelja kicsi szigetén – ha a hullámzás is engedi – ki is kötünk, hogy felmásszunk a rajta épült kis kápolnába körbepillantani. Innen aztán átevezünk végül egy nyugodt kis öblébe, ahol még lehet tovább strandolni és a naplementében fürdőzni, mielőtt elfoglalnánk új szállásunkat Tivat tengerpartján.

Evezés hossza: kb. 17-18 km

Péntek: kék barlangok, este városnézés

Ma az egyik legizgalmasabb része vár minket a túrának: a montenegrói kék barlangok felfedezése. 😉 A túra során elhaladunk két sziget mellett, amikre erődöt építettek. Ezen a partszakaszon láthatjuk, ahogy a sziklás partokat a hullámzás folyamatosan alakítja. Bemélyedések, barlangok, és csipkés partszakaszok jellemzik ezt az oldalt. Hagyunk időt a kalandozásra, hogy a legtöbb barlangba betekinthessünk, sznorkelezhessünk.

Evezés hossza: kb. 11 km

 

Az evezés után este (opcionális programként) átautózunk Budvába, hogy felfedezzük a város történelmi negyedét az esti nyüzsgésben.

Szombat: Kotori-öböl

Mai túránk a Kotori-öbölbe vezet, mely folyóvölgyként jött létre, és mindkét partját hegyek határolják. Bárhova nézünk, pazar látvány fogad, a tenger, a hegyek, és a vízpartra épült terméskő házak végig kísérnek utunkon. Az első megállónk az öböl bejáratánál lévő két kis sziget egyikén van, ahol ugyan ki van írva, hogy lehorgonyozni tilos, de hát nekünk nincs is horgonyunk… 😉 Innen tovább evezünk az öböl legszűkebb szakaszán, majd egy kisebb strandon kötünk ki. Az evezés után lehetőség van fürdőzésre, városnézésre, és felkapaszkodni a Kotori erődrendszerbe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra és az öbölre. Az óvárosi részt egy óriási fallal vették körül, hogy megvédjék a kalóztámadásoktól a tenger felől, a másik oldalról pedig hegyek veszik körbe a várost, így a helyszűke miatt nagyon hangulatos, szűk, meredek utcácskák, kisebb terek, templomok, épületek díszítik az óvárosi részt.

Evezés hossza: kb. 17 km

Vasárnap: városnézés, hazautazás

Nyugis reggeli, majd elhagyjuk szállásunkat, sétálunk még egyet Budvában (az otthon maradottaknak szuvenírt venni ér ;), majd elindulunk hazafelé vezető kanyargós utunkra – igény esetén egy kis városnézős megállóval Cetinjében.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor (jó kondival)

Extrém sport biztosítás megléte

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Ha kezdőként érkezel a túrára, előtte érdemes itthon elmenned kajakozni kicsit, hogy ott a helyszínen már csak élvezni tudd az élményt a betanulás helyett. 🙂

 

Túra nehézsége: a túra teljesítéséhez elég egy átlagos fizikai állapot – a túrát kezdőként is teljesíteni lehet, inkább csak kondícióra van szükség, napi 15-20 kilométert fogunk evezni, közbeiktatott pihenőkkel.

 

Ajánlott felszerelés:

– Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

 

– Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

– Túra, strand és kempingfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. A boltokban tudsz vásárolni élelmiszert is, amit magaddal tudsz hozni a túrára, napközben többnyire nem lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: Montenegró időjárása Magyarországéhoz hasonlóan változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

 

COVID-19: a Montenegróba történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

➜ Szállás

Hétfő-csütörtök: 2×2 ágyas faházak

2×2 ágyas faházak (2 hálószobával) teljes nyugalomban a a Shkodrai-tó vízi ösvénye partján, medencével.

Van: parkolási lehetőség (benne van az árban), medence, minden faházban fürdőszoba, hűtő, kávéfőző

 

Árak:

2×2 ágyas faház (két hálószoba), 3 éj:

Csütörtök-vasárnap: 2 ágyas apartmanok

2 ágyas apartmanok, Tivat pici falujában, egyenesen a tengerparton. Egyes apartmanok pótágyazhatóak 3 főre.

Van: parkolási lehetőség, tengerpart, minden apartmanban fürdőszoba és teakonyha

 

Árak:

2 ágyas apartman, 3 éj:

➜ Találkozó, utazás

Hétfő este találkozó Ponariban

Cím: a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: hétfő este 20 órakor

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Montenegró


túradíj/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – 900 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás megléte

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Ez a túránk a 2024-es szezonban nem indul. Amennyiben nagyobb csapattal szeretnél jelentkezni, egyedi szervezésben lehetséges, hogy meg tudjuk tartani számotokra a túrát, ehhez kérünk kérj tőlünk ajánlatot.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080