KENUTÚRA

Ipoly

MIKOR

2023. júl. 1-2 Van hely

Időtartam

2 nap (szo-v)

Hol

Vámosmikola-Ipolydamásd

Evezés

kb. 15 km/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

Szállás

Vadkemping

PROGRAM

Szemétszedés (szombat)

ÁRAK

Bolygóbarát akció:

Túradíj: 19 800 Ft/fő 12 800 Ft/fő

A vadregényes Ipoly megőrizte természetes voltát, kevésbé beépített a partszakasz, és inkább erdők szegélyezik, ahol a benyúló fák alatti átbújások jelentik a kihívásokat. A hajóforgalommal nem kell versenyre kelnünk, hiszen az Ipoly a kanyargóssága, zátonyai, szigetei és sűrű növényvilága végett nem hajózható, a fővároshoz való közelsége miatt pedig ideális hétvégi túrázó hely.

 

Zöldülj velünk! Ezt a túrát kifizetetten úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkisebb ökolábnyommal járjon a közlekedés terén (is): tömegközlekedéssel (és egy kis gyaloglással) is megközelíthető a helyszín, az autóval érkezők részére pedig kiiktattuk a felesleges transzfereket, hogy csak a hétvége legvégén legyen szükséges a sofőrök transzferálása.

 

 Bolygóbarát akció: szeretnénk, ha nem csak egy élménnyel távoznál, hanem valamilyen hasznos tudást is szereznél környezetedről, és annak megóvásáról. Ezért a kenutúránk mellé kiegészítésként „bolygóbarát” környezettudatos programot találtunk ki, amit ebben az évben díjmentesen vehetsz igénybe (csak a kenutúra díját kell kifizetned), a plusz program díját mi álljuk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: vadkempinges ráhangolódás az Ipoly partján (opcionális)

Akik szeretnének már pénteken ráhangolódni a hétvégére, azokkal péntek este találkozunk Ipolytölgyesen, ahol egy hangulatos tábortüzes lazulással töltjük az estét – vadkempingezni fogunk parti panorámával, de megszállhatsz más helyen is, ha inkább az ágyat preferálnád.

Szombat: Vámosmikola – Ipolytölgyes

Reggel átgurulunk Ipolytölgyesről Vámosmikolára, ahol becsatlakoznak a szombat reggel érkezők. Könnyes búcsú az autóktól, megtartjuk az oktatást és kiosztjuk a felszereléseket mindenkinek, majd hajítjuk is a vízbe hajóinkat magunkkal együtt és elindulunk lefelé az Ipolyon. Ha elég szemfülesek vagyunk, számos madarat pillanthatunk meg a túra során, gémet, kócsagot, akár még jégmadarat is, úgyhogy érdemes lesz mereszteni sas szemünket. Egy kis edzésként túránk vége előtt még tartunk egy közösségi kenuátemelést a zsilipnél, majd visszaérkezünk Ipolytölgyesre, ahol egy melegítő tábortűz és millió csillag társaságában töltjük az estét a természetben.

Szemétszedés: tudtad, hogy a műanyag csomagolásnak, zacskóknak csak a 20%-a kerül újrahasznosításra? Felmerül a kérdés, hogy akkor mi lesz a maradék 80%-al. Hát ez az! Sajnos a legnagyobb része a folyókba kerül és így vagy úgy, de eljut a tengerekig, óceánokig. 2019-ben egy bálna gyomrában 40 kg műanyag zacskót találtak, és tuti nem a bevásárlás miatt vette magához… 🚯

 

Te is azt gondolod, hogy ez így nem jó, és szeretnél tenni is valamit, ami jót tesz a környezetednek, ezáltal neked is? Ha a válaszod igen, gyere el az ipolyi szemétszedő túránkra, ahol szombaton megtisztítjuk a folyó egy szakaszát a szeméttől, miközben felfedezzük az Ipoly vadregényes tájait, az evezés után pedig aki szeretne, segíthet nekünk szétválogatni az összegyűjtött szemetet, hogy utána könnyebben tudjon az önkormányzat az újrahasznosításról gondoskodni.

Vasárnap: Ipolytölgyes – Ipolydamásd

Folyóparti kilátásos reggeli, majd tábort bontunk, betesszük a holmikat a kisbuszba, és ott helyben vízre is szállunk, folytatva vadregényes túránkat a kanyargó Ipolyon. Teljes nyugalom, madárcsicsergés, löszfal millió fecskével, és sok-sok hódvár vár ránk, néhol akár kiegészítve egy-egy kisebb zúgóval. Túránk végén Ipolydamásdon kötünk ki, ahonnan a sofőröket visszavisszük autóikhoz, az autók utasaival pedig addig kikapcsolunk kicsit a parton. Hazafelé érdemes benézni Szobra, ahol lehet csapni egy győzelmi lakomát. 😉

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

A részvétel 6 éves kortól lehetséges, abban az esetben, ha a gyerkőc bírja a huzamos ideig (akár 2 órán át) tartó egy helyben ülést (hogy mindenki benne maradjon a hajóban).

 

Időtartam: érkezhetsz a túrára péntek este vagy szombat reggel is, maga a túra két napos lesz (szombat-vasárnap).

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

 

Hajótípus: alacsony vízállás esetén előfordulhat, hogy a hagyományos túrakenuk helyett vadvízi (“gumi”) kenukkal lesz lehetséges a részvétel a túrán. Az irányítás ugyanúgy működik, csak ezek a kenuk jobban bírják a strapát.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden más kisbuszunkba kerül.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Vadkemping az Ipoly partján

Van: folyóparti, millió-csillagos élmény, sok jól irányzott bokor és fa
Nincs: infrastruktúra
Hozz magaddal: ivóvizet, ennivalót, szemeteszsákot
Ár: ingyenes 😉

➜ Találkozó, utazás

Ha pénteken jössz: Ipolytölgyes

Cím: Ipolytölgyes (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: péntek este

Ha szombaton jössz: Vámosmikola

Cím: Vámosmikola (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: szombat reggel 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Túránk minden állomása elérhető tömegközlekedéssel és egy kis sétával, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről. A cuccaidat a túra során buszunkkal transzferáljuk, ha tömegközlekedsz.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

 

Transzfer menete (ha autóval jössz)
Szombat reggel felmegyünk mindannyian (autóstul) a vámosmikolai beszállópontra, mindenki ott hagyja az autóját és bepakolja a holmijait a kisbuszunkba, amit a sofőrünk lehoz az ipolytölgyesi vadkempinghez. Vasárnap reggel ismét minden holmi be a kisbuszba, ami lejön az ipolydamásdi kiszállóponthoz. Ott a holmik és a sofőrök helyet cserélnek, és megcsináljuk a sofőr-transzfert, vagyis felvisszük a sofőröket kisbuszunkkal az autókhoz. Közben az autók többi utasával pihenünk a parton.

➜ Árak

Bolygóbarát akció:

Kenutúra + Szemétszedés

Ipoly

2 nap

19 800 Ft 12 800 Ft

túradíj/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (hajót, lapátot, mellényt)

A szemétszedéshez szükséges felszerelést (kesztyűt, szemeteszsákot)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A hajók kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök és a felszerelések transzferét

Az ingyenes vadkempingezést 😉

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 800 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

  • Van hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080