fbpx

KENUTÚRA

Öreg-Túr

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

IDŐTARTAM

3 vagy 2+ nap

Hol

Túristvándi

Evezés

kb. 4-5 óra/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

Szállás

Sátrazás kempingben

PROGRAM

Zero waste (opcionális)

ÁRAK

3 nap: Hamarosan

2+ nap: Hamarosan

Gyerek árak

Az Öreg-Túr szűk, kanyargós medrének és természeti világának köszönhetően a vadregényes, izgalmas folyók közé tartozik. A kalandokat tovább fokozzák a folyó két partján belógó-bedőlt fák, amiket kerülgetni kell, sokszor alattuk átbújva tudunk tovább haladni. 😉 Egy érintetlen természeti részen, a hajós forgalom elől elzárt szakaszon fogunk evezni, ahol zsong körülöttünk a természet, ezernyi szitakötő, a madaraktól vibráló levegő, mindeközben pedig változatos vízi növényzet vár ránk.

Időtartamrészt vehetsz a túrán 3 napos (péntek délelőtt-vasárnap kenutúra) vagy 2+ napos (péntek este érkezés, szombat-vasárnap kenutúra) felállásban is.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: Túristvándi – Kömörő (3 nap), este találkozó a szálláshelyen (2+ nap)

3 napos kenutúra: találkozó péntek délelőtt – kezdésnek egy igazi ráhangolódós evezést tartunk: vízre szállunk a túristvándi vízimalomnál, majd elevezünk Kömörő irányába és vissza, miközben felvesszük az Öreg-Túr nyugodt ritmusát – és még a kenuinkkal is baráti viszonyt alakítunk ki, ahogy elsajátítja mindenki a kormányzás rejtelmeit. 😉 Visszafelé megcsodáljuk a vízről és a szárazföldről is a vízimalmot.

2+ napos kenutúra: este találkozó a szálláshelyen.

Este ismerkedős-beszélgetős pihenést tartunk, amit akár még tábortűzzel is koronázhatunk.

Szombat: Sonkád – Kölcse, este zero waste foglalkozás (opcionális)

Napindító reggeli után az újonnan érkezetteknek oktatás és a felszerelés kiosztás, majd átgurulunk Sonkádra, mai túránk kiinduló pontjára. Miután lebonyolítottuk a sofőrökkel a transzfert, vízreszállunk és belevetjük magunkat az Öreg-Túr kanyargós világába! A folyó ezen szakasza nagyon lassú folyású, a part két szélén benyúló, vagy épp bedőlt fák gazdagítják a kalandot, és minden egyes kanyar után egy-egy újabb arcát fedezhetjük fel a Túrnak – ebből az élményből pedig bőven jut mindenkinek az Öreg-Túr megszámlálhatatlanul sok kanyarja lévén. 😉 Mindeközben pedig élvezhetjük az érintetlen, vad táj nyugalmát, messze minden hajótól és zsivajtól, amit felvált a rengeteg madár “zaja”. Kölcsére megérkezvén visszagurulunk Túristvándiba, ahol már nincs más hátra, csak egy jó hangulatú, pihenős este.

 

Az este folyamán az érdeklődők számára tartunk egy zero-waste témájú foglalkozást és kötetlen beszélgetést – inspirálódj és tanulj te is, hogy hogyan lehet a legkisebb ökológiai lábnyommal élni a mindennapokban hulladék-ügyileg!
Vasárnap: Kölcse – Túristvándi

Reggeli után átgurulunk Kölcsére, lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, és már vízre is tesszük porzó kenuinkat, hogy folytassuk túránkat a vadregényes, meditációs célokra is tökéletes nyugalmú, vékonyka Öreg-Túron. Dzsungelszerű világban evezünk, békalencsésben, vízitökösben, kerülgetjük a fákat, és élvezhetjük egész nap ezt az egyedi, ember előtti időket idéző tájat, ahogy haladunk mai célunk, Túristvándi felé. Túránk végeztével kisimult arccal hazaindulunk.

➜ Tudnivalók

Időtartamrészt vehetsz a túrán 3 napos (péntek délelőtt-vasárnap kenutúra) vagy 2+ napos (péntek este érkezés, szombat-vasárnap kenutúra) felállásban is.

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást a szálláshelyen, utolsó nap pedig az autóinkban tudunk hagyni, melyet transzferálunk a túra előtt.

 

Biztonság (COVID-19): első a biztonság, ezért megteszünk minden óvintézkedést, hogy a vírus ne terjedhessen.
Ha a buszunkban utazol (például a transzfer során, ha szükséges), a maszk használata kötelező.
Sterilizált felszerelés várja, hogy együtt szeljétek a habokat.
Lesz nálunk kézfertőtlenítő, amiből szívesen adunk.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Vízimalom Kemping – Túristvándi
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Kempingben van: vizesblokk, áramvételi lehetőség
Ár: 2 500 Ft/fő/éj

➜ Találkozó, utazás

Túristvándi

Cím: Túristvándi, Malom u. 3, 4944 (kattints, Google Maps)
Találkozó: 3 napos túra: péntek délelőtt / 2+ napos túra: péntek este

Tömegközlekedéssel
A távoleső helyszínek és a helyi tömegközlekedési viszonyok végett sajnos erre a túrára nem tudjuk ajánlani ezt az utazási módot.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kenutúra

Öreg-Túr

3 nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

6-12 év

Kenutúra

Öreg-Túr

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

6-12 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kenuk kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A zero waste foglalkozást (opcionális)

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további kenutúráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080