KENUTÚRA

Bodrogzug

MIKOR

2023. jún. 2-4 Van hely

IDŐTARTAM

2+ nap (péntek este – vasárnap)

Hol

Tokaj

Evezés

kb. 15-18 km/nap

Nehézség

Kezdőknek is

SZÁLLÁS

Bungaló, apartman vagy sátrazás

Program

Tokaji Bornapok

ÁRAK

Felnőtt: 21 800 Ft/fő

6-12 év: 17 800 Ft/fő

Időutazás-gyanús evezéssel, rengeteg nyugival és borozós esti kikapcsolódással várunk a Bodrog vadregényes világába! Ha kíváncsi vagy, milyen lehetett régen az igazi, vadon hagyott, zabolátlan folyómenti világ, mielőtt keresztül kasul átalakításra került a táj, ez a neked való túra: evezünk csatornákon, ártéri erdőkben, morotvákon, megfigyelünk ritka madarakat, védett növényeket (nem hiába Ramsari és Natura 2000-es terület a Bodrogzug, no), este pedig belevetjük magunkat Tokaj belvárosába, ahol mindent is végig kóstolhatunk és mindenkit letáncolhatunk a Tokaji Bornapok keretében. 😉

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a szálláshelyen

Este találkozó szállásunkon – átbeszéljük a hétvége menetét, lehet egy jót vacsorázni, szétnézni Tokaj belvárosában.

Szombat: bolyongás a Bodrogzugban, este Tokaji Bornapok

Reggel lesétálunk a partra, evezéstechnikai oktatás, felszerelések kiosztása, és már vízre is szállunk, hogy legyen időnk kiélvezni ezt az egész napos túrát: kezdetben a Bodrogon evezünk felfelé, Tokajjal a baloldalon, erdőkkel a jobb oldalon, majd bekanyarodunk a Zsaró-érre, és belevetjük magunkat a mai nap egyik fénypontjába – a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet védett, engedélyköteles birodalmába. Felfedezzük a Bodrogzug igazi vízi labirintusát, szűk ágakon, csatornákon és ártéri erdőkben evezünk, igazi felfedező stílusban, a teljes nyugalom jegyében, merthogy itt a vízi túrázókon kívül a madár sem jár – najó, ennek pont az ellenkezője az igaz, mert hogy madárból nagyon is sok jár ezen a nemzetközi jelentőségű, madárvédelmi, természetmegőrzési területen. Miután kibolyongtuk magunkat a labirintusban, visszatérünk a Bodrogra, ahonnan már csak lefelé evezünk, vissza a kiindulási pontunra.

A túraterv a vízállástól függően változhat!

 

A késődélutánt pihenéssel töltjük, hogy aztán este újult erővel tudja belevetni magát minden érdeklődő a belváros forgatagába: két perces sétára szállásunktól, a Tisza túlpartján ezen a hétvégén kerülnek megrendezésre a Tokaji Bornapok, ahol lesz minden is, mi szem-szájnak (és fülnek) ingere: borkóstolók, gasztro élmények, utcai zenélések, rengeteg finomság, és nem utolsó sorban tánc! 😉 Mindez a belváros hangulatos sétálóutcáján, ahol alapból is az egy négyzetméterre eső borozók és borteraszok száma bőven megmosolyogtatja minden borkedvelő szívét. De azért a sörösökre is gondolni szoktak. 😉

Vasárnap: ereszkedés a Bodrogon / további felfedezések a Bodrogzugban / Tisza-hódítás

A mai napunk útvonalát az aktuális vízálláshoz igazítjuk, mert a lehetőségek tárháza majdnem végtelen, hogy merre induljon az ember a vízen ezen a helyen. 😉

 

#A Átgurulunk autóinkkal Szegibe, lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert (addig a többiek tudnak egyet pihenni és reggelizni a parton Szegiben), majd (visszaérkezve a sofőrökkel) vízre szállunk és belecsapunk mai kikapcsolódós, levezető napunkba: kényelmes tempóban, pihenőkkel és sok nézelődéssel evezünk le a Bodrogon, miközben mindkét oldalról az erdővel borított, halálnyugis környezet kísér minket. Délután Tokajban ér véget túránk, ahol már várnak ránk hazautazásra készen az autók.

 

#B Ismét belevetjük magunkat a Bodrogzug maxi-dzsungeles világába, és egy másik rejtett ágon indulunk el felfedezni ebben a vízi útvesztőnek tűnő csodavilágban, egy körtúra keretében.

 

#C Szállásunk vízreszálló helyétől a Bodrog helyett a Tisza felé vesszük az irányt, hogy dobjunk egy pacsit a véget nem érő madárseregnek, a finom halas étkeknek, a Jack Sparrow Kincses szigetét idéző szürreális strandoknak a víz közepén, és a teljes nyuginak – mindezt egy körtúra keretében.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

A részvétel 6 éves kortól lehetséges, abban az esetben, ha a gyerkőc bírja a huzamos ideig (akár 2 órán át) tartó egy helyben ülést (hogy mindenki benne maradjon a hajóban).

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

szúnyogriasztót

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást szombaton a szálláshelyen, vasárnap az autóinkban tudunk hagyni.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Tiszavirág Kemping és Vendégház – Rakamaz (Tokaj belvárosával szemben)
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Lehetőségek: bungaló, apartman vagy sátrazás kempingben
Kempingben van: vizes blokk, főzőhelyiség, áram (650 Ft/sátor/éj), saját vízpart, milliócsillagos kilátá

 

Ár – bungaló:

1 fő, 2 éj: 8 000 Ft/bungaló (4 000 Ft/bungaló/éj)

2-4 fő, 2 éj: 7 600 Ft/bungaló (3 800 Ft/bungaló/éj)

Ár – apartman:

8 fős apartman (egy légtér), 2 éj: 72 000 Ft/apartman (36 000 Ft/apartman/éj)

4 fős apartman (egy légtér), 2 éj: 36 000 Ft/apartman (18 000 Ft/apartman/éj)

Ár – sátrazás kempingben:

saját sátorral, 2 éj: 4 000 Ft/főtől (2 000 Ft/fő/éjtől)

 

A szállás ára nem tartalmazza az IFA-t, ami 250 Ft/fő/éj 18 év felett.

➜ Találkozó, utazás

Tokaj
Cím: Tokaj, Rákóczi út 16, 3910 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este 20 órakor

Tömegközlekedéssel
Tokaj könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, a menetrendhez kattints.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kenutúra

Bodrogzug

2+ nap

21 800 Ftfelnőtt/fő 17 800 Ft6-12 év/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kenuk kiszállítását, hazaszállítását

A  Nemzeti Park belépőjegyet a védett területre

A sofőrök transzferét (ha szükséges)

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 800 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

  • Van hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080