KENUTÚRA

Ráckevei-Duna

Csepelről

Mikor

Kijelölt szombatokon

Hol

Csepel-Dunaharaszti-Csepel

Evezés

kb. 4-5 óra

Időtartam

9 órától késő délutánig

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

ÁRAK

Felnőtt: 10 900 Ft/fő

6-12 év: 8 900 Ft/fő

A Ráckevei-Duna nádlabirintusában megtapasztalhatod, hogy milyen megnyugtató is a természet, mindössze pár perces autóútra a város zajától. Ez tényleg a nyugalom szigete, néhol még a hajós forgalomtól is elzárt, szinte állóvízű terület. Meg fogsz lepődni, hogy micsoda élettel teli környezet vár itt rád, ahol bemutatjuk Neked a túra során minket körülvevő élővilágot és ökoszisztémát.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

Bolygóbarát túrák

Szeretnénk, ha nem csak egy élménnyel távoznál, hanem valamilyen hasznos tudást is szereznél környezetedről és annak megóvásáról, ezért egyes kenutúráinkat „bolygóbarát” környezettudatos programmal egészítettük ki.

Workshop

Plusz program: Tudatos workshop (opcionális)

Kiegészítenéd a napodat az evezés után egy kis tudatos plusz programmal ott helyben, nyugis bázisunkon a Ráckevei-Duna partján? Kijelölt túráinkon a kenutúrádat összekötheted egy fenntarthatóságot szolgáló workshoppal a tudatosság jegyében!

➜ Túraleírás

Csepel – Dunaharaszti Molnár-sziget – Csepel

Találkozó 9 órakor a Hekk Szigetnél, kiosztjuk a kenutúrához a felszereléseket, tartunk egy rövid oktatást, vízre szállunk, és ha bírja a csoport, leevezünk egészen Dunaharasztiig, ahol szusszanunk egyet a Stég Placc Büfében. A csoport összetételétől és erőnlététől függően túravezetőnk rövidíthet a távon, ebben az esetben a Nocsak Bárig evezünk és ott pihenünk egy jót. Bármelyik opció is lesz, a pihenés után bevetjük magunkat a vérbeli ráckevei (soroksári) dunai nádas mesés világába: ahogy evezünk vissza Csepel felé, a szűk ágakon haladva rengeteg szárcsával, tőkés récével és hattyúval ismerkedhetünk meg, akik büszkén terelgetik csibéiket a nádlabirintusokon keresztül. Egész nyáron madárének hangja tölti be a környéket, messzire elhallatszik a nádirigó éneke is, és a nagyobb testű gémek, kócsagok, kárókatonák szárnycsapásai kavarják fejünk felett a levegőt. Ha szerencsénk van, még sütkérező teknősökkel is találkozhatunk! 😉

Plusz program az evezés után (opcionális)

› Április 6: Zöld háztartás workshop

Mit szólnál hozzá, ha felszabadíthatnád a Cif-Cillit-és az összes többi C-és-egyéb-betűs vízkőoldós, tisztítószeres és egyéb flakonod helyét otthonodban, hogy amolyan “egy saját kotyvalék mind felett” módon lecseréld őket természetes alternatívákra, amik amellett, hogy környezetbarátak, még olcsóbbak is? Ha hasonlóan felcsillant a szemed, mint a miénk (különösen a lila flakont utáljuk), maradj velünk az evezés után és kotyvasszunk együtt egy jót a parton! 🙂

 

› Június 15: Klíma Freskó társasjáték

A mindennapi mókuskerékben sokszor észre sem vesszük, hogy milyen veszély fenyegeti azt a csodálatos természeti környezetet, ahol minden gondot hátrahagyva végre élvezhetjük a nyugalmat és gyönyörködhetünk a minket körülvevő varázslatos élővliágban. Pedig sajnos egy hajszálnyira vagyunk attól, hogy ezt az idillt romba döntse a klímaváltozás…

Ahhoz, hogy minél tovább élvezhessük a természeti csodáinkat, most kell cselekednünk!

 

Ha szeretnél kicsit mélyebbre ásni a témában, megérteni, hogy milyen okok húzódnak az éghajlatváltozás hátterében és hogy milyen következményekkel jár mindez, játssz velünk! 🙂 A Klíma Freskó egy olyan kb. 2 órás workshop, ami a klímaváltozás okait és következményeit segít megérteni, könnyen emészthető és játékos formában. Igazából ez egy játék, nem is workshop. 🙂

 

A játék tudományos alapokon nyugszik (az IPCC jelentései alapján) és egy képzett facilitátor segítségével ismerhetitek meg a bolygónkat érintő veszélyforrásokat. A játék végén pedig közösen gondolkodunk a megoldásokon is a pozitív jövőkép reményében.

 

› Szeptember 7: Upcycle workshop

Teremtsünk értéket a kidobásra szánt dolgainkból! Workshopunk keretében már elhasznált, végső soron kuka-sorsa kerülő dolgokból készítünk használati tárgyat, mint például övet kerékpárgumiból, vagy otthoni használati tárgyat farmerből. Cuccmentésre fel!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk. A részvétel 6 éves kortól lehetséges.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Találkozó, utazás

Csepel – Hekk Sziget

Cím: Budapest, Duna dűlő 6, 1212 (kattints, Google Maps)
Találkozó: 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Budapest belvárosából: H6-os HÉV vagy 23-as busz Pesterzsébet felsőig, onnan 15 perc séta át a hídon
(Google Maps-el vagy BKK futárral is meg tudod tervezni a tömegközeledési útvonalad)

 

Autóval
Utazás egyénileg.

➜ Árak

Kenutúra

Ráckevei-Duna

1 nap

10 900 Ft

felnőtt/fő

8 900 Ft

6-12 év/fő

Kenutúra + Upcycle

szept. 7

Ráckevei-Duna

1 nap

11 900 Ft

felnőtt/fő

9 900 Ft

6-12 év/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, Utazás”

A túra közbeni étkezést

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

➜ Fenntarthatóbbság

Túráinkat igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten minél több szempontból fenntarthatóbbá tenni – ez a túránk az alábbi, ENSZ által megfogalmazott fenntarthatósági célokhoz járul hozzá:

Fenntarthatósági célok - Egészség és jóllét

Egészség és jóllét

A természetben, szabad levegőn történő evezés alapjaiban járul hozzá minden résztvevő jóllétéhez a mozgás jótékony hatása által, ami a fizikai és mentális egészségünket egyaránt javítani tudja. Mondani szokás, hogy “minden nap egy alma az orvost távol tartja” – ha az almát kicseréljük az evezésre, az állítás méginkább igazzá válik. 😉

Fenntarthatósági célok - Minőségi oktatás

Minőségi oktatás

Túránkon mesélünk a Ráckevei-Dunáról, a túra során minket körülvevő ökoszisztémáról, valamint az itt élő állatokról (melyeknek többségével szerencsés esetben találkozunk is), hogy minden résztvevő kicsit többet tudjon meg az őt körülvevő természeti világról, és jobban tudja értékelni azt.

 

Kijelölt túráinkon az evezés utánra szervezünk különböző témákban további workshopokat, melyeknek egyik fő célja szintén az edukálás az adott, fenntarhatóságot célzó témában.

Fenntarthatósági célok - Tiszta víz és közegészségügy

Tiszta víz és közegészségügy

Kiemelten fontos téma számunkra élővizeink védelme, valamint a felelős és takarékos vízhasználat, melyre túrázóink figyelmét is felhívjuk, illetve túravezetőink is ezen elveknek megfelelően vesznek részt a túrán. Evezős túráink azt a célt is hivatottak szolgálni, hogy túrázóink természetkímélő módon, direkt kibocsátás nélkül ismerkedhessenek meg a Ráckevei-Duna élővilágával, a környezetszennyező motorcsónakos megoldás helyett.

 

Túráinkon szigórúan tilos a szemetelés – amit elhoztunk magunkkal, vissza is tudjuk vinni a szárazföldön található hulladékgyűjtőkig.

 

Minden túrázónkat arra ösztönözzük, hogy hozzon magával kulacsot a túrára, melyet meg tud tölteni a kiindulási ponton csapvízzel (élvezzük ki, hogy hazánkban jó minőségű ivóvízhez juthatunk szinte minden csapból, no). Ezzel egyrészt megelőzhető a felesleges hulladéktermelés és környezetszennyezés, másrészt minden egyes palackozott víz, amit NEM vásárolunk meg, millió apró kiállást jelent a palackozott víz gyártó óriások ellen, melyek a rendelkezésre álló ivóvízkészletek privatizálásából termelnek profitot.

 

Túrázóinknak igyekszünk felhívni a figyelmét továbbá az olyan apróbb lépésekre, melyekkel szintén hozzájárulhatnak vizeink minőségének védelméhez a túra során: ilyen például a természetes anyagokból készült szúnyogriasztó használata, illetve a testrészek ruhával takarása a naptej használata helyett (ahol lehetséges), ezáltal megelőzve a káros anyagok bejutását élővizeinkbe egy-egy csobbanás alkalmával.

Fenntarthatósági célok - Megfizethető és tiszta energia

Megfizethető és tiszta energia

Túráinkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy a lehetőségekhez mérten minél kevesebb energiafelhasználással és károsanyag-kibocsátással járjanak. Ezt a túránkat kifejezetten úgy terveztük meg, hogy tömegközlekedéssel (ld. “Találkozó, utazás” fül) és kerékpárral is könnyedén elérhető legyen Budapest belvárosából.

Fenntarthatósági célok - Tisztességes munka és gazdasági növekedés
Fenntarthatósági célok - Fenntartható városok és közössége

Tisztességes munka és gazdasági növekedés / Fenntartható városok és közösségek

Túránkon útba ejtünk helyi, kisvállalkozások által üzemeltetett vendéglátóhelyeket ebéd, illetve felfrissülés gyanánt, ezzel is biztosítva a helyi munkaerő és a helyi vállalkozások támogatását.

 

Ezt a túránkat továbbá kifejezetten úgy terveztük meg, hogy tömegközlekedéssel (ld. “Találkozó, utazás” fül) és kerékpárral is könnyedén elérhető legyen Budapest belvárosából, hogy ezáltal elkerülhető legyen a város amúgy is túlterhelt levegőjének és úthálózatának további terhelése.

Fenntarthatósági célok - Felelős fogyasztás és termelés

Felelős fogyasztás és termelés

Kijelölt túráinkon az evezés után különböző témákban fenntartható, tudatos workshopokat tartunk, melyeknek egy részén díjmentesen, egy részén pedig csökkentett plusz díjjal lehetőséget biztosítunk a részvételre, hogy ezzel is hozzájáruljunk a fenntarthatóbb fogyasztás és gyakorlatok elterjedéséhez, népszerűsítéséhez.

Fenntarthatósági célok - Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Evezős túráinknak a fő célja a fenntarthatóbb utazás, életvitel és gondolkodásmód népszerűsítése szemléletformálással és edukálással a túra során, valamint azáltal, hogy megmutatjuk túrázóinknak: helyben, piciny országunkban is rengeteg kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésre, amely ki tud váltani egy repülős utat egy távolabbi célpontra (mely mérföldekkel nagyobb környezetszennyezéssel jár).

 

Túráink tervezésekor figyelembe vesszük továbbá az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásunkat (mely legfőképp az utazásból eredő kibocsátásból adódik), és igyekszünk ennek fényében minél több túránkat közelebbi célpontokhoz tervezni.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

2024

jún. 15

(szo) 3 hely

júl. 6

(szo) Van hely

aug. 17

(szo) Van hely

szept. 7

(szo) <10 hely

Ha nagyobb csapattal, vagy különleges igényekkel szeretnél velünk tartani, kérünk töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat, és felvesszük veled a kapcsolatot.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080