KENUTÚRA

Ráckevei-Duna

Szigethalomról

MIKOR

2024. aug. 3 (szo) Van hely

2024. aug. 4 (v) Van hely

Hol

Szigethalomról induló körtúra

Evezés

kb. 4-5 óra/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

PROGRAM

Közös főzés (szombat)

ÁRAK

Felnőtt: 10 900 Ft/fő

6-12 év: 8 900 Ft/fő

Közös főzés: 2 000 Ft/fő

A Ráckevei-Duna nádasai között megtapasztalhatod, hogy milyen megnyugtató is a természet, mindössze egy rövid kitérőre a város zajától. Ez a környék tényleg a nyugalom szigete, néhol még a hajós forgalomtól is elzárt, szinte állóvízű terület. Meg fogsz lepődni, hogy micsoda élettel teli környezet vár itt rád, ahol bemutatjuk Neked a túra során minket körülvevő élővilágot és ökoszisztémát, és ahol evezéssel és strandolással töltjük a hétvégét a teljes kikapcsolódás jegyében.

 

Időtartam: szombaton és vasárnap két különböző szakaszát evezzük a Ráckevei-Dunának, ezért velünk tudsz tartani akár mindkét nap is.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

Bolygóbarát túrák

Szeretnénk, ha nem csak egy élménnyel távoznál, hanem valamilyen hasznos tudást is szereznél környezetedről és annak megóvásáról, ezért egyes kenutúráinkat „bolygóbarát” környezettudatos programmal egészítettük ki.

Közös főzés a vízparton

Plusz program: Közös főzés, fenntartható étkezés (opcionális)

Gondolkodtál már, hogy milyen módokon tudnád fenntarthatóbbá tenni az étkezési szokásaidat a bio termékek vásárlásán túl? Mire érdemes figyelni egy bevásárlásnál? Na meg, persze, mit is lenne érdemes enni… és hogyan? Ezekkel és ehhez hasonló a kérdésekkel fogunk foglalkozni szombat este, miközben összeütünk közösen egy finom, fenntartható vacsorát. Főzésre fel!

➜ Túraleírás

Szombat: Szigethalom – Szigetszentmiklós – Szigethalom

Találkozó Szigethalmon 9 órakor, ahol kiosztjuk a kenutúrához a felszereléseket, rövid oktatás, vízre szállunk, és bele is csapunk a napba, hogy felfedezzük a Ráckevei-Duna halálnyugis nádasait és rejtett állatvilágát. A túra folyamán rengeteg szárcsával, vadkacsával és hattyúval ismerkedhetünk meg, akik büszkén terelgetik csibéiket a nádlabirintusokon keresztül. Egész nyáron madár ének hanga tölti be a környéket, messzire elhallatszik a nádi rigó éneke is, és a nagyobb testű gémek, kócsagok, kárókatonák szárnycsapásai kavarják fejünk felett a levegőt. Ha szerencsénk van, még sütkérező teknősökkel is találkozhatunk. 😉

 

Túránk során egyik (néha mindegyik) oldalról a nádas, másik oldalról pedig a vízparti házak határolnak minket, ahogy evezünk Szigetszentmiklósig. Itt aztán pihenünk egy kiadósat, mindenki elfogyaszthatja otthonról hozott szendvicseit, vagy megkóstolhatja a helyi büfé lángoskülönlegességeit (is). Innen a csapat összetételétől függően vagy evezünk majd még egy kicsit tovább a nádasokban, vagy visszafordulunk és kényelmesen visszacsorgunk az úszóláp mentén Szigethalomra.

 

A kikötést követően ott helyben rendezünk egy közös főzést a vízparton az érdeklődőkkel, ahol amellett, hogy eszünk egy jót, arról is beszélgetünk majd, hogy hogyan lehet fenntarthatóbbá tenni étkezési szokásainkat, és mitől is fenntartható például az az étel is, amit együtt főzünk. A vízparti, főzőcskézős helyszínen lehetséges megszállni is faházban vagy sátorral, ha itt töltenéd velünk az estét nyugiban, saját kis partszakasszal.

Vasárnap: Szigethalom – Szigetcsép – Szigethalom

Találkozó Szigethalmon 9 órakor, ahol kiosztjuk a kenutúrához a felszereléseket, rövid oktatás, és már vízre is szállunk: ma is rengeteg kaland vár ránk, az előző napihoz hasonló vadregényes nádasokban fog bővelkedni az utunk, aminek a porát a Szigetcsépi strandon tudjuk majd magunkról lemosni. 😉 Itt egy nagyon kellemes, homokos strand vár majd minket, ahol lehetőség lesz felfrissülésre, pancsolásra, étkezésre. Erről a pontról aztán a csapat összetételétől függően folytatjuk a túrát: mielőtt visszafordulnánk Szigethalomra még csalinkázhatunk egy jót kicsit lejjebb a nádasokban (de csak miután kellően kiélveztük a szigetcsépi nyugis kis ágat), vagy egyből visszafelé vesszük az irányt. Miután visszaérkezünk Szigethalomra, veszünk egy búcsúpacsit, és irány haza.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

A részvétel 6 éves kortól lehetséges, abban az esetben, ha a gyerkőc bírja a huzamos ideig (akár 2 órán át) tartó egy helyben ülést (hogy mindenki benne maradjon a hajóban).

 

Időtartam: szombaton és vasárnap két különböző szakaszát evezzük a Ráckevei-Dunának, ezért velünk tudsz tartani akár mindkét nap is.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak az evezéshez szükséges felszerelést visszük magunkkal, minden mást autóinkban hagyunk.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Opcionális szálláslehetőség
Szombat-vasárnap (1 éj): Fehér Gém Üdülő – Szigethalom

Ha szeretnél maradni éjszakára, a turista színvonalú faházakból és hatalmas füves területből álló üdülő a Ráckevei-Dunával körülvett földnyelven, gyönyörű környezetben található, közvetlenül a vízparton.

Lehetőségek: faház (egy faházban 2 db 5 ágyas szoba), sátrazás
Van: parkolási lehetőség, sütögetési lehetőség, a faházakban külön fürdő és közös konyha, a sátrazóknak közös fürdő

Ár:
5 ágyas szoba faházban, 1 éj: 5 500 Ft/fő
Sátrazás kempingben, 1 éj: 2 500 Ft/fő
A szállás ára nem tartalmazza az IFA-t, ami 18 év felett fizetendő.

➜ Találkozó, utazás

Szombat/vasárnap: Szigethalom

Cím: Szigethalom, Dunasziget 102, 2315 (kattints, Google Maps)
Találkozó: 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Szigethalom (és ha úgy alakul, Ráckeve) HÉV-vel és távolsági busszal is könnyen elérhető, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg.

➜ Árak

Kenutúra

Ráckevei-Duna

1 nap

10 900 Ftfelnőtt/fő 8 900 Ft6-12 év/fő
Közös főzés

Opcionális

2 000 Ftdíj/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kenuk szállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, Utazás”

A szállást (ha maradni szeretnél szombat éjszakára) – ld. “Szállás”

Az étkezést (opcionális közös főzés)

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

➜ Fenntarthatóbbság

Túráinkat igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten minél több szempontból fenntarthatóbbá tenni – ez a túránk az alábbi, ENSZ által megfogalmazott fenntarthatósági célokhoz járul hozzá:

Fenntarthatósági célok - Egészség és jóllét

Egészség és jóllét

A természetben, szabad levegőn történő evezés alapjaiban járul hozzá minden résztvevő jóllétéhez a mozgás jótékony hatása által, ami a fizikai és mentális egészségünket egyaránt javítani tudja. Mondani szokás, hogy “minden nap egy alma az orvost távol tartja” – ha az almát kicseréljük az evezésre, az állítás méginkább igazzá válik. 😉

Fenntarthatósági célok - Minőségi oktatás

Minőségi oktatás

Túránkon mesélünk a Ráckevei-Dunáról, a túra során minket körülvevő ökoszisztémáról, valamint az itt élő állatokról (melyeknek többségével szerencsés esetben találkozunk is), hogy minden résztvevő kicsit többet tudjon meg az őt körülvevő természeti világról, és jobban tudja értékelni azt.

Fenntarthatósági célok - Tiszta víz és közegészségügy

Tiszta víz és közegészségügy

Kiemelten fontos téma számunkra élővizeink védelme, valamint a felelős és takarékos vízhasználat, melyre túrázóink figyelmét is felhívjuk, illetve túravezetőink is ezen elveknek megfelelően vesznek részt a túrán. Evezős túráink azt a célt is hivatottak szolgálni, hogy túrázóink természetkímélő módon, direkt kibocsátás nélkül ismerkedhessenek meg a Ráckevei-Duna élővilágával, a környezetszennyező motorcsónakos megoldás helyett.

 

Túráinkon szigórúan tilos a szemetelés – amit elhoztunk magunkkal, vissza is tudjuk vinni a szárazföldön található hulladékgyűjtőkig.

 

Minden túrázónkat arra ösztönözzük, hogy hozzon magával kulacsot a túrára, melyet meg tud tölteni a kiindulási ponton csapvízzel (élvezzük ki, hogy hazánkban jó minőségű ivóvízhez juthatunk szinte minden csapból, no). Ezzel egyrészt megelőzhető a felesleges hulladéktermelés és környezetszennyezés, másrészt minden egyes palackozott víz, amit NEM vásárolunk meg, millió apró kiállást jelent a palackozott víz gyártó óriások ellen, melyek a rendelkezésre álló ivóvízkészletek privatizálásából termelnek profitot.

 

Túrázóinknak igyekszünk felhívni a figyelmét továbbá az olyan apróbb lépésekre, melyekkel szintén hozzájárulhatnak vizeink minőségének védelméhez a túra során: ilyen például a természetes anyagokból készült szúnyogriasztó használata, illetve a testrészek ruhával takarása a naptej használata helyett (ahol lehetséges), ezáltal megelőzve a káros anyagok bejutását élővizeinkbe egy-egy csobbanás alkalmával.

Fenntarthatósági célok - Megfizethető és tiszta energia

Megfizethető és tiszta energia

Túráinkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy a lehetőségekhez mérten minél kevesebb energiafelhasználással és károsanyag-kibocsátással járjanak. Ezt a túránkat kifejezetten úgy terveztük meg, hogy tömegközlekedéssel (ld. “Találkozó, utazás” fül) is könnyedén elérhető legyen Budapest belvárosából.

Fenntarthatósági célok - Tisztességes munka és gazdasági növekedés
Fenntarthatósági célok - Fenntartható városok és közössége

Tisztességes munka és gazdasági növekedés / Fenntartható városok és közösségek

Túránkon útba ejtünk helyi, kisvállalkozások által üzemeltetett vendéglátóhelyeket ebéd, illetve felfrissülés gyanánt, ezzel is biztosítva a helyi munkaerő és a helyi vállalkozások támogatását.

 

Ezt a túránkat továbbá kifejezetten úgy terveztük meg, hogy tömegközlekedéssel (ld. “Találkozó, utazás” fül) is könnyedén elérhető legyen Budapest belvárosából, hogy ezáltal elkerülhető legyen a város amúgy is túlterhelt levegőjének és úthálózatának további terhelése.

Fenntarthatósági célok - Felelős fogyasztás és termelés

Felelős fogyasztás és termelés

Kijelölt túráinkon az evezés után különböző témákban fenntartható, tudatos foglalkozásokat tartunk, melyek egy részén csökkentett plusz díjjal lehetőséget biztosítunk a részvételre, hogy ezzel is hozzájáruljunk a fenntarthatóbb fogyasztás és gyakorlatok elterjedéséhez, népszerűsítéséhez.

Fenntarthatósági célok - Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Evezős túráinknak a fő célja a fenntarthatóbb utazás, életvitel és gondolkodásmód népszerűsítése szemléletformálással és edukálással a túra során, valamint azáltal, hogy megmutatjuk túrázóinknak: helyben, piciny országunkban is rengeteg kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésre, amely ki tud váltani egy repülős utat egy távolabbi célpontra (mely mérföldekkel nagyobb környezetszennyezéssel jár).

 

Túráink tervezésekor figyelembe vesszük továbbá az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásunkat (mely legfőképp az utazásból eredő kibocsátásból adódik), és igyekszünk ennek fényében minél több túránkat közelebbi célpontokhoz tervezni.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

  • Van hely

  • Van hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080