KAJAKTÚRA

Bodrogzug

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

IDŐTARTAM

2+ nap (pé este – vas)

Hol

Tokaj

Evezés

kb. 15-18 km/nap

Nehézség

Kezdőknek is

SZÁLLÁS

Sátrazás kempingben

PROGRAM

Napközben szemétszedés; este borkóstoló (opcionális)

ÁRAK

Szemétszedő akció:

Kajaktúra+Borkóstoló: Hamarosan

Kajaktúra: Hamarosan

Időutazás-gyanús evezéssel, rengeteg nyugival, evezés közbeni lélekemelő szemétszedéssel, és borozós esti kikapcsolódással várunk a Bodrog vadregényes világába! Ha kíváncsi vagy, milyen lehetett régen az igazi, vadon hagyott, zabolátlan folyómenti világ, mielőtt keresztül kasul átalakításra került a táj, ez a neked való túra: evezünk csatornákon, ártéri erdőkben, morotvákon, megfigyelünk ritka madarakat, védett növényeket (nem hiába Ramsari és Natura 2000-es terület a Bodrogzug, no), közben ha utunkba akad bármilyen szemét a folyón, már szedjük is össze, este pedig megismerkedünk az organikus szőlőtermesztés világával egy borkóstolón keresztül Tokaj belvárosában (opcionális program).

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Szemétszedés

Tudtad, hogy a műanyag csomagolásnak, zacskóknak csak a 20%-a kerül újrahasznosításra? Felmerül a kérdés, hogy akkor mi lesz a maradék 80%-al. Hát ez az! Sajnos a legnagyobb része a folyókba kerül és így vagy úgy, de eljut a tengerekig, óceánokig. 2019-ben egy bálna gyomrában 40 kg műanyag zacskót találtak, és tuti nem a bevásárlás miatt vette magához… ?

 

Te is azt gondolod, hogy ez így nem jó, és szeretnél tenni is valamit, ami jót tesz a környezetednek, ezáltal neked is? Ha a válaszod igen, gyere el az bodrogzugi szemétszedő túránkra, ahol mindkét nap a folyó egy-egy szakaszát fogjuk megtisztítani a szeméttől ha találkozunk vele, miközben felfedezzük a Bodrogzug vadregényes tájait, az evezés után pedig aki szeretne, segíthet nekünk szétválogatni az összegyűjtött szemet, hogy utána könnyebben tudjon az önkormányzat az újrahasznosításról gondoskodni.

Péntek: este találkozó a szálláshelyen

Este találkozó szállásunkon – átbeszéljük a hétvége menetét, lehet egy jót vacsorázni, szétnézni Tokaj belvárosában.

Szombat: bolyongás a Bodrogzugban, szemétszedés, este borkóstoló (opcionális)

Reggel lesétálunk a partra, evezéstechnikai oktatás, felszerelések kiosztása, és már vízre is szállunk, hogy legyen időnk kiélvezni ezt az egész napos túrát: kezdetben a Bodrogon evezünk felfelé, Tokajjal a baloldalon, erdőkkel a jobb oldalon, majd bekanyarodunk a Zsaró-érre, és belevetjük magunkat a mai nap egyik fénypontjába – a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet védett, engedélyköteles birodalmába. Felfedezzük a Bodrogzug igazi vízi labirintusát, szűk ágakon, csatornákon és ártéri erdőkben evezünk, igazi felfedező stílusban, a teljes nyugalom jegyében, merthogy itt a vízi túrázókon kívül a madár sem jár – najó, ennek pont az ellenkezője az igaz, mert hogy madárból nagyon is sok jár ezen a nemzetközi jelentőségű, madárvédelmi, természetmegőrzési területen. Evezés közben pedig ha utunkba akad bárhol szemét a folyón, már szedjük is össze. Miután kibolyongtuk magunkat a labirintusban, visszatérünk a Bodrogra, ahonnan már csak lefelé evezünk – késődélután partot érünk, visszasétálunk szállásunkra, és szusszanunk egy jót.

A túraterv a vízállástól függően változhat!

 

Kajaktúra+Borkóstoló: az estét Tihany belvárosában töltjük a történelmi Rákóczi Pincében, ahol megismerkedünk az organikus szőlőtermesztés világával is a Tokaj-Hétszőlő Pincészet borkóstolóján.

 

Kajaktúra: este szabad program – érdemes sétálni egy nagyot levezetésként Tokaj belvárosában.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Vasárnap: Ereszkedés a Bodrogon

Reggel elhagyjuk szállásunkat, átgurulunk autóinkkal Szegibe, lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert (addig a többiek tudnak egyet pihenni és reggelizni a parton Szegiben), majd (visszaérkezve a sofőrökkel) vízre szállunk és belecsapunk mai kikapcsolódós, levezető napunkba: kényelmes tempóban, pihenőkkel és sok nézelődéssel evezünk le a Bodrogon, miközben mindkét oldalról az erdővel borított, halálnyugis környezet kísér minket. Délután Tokajban ér véget túránk, ahol már várnak ránk hazautazásra készen az autók.

A túraterv a vízállástól függően változhat!

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.  

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást szombaton a szálláshelyen, vasárnap az autóinkban tudunk hagyni.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Tiszavirág Kemping – Rakamaz (panzióval szemben a folyó túlpartján)
Lehetőségek: sátrazás kempingben
Kempingben van: vizes blokk, főzőhelyiség, áram (650 Ft/sátor/éj), saját vízpart, milliócsillagos kilátás
Ár: 1 750 Ft/fő/éj-től részletekért kattints
+ 18 év felett 250 Ft/fő/éj IFA

➜ Találkozó, utazás

Tokaj
Cím: Tokaj, Rákóczi út 16, 3910 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este (időpont hamarosan)

Tömegközlekedéssel
Tokaj könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, a menetrendhez kattints. Ha tömegközlekedéssel érkezel, a vasárnapi túra kezdőpontjára fel tudsz jutni kisbuszunkkal, illetve szükség esetén tömegközlekedéssel is.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Tengeri kajak túra + Szemétszedés + Borkóstoló

Bodrogzug

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Tengeri kajak túra + Szemétszedés

Bodrogzug

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

8-13 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (tengeri kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

 A szemétszedéshez szükséges felszerelést (kesztyűt, szemeteszsákot)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

Kajaktúra+Borkóstoló: a borkóstoló díját

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

A  Nemzeti Park belépőjegyet a védett területre – 14 év felett 1 270 Ft/fő/nap (csapatunk intézi a jegyvásárlást)

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további kajaktúráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080