fbpx

KENUTÚRA

Gemenci-erdő

MIKOR

2022. szept. 9-11  Van hely

IDŐTARTAM

2+ nap (pé este – vas)

Hol

Baja

Evezés

kb. 15 km/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

SZÁLLÁS

Apartmanokban

ÁRAK

Felnőtt: 19 900 Ft

6-12 év: 15 900 Ft

Tarts velünk a Gemenci-erdőbe, Magyarország egyik legvadregényesebb, legizgalmasabb vízi tájára, ahol kenuinkkal a fák között cikázunk, miközben hallgatjuk, ahogy a madarak trilláznak, az avarban a vaddisznók túrnak, és ahogy a szarvasok izgatottan bőgnek. Egy kis szerencsével az esőzések által a vízszint is megemelkedik, így kenuinkkal bárhová eljuthatunk, és az erdő fái között szlalomozhatunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a Rév csárdánál
Találkozó este a Rév csárdánál 18 vagy 20 órakor – ebben a két időpontban indul szervezett hajó a szemközti szigeten lévő szálláshelyünkre. Az estét pihivel, beszélgetéssel töltjük, a bátrak pedig akár csobbanhatnak is egyet.
Szombat: Rezéti-Duna

Reggeli után kiosztjuk a felszereléseket, tartunk egy rövid evezéstechnikai oktatást, és már bele is vágunk a napba: közvetlenül a parton vízre tesszük a hajókat, behuppanunk, és irány a Rezéti-Duna! A Rezéti a leghosszabb mellékág a Gemenci-erdőben, és fokozottan védett területek között kanyarog, ezért mai túránk egy részén a partot csak a kenukból fogjuk csodálni. Már csak amiatt is, hogy védett és ártéri szakaszon evezünk ma, két dolog adott lesz: a maxi nyugalom (csak az állatokat és magunkat fogjuk hallani), és az abszolút állatvilág paradicsom, főleg madár-fronton. Ha szerencsénk van, találkozhatunk szürke gémmel, rétisassal, barna kányával, nagykócsaggal, vagy akár fekete gólyával is – szavakkal ki se fejezhetjük, mennyire várjuk a napot, amikor végre látunk egyet. 😀 Ha a szerencse-faktor még feljebb tekerődik, és elég halkan tudunk haladni, akár szarvasokkal, vaddisznókkal és hódokkal is találkozhatunk.

A túraterv a vízállástól függően változhat.

 

Körtúránk végén kikötünk szálláshelyünknél, és az estét a pihenés jegyében töltjük – lehet ping pongozni, sütögetni, fürödni, nézegetni a millió csillagot (ha már egyszer mégiscsak egy többé-kevésbé lakatlan szigeten leszünk), illetve aki szeretne, az komppal át tud menni a túloldalra, vissza a „civilizációba”. 😊

Vasárnap: Vén-Duna és kiságai

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, cuccainkat bedobjuk a túlparton lévő autóinkba, majd vízre szállunk, csorgunk egy jót lefelé, és már kezdjük is mai túránkat a Vén-Dunán. Ha a vízállás lehetővé teszi, benézünk elrejtett kiságakba, felfedezzük a Cserta-Dunát, és séta helyett kenuinkban hódítjuk meg az Gemenci-erdőt, ahogy cikázgatunk a fák között. A túra során ma is rengeteg állattal találkozhatunk, réti sasokkal, barna kányákkal, kócsagokkal, szürke gémekkel, valamint akár hódokkal is. Túránk végén a sofőröket visszavisszük az autóikhoz, a többiek pedig addig még tudnak egyet csobbanni és gyönyörködni a Vén-Dunában.

A túraterv a vízállástól függően változhat.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást szombaton a szálláshelyen, vasárnap az autóinkban tudunk hagyni.

 

Biztonság (COVID-19): első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.
Ha a buszunkban utazol (például a transzfer során, ha szükséges), a maszk használata kötelező.
Sterilizált felszerelés várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Sziget Hotel Veránka – Érsekcsanád
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Lehetőségek: 2 vagy 4 fős (2 szobás) apartman
Van: apartmanonként saját fürdő, saját hűtő, WiFi, szabadtéri játékok, szép kilátás, teljes nyugi – mivelhogy a szállásunk egy szigeten lesz 😉
Étkezések: a reggeli benne foglalt a szállás árában, vacsorára lehet a helyszínen tűzrakóhelyen és/vagy grillen sütögetni (egyénileg, nem foglalt benne a szállás árában)
Ár: 2 fős apartman –22 000 Ft/szoba/éj (11 000 Ft/fő/éj), 4 fős (2 szobás) apartman – 32 000 Ft/szoba/éj (8 000 Ft/fő/éj)

➜ Találkozó, utazás

Érsekcsanád
Cím: Érsekcsanád, Dunapart üdülő-part 9, 6347 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este 18 órakor vagy 20 órakorebben a két időpontban indul szervezett hajó a szemközti szigeten lévő szálláshelyre

Tömegközlekedéssel
Erre a túrára sajnos a tömegközlekedést nem tudjuk élhető opcióként ajánlani.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kenutúra

Gemenci-erdő

2+ nap

19 900 Ft

felnőtt

15 900 Ft

6-12 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kenuk kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le túrád online - bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080