KAJAKTÚRA

Szlovénia all-in

MIKOR

2024. aug. 17-21 (szo-sze) 2 hely

Időtartam

5 nap

Hol

Szlovénia keresztül-kasul

Evezés

kb. 12-18 km/nap

Szállás

Sátrazás kempingben

Szint

Kezdőknek is

ÁR

Bejáró kedvezmény!

Túradíj: 79 900 Ft/fő 59 900 Ft/fő

Tarts velünk egy felfedező, bejáró kajakozásra tengeri kajakokkal az európai Új-Zéland vidékére, vagy más (talán picit közismertebb) nevén Szlovéniába! Ebben a pár napban lesz abszolút minden is, ami csak eszedbe juthat, ha Szlovéniára, a Júliai-alpokra, vagy épp a Triglav Nemzeti Parkra gondolsz: Bohinji-tó, Bledi-tó, szurdokok, vízesések, gyalogtúrák, szépséges pici hegyi tavak, városnézések, barlangi evezések… Szóval irány a szlovén kaland – felfedezősen, evezős-kirándulósan, ahogy azt illik.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

? Nem tudod, hogy neked való-e ez a túra? Katt ide és segítünk!

Ha nem vagy biztos benne, hogy neked való-e ez a túránk, szívesen segítünk a döntésben – kérünk add meg alább az elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

➜ Túraleírás

Mit jelent a bejáró túra? Azt, hogy ezt a helyszínt még mi sem jártuk be, még mi is csak a számítógép képernyőjéről ismerjük, és terveztük meg részletesen a túrát. Ilyenkor előfordulhat, hogy a melyik a legjobb étterem kérdésre még nem tudjuk a választ, és az is, hogy nem az elsőnek kinézett ponton szállunk ki, mert a „térképen jobbnak látszódott” helyzet alakul ki. Ha te is szereted az életet megélni és nem megúszni, vágysz valamilyen emlékezetes élményre, akkor ez a neked való túra: itt valóban megtörténik velünk a kaland, amiről aztán lehet sztorizni – ez egy 100-szor végig vezetett túrán már szinte lehetetlen.

Szombat: kiutazás, Ljubljana

Kora reggel útnak indulunk és 11 órakor találkozunk Ljlubljanában, ahol egy jó kis városnéző evezéssel kezdjük a kalandot a történelmi városban. Ezután pedig lecseréljük a kajakokat cipőre, és a szárazföldön folytatjuk a nézelődést. Estefelé még vacsorázunk egy jót a városban, feltöltjük a készleteinket, és indulunk is tovább a kempingbe, ahol sátrakat állítunk és rápihenünk a következő napokra.

Vasárnap: Bled

Napunk főszereplője Bled, valamint a Bledi-tó lesz – vízről, szárazföldről, kilátót tekinteve levegőből, tehát mindenhonnan. Ha marad rá időnk, még tehetünk egy levezető gyalogtúrás látogatást is a közeli Vintgar-szurdokba.

Hétfő: Bohinj

Célba vesszük a másik (egyik) leghíresebb, legvadregényesebb tavat a Júliai-alpokban: irány a Bohinj-tó tengeri kajakkal! Miután a tavon mindent is körbeeveztünk, délután lecseréljük ismét a kajakokat bakancsra, és belevetjük magunkat a Mostnica-szurdok maxivarázslatos világába.

Kedd: gyalogos felfedezés

Egy napra szabadságra küldjük a kajakokat és ha már itt vagyunk az Júliai-alpokban, kiélvezzük a további kincseket, ahova hajókkal nem jutunk el, autókkal és gyalog viszont annál inkább: az időjáráshoz igazodva tervezzük napunkat vízesésekhez, szurdokokba, vagy épp ha szerencsénk van, átkukkantunk még egy kicsit Olaszországba is két csodaszép hegyi tóhoz, nomeg egy jókis olasz ebédre. 😉

Opcionális: ha nem szeretnél velünk tartani a gyalogtúrákra, leugorhatsz akár Bovec-be rafting túrázni egyet a Soca-n.

Szerda: barlangi evezés, hazautazás

Utolsó napunk programja opcionális: a hazautazás előtt egy igazi különlegességgel, a föld alatt zárjuk az evezős programokat – kajakokkal fedezünk fel egy szlovén barlangrendszert, ahol sejtelmesen megvilágított barlangi termekben, fejlámpával a fejünkön evezhetünk az “alvilágban”. 😉 Aztán ahogy újra visszaérünk a felszínre, már tényleg hazafelé vesszük az irányt.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor (jó kondival)

Extrém sport biztosítás megléte

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Ha kezdőként érkezel a túrára, előtte érdemes itthon elmenned kajakozni kicsit, hogy ott a helyszínen már csak élvezni tudd az élményt a betanulás helyett. 🙂

 

Gyalogtúrák: az evezés utáni gyalogtúrákon a részvétel opcionális.

 

Túra nehézsége: a kajaktúra teljesítéséhez elég egy átlagosan sportos fizikai állapot – a túrát kezdőként is teljesíteni lehet, inkább csak kondícióra van szükség, napi 12-18 kilométert fogunk evezni, közbeiktatott pihenőkkel.

 

Az opcionális gyalogtúrák a szintemelkedés miatt kívánnak egy alap sportos állapotot, mindazonáltal a túrát kényelmes tempóban fogjuk teljesíteni, nem sietünk sehova.

 

Ajánlott felszerelés:

– Öltözet:

rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű

rövid nadrág

cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen

esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

gyalogtúrázáshoz megfelelő túracipő/túrabakancs

 

– Kiegészítők:

kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől

napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá)

napvédő krém (!!)

napszemüveg

kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

– Túra, strand és kempingfelszerelés:

polifoam strandoláshoz

fejlámpa, hozzá elem vagy akkumulátor

vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására

szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából

búvár uszony és maszk

 

Felszerelés szállítása: a vízre mindig csak az evezéshez szükséges felszerelést visszük magunkkal.

 

Utazás: a kényelem és a költséghatékonyság végett egy helyen fogunk végig aludni, így a túra előtt és után egyes napokon 30-50 perc autózásra lesz szükség, hogy eljussunk a vízreszállóhelyre/vissza a kempingbe.

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. A boltokban tudsz vásárolni élelmiszert is, amit magaddal tudsz hozni a túrára, napközben nem mindig lesz lehetőség vendéglátóhelyen ebédelni. Esténként mindig rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt.

 

Időjárás: a hegyek között az időjárás rendkívül változatos, ezért nagyon fontos egyszerre felkészülni a meleg, nyári időre (sapka, tarkó védelme, napozó krém használata) és a hűvösebb, esős, szeles időre (esőkabát, vízálló kajakos kabát, vízálló ruházat).

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 900 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

➜ Szállás

Szombat-szerda: sátrazás kempingben

A Száva folyó partjához közel, a Martuljek-hegy lábánál elhelyezkedő kempingben fogjuk tölteni az éjszakákat sátrazós kivitelben, minden irányban hegyekkel körülvéve, Gozd Martuljek településen. A kempingben rendelkezésre áll közös vizes blokk, WiFi, parkolóhely a kemping külső parkolójában. Pluszban (díj ellenében) igényelhető hűtő, áram, őrzött bringatároló.

 

Árak: 22 EUR/fő/éj, 4 éjszakára összesen 88 EUR/fő

Az ár nem tartalmazza a helyi adókat (kb. + 2,5-3 EUR/fő/éj).

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Kelenföld P+R parkoló, Budapest

Cím: Budapest, Péterhegyi út 5, 1112 (katt, Google Maps)
Találkozó: szombat korareggel – pontos időpont a túra közeledtével

Ha külön utazol: Ljubljana

Cím: Ljubljana, Szlovénia (katt, Google Maps) – a pontos címet elküldjük a túra előtt
Találkozó: szombaton 11 órakor

Az utazás egyénileg történik, de segítünk összeszervezni a telekocsi rendszerben történő kijutást is, ha vannak szabad helyek a kiutazó autókban, valamint a kisbuszunkkal is lehetséges a ki- és hazautazás, melynek díja 95 EUR/fő.

 

⚠️ Ezen a túrán az evezés utáni túrázós programok opcionálisak, ezért kérünk abban az esetben tarts velünk a kisbuszban, ha van kedved résztvenni az összes programon, mivel csapatunk a kisbusszal részt fog venni ezeken.

➜ Árak

BEJÁRÓ KEDVEZMÉNY!

Tengeri kajak túra

Szlovénia

79 900 Ft
59 900 Ft

túradíj/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a kajaktúra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az étkezéseket

Az extrém sport biztosítást – 900 Ft/fő/nap

Az opcionális programokhoz szükséges jegyeket/belépőket

Opcionális gyalogtúrák belépődíjai:

Mostnica-szurdok: 4 EUR/fő (2023)

Vintgar-szurdok: 10 EUR/fő (2023)

Barlangi kajakozás egy földalatti étkezéssel együtt: 75 EUR/fő

Egyéb programlehetőségek az időjárástól függően fognak alakulni.

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás megléte

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 12 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

  • 2 hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080