KAJAKTÚRA

Dunakanyar

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

Időtartam

2 vagy 1 nap

HOL

Esztergom-Dömös-Leányfalu

Nehézség

Kezdőknek is

Szállás

Vadkemping

Evezés

kb. 4-5 óra/nap

PROGRAM

Tengeri kajak suli (opcionális)

ÁRAK

2 nap: Hamarosan

1 nap: Hamarosan

Gyerek árak

A Dunakanyar méltán egyik legszebb tája hazánknak: egyik oldalról a Börzsöny, másik oldalról a Visegrádi-hegység roppant ormai fognak minket közre, ahogy haladunk lefelé a Dunán – a folyó sodrásának hála még csak hajtanunk sem kell nagyon tengeri kajakjainkat, teljes pompájában élvezhetjük a látványt, megspékelve a visegrádi Fellegvárral, a partmenti hangulatos falvakkal és kikötőkkel, na meg az ellenállhatatlan strandolásokkal. ? Ha pedig fejleszteni szeretnéd a tengeri kajakos tudásod, 2in1 kalandozhatsz és tanulhatsz velünk egyszerre reggeli kajaksuli-foglalkozásunk keretében!

 

Időtartamrészt vehetsz a túrán 2 napos (szombat-vasárnap) vagy 1 napos (szombat vagy vasárnap) felállásban is.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Választható +program: tengeri kajak suli

Lapátfogás, evezési technikák, kanyarodás, hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben – csak néhány téma a legfontosabbak közül, melyeket (és még többet is) átveszünk és gyakorlunk a kajaksuli keretében. Ez a tudás hazai vizeinken is mindig jól jön, a tengeren pedig egyenesen életmentő tud lenni. (Tengeri túráinkon pedig alapvető feltétele a részvételnek.)

Szombat: reggel tengeri kajak suli (opcionális), utána Esztergom – Dömös túra

Tengeri kajak suli (opcionális): találkozó 8 órakor Esztergomban a Duna partján, ahol egyből bele is vágunk a kajaksuli közepébe.

 

Kajaktúra: a csak kajaktúrán résztvevőkkel találkozó 9 órakor Esztergomban a Duna partján. Kiosztjuk a felszereléseket, tartunk egy szárazföldi oktatást amin elmondunk mindent, amit az evezéshez tudni érdemes, majd a kajaksulin résztvevők becstlakozásával lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert, és már bele is vetjük magunkat kajakjainkkal a szépséges Dunakanyarba. Vízre szállás után rögtön a fölénk tornyosuló Bazilika pompás látványában lesz részünk, amit kevesen csodálhatnak meg a vízről. ? Ahogy haladunk tovább, felfedezzük a Garam torkolatát, elkalandozunk eldugott, pici ágakba, megpihenünk strandokon, ha pedig a vízállás lehetővé teszi, akkor víz közepéből kiálló kavics zátonyon töltjük egyik fejedelmi pihenőnket. Pilismaróton kikötünk inni és enni egyet a partmenti büfében, majd innen már csak Dömösig vezet utunk, mai túránk végpontjáig.

 

Az estét Dömösön töltjük a Duna partján tábortüzezéssel, pihenéssel, vadkempingezősen, millió csillag társaságában.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Vasárnap: reggel tengeri kajak suli (opcionális), utána Dömös – Leányfalu túra

Tengeri kajak suli (opcionális): találkozó 8 órakor Esztergomban a Duna partján, ahol egyből bele is vágunk a kajaksuli közepébe.

 

Kajaktúra: a 2 napos túrázóknak folyóparti, kilátásos reggeli majd táborbontás, közben az újonnan érkezőknek találkozó 9 órakor Dömösön, ahol kiosztjuk számukra a felszerelést, majd egy rövid oktatást követően a kajaksuli résztvevőinek becsatlakozásával lebonyolítjuk a transzfert a sofőrökkel, és már vízre is tesszük kajakjainkat. Mai túránk a Dunán mesés látvánnyal fog minket gyönyörködtetni: egyik oldalról a Visegrádi vár, másik oldalról a Börzsöny kísér minket. Megphinenünk a Kisoroszi sziget csúcsán, strandolunk egy jót pazar kilátással, majd lekanyarodunk a Szentendrei-Dunaágra, ahol virágzó természet vár ránk, miközben beevezünk vadregényes holtágakba és útba ejtjük az összes kis szigetet. Vasárnapi lazulós ebédünket a dunabogdányi strandon töltjük el, itt is csobbanunk egy jót, majd túránkat Leányfalun fejezzük be, ahol még lehet egy jót pihenni, vacsizni hazaindulás előtt.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.  

 

Időtartam: részt vehetsz a túrán 2 napos (szombat-vasárnap) vagy 1 napos (szombat vagy vasárnap) felállásban is.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást az autóinkban tudunk hagyni, melyeket minden nap transzferálunk a túra előtt.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Vadkemping a Duna partján Dömösön

Van: folyóparti, millió-csillagos élmény, sok jól irányzott bokor és fa, egy büfé amit nyitvatartási időben igénybe lehet venni
Nincs: infrastruktúra
Hozz magaddal: ivóvizet, ennivalót, szemeteszsákot
Ár: ingyenes 😉

➜ Találkozó, utazás

Szombat (2 és 1 napos túra, tengeri kajak suli): Esztergom

Cím: Esztergom, Nagy Duna stny., 2500 (kattints, Google Maps)
Találkozó: szombaton 8 órakor (kajaksuli) / 9 órakor (csak kajaktúra)

 

Vasárnap (1 napos túra, tengeri kajak suli): Dömös

Cím: Dömös, 2027 (kattints, Google Maps)
Találkozó: vasárnap 8 órakor (kajaksuli) / 9 órakor (csak kajaktúra)

Tömegközlekedéssel
Túránk minden állomása elérhető távolsági buszjárattal, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről. A holmidat a túra során buszunkkal transzferáljuk.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Dunakanyar

2 nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

8-13 év

Tengeri kajak túra

Dunakanyar

1 nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

8-13 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A tengeri kajak suli foglalkozást (opcionális)

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

Az ingyenes vadkempingezést 😉

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080