KENUTÚRA

Szigetköz

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

IDŐTARTAM

2+ nap (pé este-vas)

Hol

Ásványráró

Evezés

kb. 4-5 óra/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

SZÁLLÁS

Apartman vagy sátrazás kempingben

PROGRAM

Madármegfigyelő túra (p., opcionális), jóga (szo-v., opcionális)

ÁRAK

Kenutúra+Jóga: Hamarosan

Kenutúra: Hamarosan

További árak

Vérbeli vízi túrára invitálunk a Szigetköz vadregényes tájaira! Ebben a hétvégében benne lesz minden is, ami az aktív kikapcsolódáshoz kell vízi kalandoroknak: suhanunk sebes folyású szakaszokon, pihenünk holtágak állóvizében a napsütésben, evezünk nádas-ösvények rengetegében, megmártózunk eldugott tavakban és meghódítjuk a kanyargós folyórendszer minden apró ágát, miközben élvezhetjük a nyugalmat és a dzsungel-szerű páratlan tájat a maga gazdag állatvilágával. Aki elég szemfüles, a vaddisznókon, szarvasokon, gémeken túl még akár egy-egy hódot is megpillanthat! 😉

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: madármegfigyelő túra (opcionális), este találkozó a szálláshelyen

Madármegfigyelés: “Találkozzunk kora este Kisbodakon, az Esthajnal Kempingben, és nézzünk szét, hátha látunk valamit – például az örökké vidám citromsármányt! Jó eséllyel szemünk elé kerül a tengelic és a zöldike is, mi több, a cinege népes család több faját is lencsevégre kaphatjuk. Az alacsony bokrok ágai közt lehet harmadik legkisebb madarunk az ökörszem, a víz felszíne fölött alacsonyan elsuhanhat a legszebbnek kikiáltott jégmadár, a felhők alól megjelenhet akár egy nagyobb termetű ragadozó is. A füldugót ezúttal érdemes lesz kihúzni, hisz nem kisebb mestereket hallhatunk, mint a változatos énekéről híres énekes rigó, vagy épp a kedvesen dudorászó vörösbegy. Valójában nem tudom mi vár ránk, csupán adunk egy esélyt magunknak, hogy lássuk, mit látunk! Mi lesz valójában? Ott és akkor kiderül!” Madármegfigyelő túravezetőnk tollából. 🙂

 

Kenutúra: találkozó este szálláshelyen (mindenki részére), ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

Szombat: Ásványi mellékágak, túra után jóga (opcionális)
Reggeli után oktatás és felszerelés kiosztás, és neki is ugrunk kenutúránknak az ásványi mellékágakban – háztól-házig tartó körtúraként. Magasra tekerődik a dzsungel-faktor, napközben a fák rengetege adta árnyékban hűsölve evezünk az Ásványi és Bagaméri ágon, megnézzük a bagaméri hallépcsőt, fürdőzünk, napozunk, miközben elnyel minket a Szigetköz ágas-bogas, vadregényes vízi labirintusa. A szemfülesek megfigyelhetnek az evezés során akár jégmadarakat, szürke gémeket, és még szarvasokkal, hódokkal és vidrákkal is találkozhatunk, ha elég nagy szerencsénk van. Visszafelé kis karizomgyakorlatként itt-ott átemelünk, majd kanyargós túránk végén a Béka-éren át visszatérünk kiindulási pontunkra.

Jóga: akik evezős-jógás hétvégére jelentkeztek, azokkal a kenutúra után a part egy eldugott szegletében tartunk egy igazi lelazulós-lenyújtós, kikapcsolódós, vezetett jógaórát profi oktatóval.

 

Kenutúra: akik csak kenutúrás hétvégére jelentkeztek, azok az evezés után tudnak egy nagyot pihenni, vagy felfrissülni a büfében, vagy akár csatangolhatnak is egyet a faluban (sőt akár még Mosonmagyaróváron is szét lehet nézni egy kis autókázás árán).

Este csillagnézős, beszélgetős pihenés vár ránk.

Vasárnap: Ásványi mellékágak, túra után jóga (opcionális)
Reggeli után ismét Ásványrárón tesszük vízre hajóinkat, hogy folytassuk az ásványi ágrendszer kalandos felfedezését. Mai túraútvonalunk különösen nyugodt, állatvilágban zsongó helyeken keresztül visz minket – maga David Attenborough is megirigyelné. 😉 Felfedezzük a Morvaszigeti csatornát, kanyargunk fák között a Szilfási csatornán, szinten-tartó karizomedzésként átemelünk, néhol csobbanunk, néhol csak hagyjuk, hogy vigyen minket a víz… Mai plusz érdekességként a Szobori réten kötünk ki, ahol kinyújtóztatjuk lábainkat, megnézzük az árvízi emlékművet, majd végül visszafelé vesszük az irányt Ásványráróra a Béka-éren keresztül.

Jóga: akik evezős-jógás hétvégére jelentkeztek, azokkal a hazautazás előtt levezetésként a part egy eldugott szegletében tartunk még egy igazi lelazulós-lenyújtós, kikapcsolódós, vezetett jógaórát profi oktatóval.

Utolsó esténket a pihenés jegyében töltjük, sütögetünk, iszogatunk.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

szúnyogriasztót

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást a szálláshelyen tudunk hagyni.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Part Camping – Ásványráró
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Lehetőségek: apartmanok (6 ágyas), sátrazás kempingben
Apartmanokban van: külön vízesblokk, WC, zuhanyzó, kézmosó, hűtő, ágyanként elektromos csatlakozás
Kempingben van: vizes blokk, tűzrakó hely, parkolási lehetőség, telefontöltési lehetőség, hűtő, közösségi konyha
Ár: apartman – 3 főig 14 000 Ft/szoba/éj, 4 főtől 4 000 Ft/fő/éj, sátrazás kempingben: 2 300 Ft/fő/éj-től – részletekért kattints

➜ Találkozó, utazás

Ásványráró
Cím: Ásványráró, Kikötői u. 51, 9177 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek koraeste (madármegfigyelő túra) / péntek este (mindenki más részére) – pontos időpont hamarosan

Tömegközlekedéssel

Ásványráróra el tudsz jutni tömegközlekedéssel, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kenutúra

Szigetköz

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

6-12 év

Kenutúra + Jóga

Szigetköz

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Kenutúra + Madármegfigyelő túra

Szigetköz

3 nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

6-12 év

Kenutúra + Jóga + Madármegf.

Szigetköz

3 nap

Hamarosan

felnőtt

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kenuk kiszállítását, hazaszállítását

A plusz program díját (amennyiben ezt a túratípust választod)

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080