KENUTÚRA

Szigetköz

MIKOR

2023. máj. 26-29
Kenu: Van hely || Kajak: Van hely

2023. júl. 28-30 Van hely

IDŐTARTAM

péntek este-vasárnap (2+ nap)
péntek este-hétfő (3 nap)

péntek reggel-vasárnap (3 nap)
péntek este-vasárnap (2+ nap)

Hol

Ásványráró

Evezés

kb. 4-5 óra/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

SZÁLLÁS

Apartman vagy sátrazás kempingben

PROGRAM

Kerékpártúra (hétfő, opcionális)

Madármegfigyelés (szombat este)

ÁRAK

Felnőtt (kenu): 19 800 Ft/fő

6-12 év (kenu): 15 800 Ft/fő

Kerékpártúra: 3 500 – 7 000 Ft/fő

Kajakos árak

Bolygóbarát akció:

Felnőtt (2+ nap): 21 800 Ft/fő 17 800 Ft/fő

Felnőtt (3 nap): 29 800 Ft/fő 23 800 Ft/fő

Gyerek árak

Vérbeli vízi túrára invitálunk a Szigetköz vadregényes tájaira! Ebben a hétvégében benne lesz minden is, ami az aktív kikapcsolódáshoz kell vízi kalandoroknak: suhanunk sebes folyású szakaszokon, pihenünk holtágak állóvizében a napsütésben, evezünk nádas-ösvények rengetegében, megmártózunk eldugott tavakban és meghódítjuk a kanyargós folyórendszer minden apró ágát, miközben élvezhetjük a nyugalmat és a dzsungel-szerű páratlan tájat a maga gazdag állatvilágával. Aki elég szemfüles, a vaddisznókon, szarvasokon, gémeken túl még akár egy-egy hódot is megpillanthat! 😉

 

Hajótípus: ezen a hétvégén lehetséges tengeri kajakkal is részt venni a túrán, részletek a “Tudnivalók” és az “Árak” fülnél.

 

 Bolygóbarát akció: szeretnénk, ha nem csak egy élménnyel távoznál, hanem valamilyen hasznos tudást is szereznél környezetedről, és annak megóvásáról. Ezért a kenutúránk mellé kiegészítésként „bolygóbarát” környezettudatos programot találtunk ki, amit ebben az évben díjmentesen vehetsz igénybe (csak a kenutúra díját kell kifizetned), a plusz program díját mi álljuk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a szálláson
Péntek: cikolaszigeti mellékágak (3 napos kenutúra) / este találkozó a szálláson (2 napos kenutúra)

Találkozó este a szálláson, ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

3 napos kenutúra: Reggel találkozó Dunaszigeten, ahol kiosztjuk a felszereléseket, tartunk egy oktatást, és már vízre is tesszük hajóinkat, hogy belekezdjünk a cikolaszigeti ágrendszer kalandos felfedezésébe. Mai túraútvonalunk különösen nyugodt, állatvilágban zsongó helyeken keresztül visz minket – maga David Attenborough is megirigyelné. 😉 Pihenőnket a Denkpáli hallépcsőnél tartjuk, mely kicsiny hazánk első, egyelőre egyetlen természetes jellegű hallépcsője, csatornájában már több mint 32 féle halfajt azonosítottak. Miután kigyönyörködtük magunkat, folytatjuk túránkat a nádasok és fák között, a Barkási, Jakabi és Madári ágakon át egészen vissza kiinduló pontukhoz Dunaszigetre.

A túraterv a vízállástól függően változhat.

 

2 napos kenutúra: találkozó este a szálláson, ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

Szombat: ásványi mellékágak
Szombat: ásványi mellékágak + madármegfigyelés

Reggeli után oktatás és felszerelés kiosztása, és neki is ugrunk össznépien vízitúránknak az ásványi mellékágakban – háztól-házig tartó körtúraként. Magasra tekerődik a dzsungel-faktor, napközben a fák rengetege adta árnyékban hűsölve evezünk az Ásványi és Bagaméri ágon, megnézzük a bagaméri hallépcsőt, fürdőzünk, napozunk, miközben elnyel minket a Szigetköz ágas-bogas, vadregényes vízi labirintusa. A szemfülesek megfigyelhetnek az evezés során akár jégmadarakat, szürke gémeket, és még szarvasokkal, hódokkal és vidrákkal is találkozhatunk, ha elég nagy szerencsénk van. Visszafelé kis karizomgyakorlatként itt-ott átemelünk, majd kanyargós túránk végén a Béka-éren át visszatérünk kiindulási pontunkra. Este csillagnézős, beszélgetős pihenés vár ránk.

 

A túraterv a vízállástól függően változhat.

Reggeli után oktatás és felszerelés kiosztása a 2 napos túrázóknak (a többiek ma kicsit tovább alhatnak), és aztán neki is ugrunk össznépien kenutúránknak az ásványi mellékágakban – háztól-házig tartó körtúraként. Magasra tekerődik a dzsungel-faktor, napközben a fák rengetege adta árnyékban hűsölve evezünk az Ásványi és Bagaméri ágon, megnézzük a bagaméri hallépcsőt, fürdőzünk, napozunk, miközben elnyel minket a Szigetköz ágas-bogas, vadregényes vízi labirintusa. A szemfülesek megfigyelhetnek az evezés során akár jégmadarakat, szürke gémeket, és még szarvasokkal, hódokkal és vidrákkal is találkozhatunk, ha elég nagy szerencsénk van. Visszafelé kis karizomgyakorlatként itt-ott átemelünk, majd kanyargós túránk végén a Béka-éren át visszatérünk kiindulási pontunkra.

A túraterv a vízállástól függően változhat.

 

Visszaérkezve Ásványráróra pihenünk és eszünk egy jót, majd irány a koraesti kaland – ez egy opcionális program, nem kötelező velünk tartanod, de nagyon erősen ajánlott! 😉

 

Madármegfigyelés: “Találkozzunk kora este Kisbodakon, az Esthajnal Kempingben, és nézzünk szét, hátha látunk valamit – például az örökké vidám citromsármányt! Jó eséllyel szemünk elé kerül a tengelic és a zöldike is, mi több, a cinege népes család több faját is lencsevégre kaphatjuk. Az alacsony bokrok ágai közt lehet harmadik legkisebb madarunk az ökörszem, a víz felszíne fölött alacsonyan elsuhanhat a legszebbnek kikiáltott jégmadár, a felhők alól megjelenhet akár egy nagyobb termetű ragadozó is. A füldugót ezúttal érdemes lesz kihúzni, hisz nem kisebb mestereket hallhatunk, mint a változatos énekéről híres énekes rigó, vagy épp a kedvesen dudorászó vörösbegy. Valójában nem tudom mi vár ránk, csupán adunk egy esélyt magunknak, hogy lássuk, mit látunk! Mi lesz valójában? Ott és akkor kiderül!” Madármegfigyelő túravezetőnk tollából. 🙂

 

A madármegfigyelés utás este már csak egy jó kis csillagnézős, beszélgetős pihenés vár ránk.

Vasárnap: ásványi mellékágak
Vasárnap: ásványi mellékágak, majd hazautazás

Reggeli után ismét Ásványrárón tesszük vízre hajóinkat, hogy folytassuk az ásványi ágrendszer kalandos felfedezését. Mai túraútvonalunk különösen nyugodt, állatvilágban zsongó helyeken keresztül visz minket – maga David Attenborough is megirigyelné. 😉 Felfedezzük a Morvaszigeti csatornát, kanyargunk fák között a Szilfási csatornán, szinten-tartó karizomedzésként átemelünk, néhol csobbanunk, néhol csak hagyjuk, hogy vigyen minket a víz… Mai plusz érdekességként a Szobori réten kötünk ki, ahol kinyújtóztatjuk lábainkat, megnézzük az árvízi emlékművet, majd végül visszafelé vesszük az irányt Ásványráróra a Béka-éren keresztül. Utolsó esténket a pihenés jegyében töltjük a parton – a 2 napos túrázóknak lehetőségük van maradni hétfő reggelig, ha szeretnének.

 

A túraterv vízállástól függően változhat.

Reggeli után ismét Ásványrárón tesszük vízre hajóinkat, hogy folytassuk az ásványi ágrendszer kalandos felfedezését. Bejárjuk a Morvaszigeti csatornát, kanyargunk fák között a Szilfási csatornán, szinten-tartó karizomedzésként átemelünk, néhol csobbanunk, néhol csak hagyjuk, hogy vigyen minket a víz… igazi dzsungel-szerű nap lesz ez is. Mai plusz érdekességként a Szobori réten kötünk ki, ahol kinyújtóztatjuk lábainkat, megnézzük az árvízi emlékművet, majd végül visszafelé vesszük az irányt Ásványráróra a Béka-éren keresztül. Visszaérkezve kiindulási pontunkra búcsúpacsit veszünk és irány haza.

 

A túraterv vízállástól függően változhat.

Hétfő: kerékpártúra (opcionális program), majd hazautazás

A mai program egy opcionális kerékpártúra azoknak, akik szeretnék velünk sportosan levezetni a hétvégét - át kell mozgatni minden izmot, no, elvégre hétvégén a virgácsaink csak pihentek a hajóban! 😉 Reggeli után rögtön helyben kerékpárra pattanunk (hozhatsz sajátot, vagy kölcsönözhetsz a helyszínen), és irány horány: a csapat összetételét figyelembe véve kiválasztott útvonalon bejárjuk a Szigetközt a szárazföldről: kerékpárpzunk ártéren, folyóparton, fák között, töltésen, kis utcán, nagy utcán, falvakon keresztül - kb. 30-40 km távot fogunk megtenni pihenőkkel és nézelődésekkel együtt, különösebb szintkülönbségek nélkül. Kerékpártúránk végén visszatérünk Ásványráróra, veszünk egy búcsúpacsit, és irány haza.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.
› Kenu: a részvétel 6 éves kortól lehetséges, abban az esetben, ha a gyerkőc bírja a huzamos ideig (akár 2 órán át) tartó egy helyben ülést (hogy mindenki benne maradjon a hajóban).

› Kajak: a részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban. 14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

› Kenu: a túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

› Kajak gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább a kenut ajánljuk számotokra.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a túrára csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást a szálláshelyen / autóinkban hagyunk.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Part Camping – Ásványráró

Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka) vagy péntek-hétfő (3 éjszaka), a 2 napos túrázók dönthetnek, hogy vasárnap vagy hétfőn utaznak haza
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)

Lehetőségek: apartman (6 ágyas, egy légtérben az ágyak), vagy sátrazás kempingben
Apartman: külön vízesblokk, WC, zuhanyzó, kézmosó, hűtő, ágyanként elektromos csatlakozás
Kemping: közös vizes blokk, tűzrakó hely, parkolási lehetőség, telefontöltési lehetőség, hűtő, közösségi konyha

 

Ár – apartman:
3 főig: 18 000 Ft/apartman/éj
4 főtől: 5 500 Ft/fő/éj
Ár – kemping:
sátrazás (saját sátorral): 3 000 Ft/fő/éj

 

A szállás ára nem tartalmazza az IFA-t, ami 350 Ft/fő/éj 18 év felett.

➜ Találkozó, utazás

3 napos túra: Dunasziget
Cím: Dunasziget, 1226 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek reggel 10 órakor

2 napos túra: Ásványráró
Cím: Ásványráró, Kikötői u. 51, 9177 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este 20 órakor

Ásványráró
Cím: Ásványráró, Kikötői u. 51, 9177 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este 20 órakor

Tömegközlekedéssel

Ásványráróra el tudsz jutni tömegközlekedéssel, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.
Dunaszigetre (3 napos túra) és Ásványráróra (2 napos túra) is el tudsz jutni tömegközlekedéssel, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Bolygóbarát akció:

Kenutúra

Szigetköz

2+ nap

19 800 Ftfelnőtt/fő 15 800 Ft6-12 év/fő
Kajaktúra

Szigetköz

2+ nap

27 800 Ftfelnőtt/fő 21 800 Ft8-13 év/fő
Kerékpártúra

opcionális

Szigetköz

05.29 hétfő

7 000 Ft

kölcsönzéssel/fő

3 500 Ft

sajáttal/fő

Kenutúra

Madármegf.

Szigetköz

2+ nap

21 800 Ft
17 800 Ft
felnőtt/fő
17 800 Ft
14 800 Ft
6-12 év/fő
Kenutúra

Madármegf.

Szigetköz

3 nap

29 800 Ft
23 800 Ft
felnőtt/fő
23 800 Ft
18 800 Ft
6-12 év/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (hajót, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A hajók kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

A madármegfigyelő túra díját (opcionális program)

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 800 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080