KAJAKTÚRA

Átevezés + Tihanyi-félsziget

MIKOR

2023. jún. 30-júl. 2  Van hely

Időtartam

2+ nap (péntek este-vasárnap)

Hol

Örvényesről csillagtúra

Evezés

kb. 3-4 óra/nap

Nehézség

Kezdőknek is

Szállás

Sátrazás kempingben

ÁRAK

Felnőtt: 27 800 Ft/fő

8-13 év: 21 800 Ft/fő

Ezen a túrán nem kell paráznod, hogy 2 centiméterre terítik tőled a törülközőt, és egész nap a vízen, vízparton napfürdőzhetsz, miközben siklasz a víz tetején. A strand büfében is büntetlenül végig mehetsz az étlapon, mert már „megdolgoztál” a giga lángosodért, amit nem unalomból, hanem éhségből falsz majd fel. 😉 Az evezés élménye, igazi balatoni hangulat, fürdőzés, és még egy kis tihanyi városnézés is vár rád ezen a hétvégi evezős-kikapcsolódós tengeri kajak túrán.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a kempingben

Este találkozó a kempingben, ahol ismerkedünk, beszélgetünk, aki szeretne sütögethet a grillen, és kényelembe helyezzük magunkat, ha már egyszer ilyen szuper helyen tölthetjük a hétvégét. 😉

Szombat: Balaton-átevezés Zamárdiba

Reggeli akár egy gyors csobbanással kiegészítve, és már bele is vágunk a napba: találkozó 9 órakor az örvényesi strandon, ahol kiosztjuk a felszereléseket és tartunk egy könnyen emészthető oktatást – mindent elmondunk, amit az evezéshez tudni érdemes, és már neki is ugrunk mai Balaton-átevezés túránknak! Kabócák nyüzsijével kísérve elevezünk a Tihanyi-félsziget csúcsáig, majd becélozzuk a túloldalon lévő Zamárdit, ahol pihenünk, ebédelünk és strandolunk egy jót, igazi balatoni-módra. A pihi után még kalandozunk kicsit ezen az oldalon, aztán visszafelé vesszük az irányt: mostmár akár csukott szemmel is megy az átevezés. 😉 Igény esetén még pihenünk egyet a sajkodi strandon, majd visszatérve Örvényesre elterülünk a parton vagy a kempingben, és élvezzük a jól megérdemelt pihit, no meg este reméljük a millió csillagot.

 

A túraterv a szélerősségtől függően változhat, viharjelzés esetén nem evezhetünk át a túloldalra.

Vasárnap: Tihanyi-félsziget és Balatonfüred

Reggel tábort bontunk, búcsút veszünk szuper kis kempingünktől, lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, és már bele is vágunk mai Tihanyi-félsziget-kerülő túránkba. Túránk első része a már jól ismert kabócás partszakaszon vezet minket az idilli nádasok mellett, majd megkerüljük a félsziget csúcsát, miközben kigyönyörködhetjük magunkat a Tihanyi apátság páratlan látványában. Itt aztán jól meg is pihenünk a tihanyi strandon – aki szeretne, az pihi “helyett” akár fel is mászhat gyorsan az apátsághoz, hogy megnézze milyen a kilátás felülről (na meg hogy mennyire finom a fagyi odafent). A városnézés opcionális, aki inkább pihenne, az tud addig egy kellemeset lazulni és enni a strandon. Innen aztán tovább vezet túránk, igény esetén még strandolunk egyet a gödrösi strandon is (merthát strandból lássuk be, sose elég), majd túránk végén Balatonfüreden szállunk partra, ahol már mindenkit vár az autója a reggeli transzfernek hála – itt már csak veszünk egy búcsúpacsit, és irány haza.

 

A túraterv a szélerősségtől függően változhat.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.  

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást az autóinkban/kempingben tudunk hagyni.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Mini Camping – Örvényes (sátrazás)

Van: áram, vizes blokk, grillsütő, asztalok és székek, milliócsillagos kilátás
Nincs: hűtő
Ár: ~ 3 500 Ft/fő/éj

 

A szállás ára nem tartalmazza az IFA-t, ami 300 Ft/fő/éj 18 év felett.

➜ Találkozó, utazás

Örvényes, Mini Camping

Cím: Örvényes, Bodorka köz 1, 8242 (kattints, Google Maps)
Érkezés: péntek este 20 óráig

Tömegközlekedéssel
Örvényes könnyen megközelíthető vonattal és busszal is, valamint vasárnap Balatonfüredről is könnyű tömegközlekedéssel hazautani. Itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Balaton

2+ nap

27 800 Ftfelnőtt/fő 21 800 Ft8-13 év/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 800 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

  • Van hely

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080