KENUTÚRA

Velencei-tó

Mikor

Egyelőre nincs újabb időpont

Időtartam

2 vagy 1 nap

Hol

Gárdony és Pákozd

Evezés

kb. 15 km/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

Program

Hamarosan

Szállás

Faház vagy sátor

Vérbeli nyári kalandra invitálunk a Velencei-tóra! Ezen a túrán lesz minden is: csalinkázunk nádoskban, felfedezünk eldugott belső tavakat, megfigyeljük a madarakat, strandolunk, főzőcskézünk, pihenünk – vár a nyár!

 

Időtartamrészt vehetsz a túrán 2 napos vagy 1 napos felállásban is, bármelyik napra becsatlakozhatsz előző este vagy aznap reggel.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: Gárdony (opcionális)

Akik szeretnének már pénteken ráhangolódni a hétvégére, azokkal találkozunk Gárdonyban, ahol egy hangulatos tábortüzes lazulással töltjük az estét a kempingben – sátrazni fogunk millió csillagos kilátással, de megszállhatsz más helyen is, ha inkább az ágyat preferálnád.

Szombat: nádasok, Velencei-sziget

Reggeli a tóparton, majd az oktatást és felszerelés-kiosztást követően vízre is szállunk. Ma a nádasoké és a mocsaras élőhelyeké a főszerep – felfedezzük a tó keleti féltekét, beevezünk nádlabirintusokba, meghódítunk aprócska eldugott tavakat, barátkozunk megannyi gémmel, kócsaggal, hattyúval, récével, gólyatöccsel és még egy nagy kupac élőlénnyel, akiket a nádas rejt. Pihenőnket és hozott ebédünket a Velencei-szigeten töltjük, mártózunk egy jót, utána pedig pihenősen visszaevezünk a nádasok mentén partmenti kempingünkbe. A jól megérdemelt pancsolás után el lehet még ugrani a túlpartra sétálni egyet és megmászni a Bence-hegyi kilátót, ahonnan páratlan látvány nyílik a tóra és a környező vidékre. Este a kempingben közös bográcsozással, és tóparti, csillagnézős lazulással koronázzuk a napot.

Vasárnap: úszó nádszigetek

Reggeli a tóparton, majd irány autóinkkal a túlparti Szúnyog-sziget. Itt vízre szállunk, és indulhat is a tó nyugati felének meghódítása: mocsaras, lápos területeken fogunk evezni a nádasok között, megnézzük milyen az ún. “feketevíz”, haverkodunk szitakötők ezreivel, megfigyeljük a vizes élőhelyet kedvelő madarak tömegeit, és kis szerencsével még teknősökkel is találkozhatunk, ahogy haladunk tovább, egészen az úszó nádszigetekhez. Itt aztán tényleg felfedezés jön, a feketevizek és nádlabirintusok világa az időjárástól függően folyamatosan átrendeződik, változik. Ebédünket a tucatnyi nyugodt vízű öböl egyikében töltjük, majd csalinkázva a nádasok között visszaevezünk a Szúnyog-szigethez, ahol lehet még egy jót enni és pihenni hazaindulás előtt.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

Időtartam: részt vehetsz a túrán 2 napos vagy 1 napos felállásban is, bármelyik napra becsatlakozhatsz előző este vagy aznap reggel.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Sirály Strand & Camping – Gárdony

Cím: Gárdony, Harcsa u. 2, 2483 (kattints, Google Maps)
Lehetőségek: faház, vendégház, sátrazás kempingben
Kempingben van: áram, vizes blokk, tűzrakó hely, milliócsillagos kilátás a parton
Ár: 2 800 Ft-tól – részletekért kattints

➜ Találkozó, utazás

Gárdony – Surfcamping

Cím: Gárdony, Harcsa u. 2, 2483 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este / szombaton 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Gárdony könnyen megközelíthető vonattal – itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kenutúra

Velencei-tó

2 nap

felnőtt

6-12 év

Kenutúra

Velencei-tó

1 nap

felnőtt

6-12 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kenut, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kenuk kiszállítását, hazaszállítását

A szombat esti bográcsvacsorát

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezést (kiv. szombat esti vacsora)

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Ez a túránk a 2023-as szezonban csak kajaktúraként kerül megrendezésre – ezen a linken (kattints) megtalálod a Velencei-tavi kajaktúránkat.

 

További túráinkat ezen a linken (kattints) találod.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080