TENGERI KAJAK

Zakynthos

MIKOR

Egyelőre nincs új időpont

Hol

Zakynthos, Görögország

Időtartam

6 nap evezés + utazás

Szállás

Sátrazás, vadkemping

Evezés

kb. 15-25 km/nap

Szint

Közepesen nehéz

ÁRAK

Túradíj:

Egy igazi felfedező vízi kalandtúrára invitálunk, ahol nem csak a legszebb, hanem az összes öblöt, kékbarlangot és homokos strandot megcsodálhatod a vízről ringatózva, ahogy közösen körbe evezzük Zakynthos varázslatos szigetét, életre szóló élményekkel gazdagodva minden nap.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, ACA (American Canouing Association) tengeri kajak túravezető végzettséggel rendelkező túravezetők

Valódi, viharban tesztelt, zárt tengeri kajakok használata a túrán

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek-szombat: Kiutazás

Budapestről konvojban indulunk el autóinkkal Zakynthos szigetére, akiknek szükséges, szerbiai megalvással. Görögországban Kilini kikötőjéből komppal átutazunk Zakynthos szigetére, ahol már csak a tengerparton fekvő mesés kempingbe vezet utunk. Csobbanunk, vacsorázunk, összepakolunk a kajakokba.

Vasárnap: Ráhangolódós evezés

Korareggel ismétlő oktatás és gyakorlás, bepakolunk a kajakokba, és indulhat is a kaland! Az első nap a ráhangolódás, gyakorlás jegyében telik, főképp lakott partszakasz mentén evezünk. Strandon pihenünk félúton, majd evezünk is tovább Zakynthos első barlangjai és rejtett partszakaszai felé. Napunk végén idilli strandon kötünk ki, ahol helyben vár minket a helyi étterem autentikus vacsorája. Este még táncra lehet perdülni a pár percnyi sétára található élőzenés bárban, majd a strand területén, napozóágyakon vagy matracainkon töltjük az éjszakát.

Evezés hossza: kb. 18 km

Hétfő: Kék barlangok, Navagio-öböl

Magunk mögött hagyjuk a lakott partszakaszokat, fókákra és teknősökre figyelve jutunk el az első igazi kék barlangokig. Első pihenőnket egy rejtett öböl partján, sznorkelezéssel, strandolással töltjük. Ahogy haladunk az egyre kékebben világító tengeren, elérjük a híres Navagio-öblöt, ahol második pihenőnket tartjuk a hajóroncs árnyékában, mesés kilátással. Innen már háborítatlan, égig érő hófehér sziklák és a nyílt tenger látványa kísér minket tovább mai célunkhoz, mely egy picike, hangulatos öbölbe, ahol az Üvegtigrist idéző büfében tudunk vacsorázni egy jót.

Evezés hossza: kb. 25 km

Kedd: Kék barlang dömping

Folytatjuk túránkat Zakynthos érintetlen, csodaszép partszakasza mentén. A mai napon a kékebbnél kékebb barlangoké a főszerep, az óriásiaktól egészen a mélyen zengő, keskeny csodákig. Félúti pihenőnket roppant sziklafal árnyékában töltjük egy filmbe illő, civilizációtól távoli, hófehér partszakaszon, kiváló sznorkelezési lehetőségekel. Mai túránk végpontja egy sziklafalra épített étterem lesz, ahol bőséges vacsora után nyílt tengerre néző panoráma mellett hajthatjuk álomra fejünket a csillagos ég alatt.

Evezés hossza: kb. 15 km

Szerda: Barlang felfedezések, vissza a civilizációba

Utolsó napunk a kék barlangok és a világító tengervíz birodalmában – meghódítjuk a legmélyebb barlangokat, ahol már az orrunkig se látunk, és megmártózunk a legkékebb vizekben. Pihenésképp égig érő sziklafal tövében kötünk ki, ahonnan békatalppal felfedezhetjük a környező barlangokat, rejtett öblöket. Mai túránk végén visszatérünk a sziget lakott területére, strandon verünk szállást, ahonnan fel lehet sétálni a közeli étterembe vacsorázni. Napfelkeltekor a Teknős sziget páratlan sziluettjével ébredünk.

Evezés hossza: kb. 21 km

Csütörtök: Teknősök

Ma a teknősöké a főszerep – elevezünk a Teknős szigetre, ahol megcsodálhatjuk a frissen kikelt bébi teknősök nyomait a homokban. Pihenőnket strandon töltjük, majd evezünk is tovább, s ha szerencsénk van, még teknősökkel is találkozhatunk, amíg elérjük következő célunkat, egy teljesen lakatlan szigetet, ami a teknősök védelmében elzárt partszakasz mellett fekszik. Itt tartunk egy hosszabb pihenőt, kiélvezve a saját strandot és a gyönyörű látványt, majd megyünk tovább mai célunkhoz egy piciny strandra, ahol a helyi étterem fejedelmi vacsorája vár minket.

Evezés hossza: kb. 22 km

Péntek: Körzárás

Túránk utolsó napján végleg visszatérünk a sziget lakott területére, de előtte még sznorkelezünk egy jót egy eldugott öbölbeb. Ezután átevezünk Zakinthos szabadstrandjára, ahonnan egy gyors pihenőt követően már a kemping felé vesszük az irányt, lezárva ezzel szigetkörünket. Ünnepi záró csobbanás, felpakolunk, végignézzük a csodaszép naplementét, este pedig közös lazulás és vacsora a kemping éttermében.

Evezés hossza: kb. 21 km

Szombat-vasárnap: Hazautazás

Reggel búcsút veszünk a kempingtől, aki szeretné kiélvezheti még gyorsan a strandolás örömeit, majd – már ismerve az utat – mindenki a kiutazásához hasonló módon nekivág a hazaútnak Zakynthos szigetéről.

➜ Tudnivalók

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

Kezdőknek legalább egy alkalom tengeri kajakos edzésen való részvétel nálunk, majd további, minimum egy vagy két alkalom kajakos edzésen való részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél – a saját edzéseinkből egy alkalmon féláron lehetséges a részvétel

 

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

 

Tengeri kajakos edzés: az általunk meghirdetett tengeri kajakos edzések (kattints) közül egy alkalmon fél áron lehetséges a részvétel – azoknak, akik még soha nem ültek tengeri kajakban, egy edzésen kötelező a részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél, csak ezáltal lehetséges a tengeri kajak túrán a részvétel. Ezen az edzésen egyrészt átveszünk veled mindent, ami a túrán való részvételhez szükséges (lapátfogás, evezési technikák, kanyarodás, és a csooporttól függően hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben, stb.), másrészt evezünk egyet, hogy lássuk, és te is fel tudd mérni, hogyan bírod az evezést.

 

Túra nehézsége: a túrát átlagosan sportos embereknek ajánljuk, akik nem riadnak meg hosszabb időtartamú mozgástól. Napi  20-25 kilométert fogunk evezni, ami 4-6 óra alatt teljesíthető a hullámzás és szélirány függvényében. Az evezések fárasztóak lehetnek, de ezek nem reggeltől estig tartó evezést jelentenek: kényelmes tempóban evezünk, és természetesen tartunk pihenőket. A napi szintű evezés inkább némi kondíciót és állóképességet igényel.

 

Ajánlott felszerelés:

– Öltözet:

 • rövid és hosszú ujjú póló (!!): leégés ellen, világos színű,
 • rövid nadrág,
 • cipő, papucs vagy szandál: vízben, sziklákon járásra is alkalmas legyen,
 • esőkabát, helyette megfelel a kajakos vízhatlan kabát is

 

– Kiegészítők:

 • kalap vagy sapka (!!): véd az erős napsütéstől,
 • napérzékenyeknek tarkófátyol (kiskendő a sapka alá),
 • napvédő krém (!!),
 • napszemüveg,
 • kesztyű, ha szükséges (puha bringás kesztyű, NEM neoprén)

 

– Túra, strand és kempingfelszerelés:

 • derékalj: polifoam vagy felfújódó matrac alváshoz, strandoláshoz,
 • hálózsák: kisméretű, vékony nyári hálózsák,
 • sátor: kisméretű, könnyű, csak eső ellen kell védenie,
 • fejlámpa vagy kézilámpa: hozzá elem vagy akkumulátor,
 • evőeszközök,
 • gázmelegítő, gázpalack, öngyújtó,
 • edény étel elkészítéséhez,
 • konzerv, zacskós leves, egyéb tartós élelmiszer,
 • vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására, nagyméretű minden egyéb felszerelés, ruha tárolására,
 • szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából,
 • vékony kötél, zsinór, heveder: csomagok rögzítéséhez, ruha szárításához,
 • búvár uszony és maszk

 

Étkezés, ivóvíz: mindig viszünk magunkkal ivóvizet, amit a helyi boltokban meg tudunk vásárolni. A boltokban tudsz vásárolni élelmiszert is, amit magaddal tudsz hozni a túrára. Esténként rendelkezésre fog állni a közelben vendéglátóhely és bolt is.

 

Időjárás: augusztusban tombol a hőség Zakynthoson 30 fok fölötti hőmérséklettel, ezért nagyon fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata. Mindazonáltal fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

 

Zuhanyzás: az első és utolsó éjszakát kempingben töltjük, ahol van lehetőség zuhanyzásra. A túra során nem minden parton lesz erre lehetőség, aki ilyen esetekben is szeretne zuhanyozni, annak mobilzuhany beszerzését ajánljuk. A személyes tapasztalatunk az, hogy nincs rá szükség.

 

Mosdóhasználat: reggelente indulás előtt, valamint esténként kikötéskor lehetőség van mosdó használatára vendéglátóhelyen, vagy nyilvános mosdóhelyiségben. Éjszaka többnyire a természet áll rendelkezésre. Első és utolsó éjszakánkat kempingben töltjük, ahol rendelkezésre áll mosdó.

 

Extrém sport biztosítás: megléte a túrán való részvétel feltétele. Ezt megkötheted magadnak vagy rajtunk keresztül is 800 Ft/fő/nap áron.

Útlemondási biztosítás is köthetsz, ami a váratlan betegségek (ideértve a COVID-ot is), események esetén rendkívül hasznos lehet.

 

Programváltozás: kialakulhat olyan kedvezőtlen időjárási helyzet, amely következtében alternatív programo(ka)t kellhet beiktatnunk (gyalogtúra, városnézés, helyszín-változtatás).

 

COVID-19: a Görögországba történő beutazási feltételekről az aktuális információkat ezen az oldalon (kattints) találod.

➜ Szállás

Első és utolsó éjszaka: Camping Zante – Zakynthos

Tengerparti kemping mesés környezetben, saját medencével, stranddal és étteremmel. Alvás sátorban.

Van: parkolási lehetőség (itt fogjuk hagyni autóinkat a túra idejére), közös fürdő- és mosdóhelyiség, étterem, strand
Ár: 12-15 EUR/fő/éj

 

Többi éjszaka: vadkemping

Egyben biztos lehetsz, hogy semmi sem fogja eltakarni a tengert előled, szóval ha akarod, tengerre néző lesz a sátrad… Sőt, akár körpanorámásan töltheted az éjszakát a szabad ég alatt… ? Alvás sátorban, vagy ahol van rá lehetőség, napozóágyon. Mosdóhasználat a közeli vendéglátóhelyeken, amíg nyitva tartanak.

Van: millió csillag és tengermorajlás
Nincs (többnyire): infrastruktúra
Ár: ingyenes ?

 

➜ Találkozó, utazás

Ha velünk együtt indulsz: Budapest

Cím: a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: időpont hamarosan

Ha külön utazol: Tragaki

Cím: a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: időpont hamarosan

A ki- és hazautazás egyénileg, vagy 9 fős kisbuszokkal történik, melyekhez biztosítunk 1 sofőrt – ennek az utazásnak a díja a szabad helyek és az aktuális üzemanyagárak függvényében 49 900-61 900 Ft/fő. Ahhoz, hogy a buszos utazás költségeit alacsony szinten tartsuk, 1-2 főnek váltania kell a sofőrt az úton. Ezek a buszok B kategóriás jogosítvánnyal elvezethetők, és nem kell hozzá semmilyen előzetes tapasztalat, egy picivel hosszabbak csak, mint a normál személygépkocsik.

 

Ahhoz, hogy a túrát el tudjuk indítani, minimum 6 fő szükséges, hogy kisbusszal utazzon a túrára, másképp a magas költségek végett nem megoldható a tengeri kajakok leszállítása Zakynthosra.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Zakynthos

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt, 1 db 20 literes vízhatlan zsákot/fő)

A túravezetést 6 napon keresztül, profi, több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A kempingen kívül az összes szállásköltséget ?

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az extrém sport biztosítást – 800 Ft/fő/nap

Az étkezéseket

Részvételi, helyfoglalási, fizetési feltételek

Részvétel feltétele:

Biztos úszástudás

Minimum 14 éves kor

Extrém sport biztosítás

Kezdőknek legalább egy alkalom tengeri kajakos edzésen való részvétel nálunk, majd további, minimum egy vagy két alkalom kajakos edzésen való részvétel nálunk vagy bármely egyesületnél – a saját edzéseinkből egy alkalmon féláron lehetséges a részvétel

Amennyiben a fentiek közül bármely feltételt nem tudja teljesíteni a résztvevő, a saját és a csoport biztonsága érdekében kizárható a túráról.

A helyszínen a túra előtt a részvételi nyilatkozat aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő- és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely, a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.

Helyfoglalás érvényessége:

Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 30 000 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A foglalót az ajánlatadástól számított 1 héten belül kérjük elutalni. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túra minimum létszáma 11 fő, ez alatt nem indul el a túra, erről legkésőbb a túra előtt 2 héttel értesítünk. Ahhoz, hogy a túrát el tudjuk indítani, minimum 6 fő szükséges, hogy kisbusszal utazzon a túrára, másképp a magas költségek végett nem megoldható a tengeri kajakok leszállítása Zakynthosra.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett részvételi díjat társaságunk visszafizeti.

Időjárás:

Túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén fenntartjuk a programváltoztatás jogát (nyílt tenger helyett védett öbölben evezünk / gyalogtúrát szervezünk). Amennyiben előre láthatóan a teljes túra időtartamára balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények várhatóak, kizárólag akkor halasztjuk el túránkat – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett visszatérítés, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

a túra időpontját megelőző 90. és 61. napok között a részvételi díj 50%-a

60. és 31. napok között a részvételi díj 70%-a

30. és 15. napok között a részvételi díj 90%-a

14 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

Erősen javasolt útlemondási biztosítást kötni valamely biztosítónál, amely betegség vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Erre a túrára egyelőre nincs új időpont meghirdetve – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további tengeri túráinkat.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080