KAJAKTÚRA

Gemenci-erdő

MIKOR

2023. máj. 5-7
Kajak: Van hely || Kenu: Van hely

2023. szept. 8-10
Kajak: Van hely || Kenu: Van hely

IDŐTARTAM

2+ nap (p este – v)

Hol

Baja

Evezés

kb. 15 km/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

SZÁLLÁS

Vendégház, faház vagy kemping

PROGRAM

Pörbölyi Titán gyalogtúra

PROGRAM

Halászati bemutató és vacsora

ÁRAK

Bolygóbarát akció:

Felnőtt (kajak): 30 800 Ft/fő 24 800 Ft/fő

8-13 év (kajak): 24 800 Ft/fő 19 800 Ft/fő

Felnőtt (kajak): 32 500 Ft/fő 26 800 Ft/fő

8-13 év (kajak): 26 800 Ft/fő 21 800 Ft/fő

Kenus árak

Tarts velünk a Gemenci-erdőbe, Magyarország egyik legvadregényesebb, legizgalmasabb vízi tájára, ahol kenuinkkal a fák között cikázunk, miközben hallgatjuk, ahogy a madarak trilláznak, az avarban a vaddisznók túrnak, és ahogy a szarvasok izgatottan bőgnek. Egy kis szerencsével az esőzések által a vízszint is megemelkedik, így kenuinkkal bárhová eljuthatunk, és az erdő fái között szlalomozhatunk.

 

 Bolygóbarát akció: szeretnénk, ha nem csak egy élménnyel távoznál, hanem valamilyen hasznos tudást is szereznél környezetedről, és annak megóvásáról. Ezért a kajaktúránk mellé kiegészítésként „bolygóbarát” környezettudatos programot találtunk ki, amit ebben az évben díjmentesen vehetsz igénybe (csak a kajaktúra díját kell kifizetned), a plusz program díját mi álljuk.

 

Hajótípus: ezen a hétvégén lehetséges kenuval is részt venni a túrán, részletek a “Tudnivalók” és az “Árak” fülnél.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a szálláshelyen

Találkozó este a szálláshelyen, ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

Szombat: Vén-Duna és kiságai + Pörbölyi Titán gyalogtúra
Szombat: Vén-Duna és kiságai + Halászati bemutató és vacsora

Egy nyugodt reggeli, majd kiosztjuk a felszereléseket, lesétálunk a mindössze 100 méterre lévő partra, tartunk egy rövid oktatást, és már kezdjük is mai körtúránkat a Vén-Dunán. Ha a vízállás lehetővé teszi, benézünk elrejtett kiságakba, felfedezzük a Cserta-Dunát, és séta helyett kajakkal hódítjuk meg az Gemenci-erdőt, ahogy cikázgatunk a fák között. A túra során rengeteg állatfajjal találkozhatunk, réti sasokkal, barna kányákkal, kócsagokkal, szürke gémekkel, valamint hódokkal.

 

A túraterv a vízállástól függően változhat. Az itt szereplő képeket magas vízállásnál készítettük.

 

A túra után egy jól megérdemelt ebéd (meleg szívvel ajánljuk erre a Potykacsárdát, ami ott van tőlünk pár perc sétára), utána pedig opcionális programként lecseréljük az evezőket túracipőre, és tartunk egy kellemes, levezető gyalogtúrát piciny országunk legnagyobb kerületű fájához, a Pörbölyi Titánhoz a Gemenci-erdő mélyében.

 

Este a szálláshelyen lazulás a fák között, pancsolás a dunai szabadstrandon, fölöttünk a millió csillaggal.

 

Az evezés után, visszaérkezve szállásunkra, miután mindenki szusszant egyet, a délutánt-estét igazi hagyományos bajai módon töltjük: halászunk, halat pucolunk, és nem utolsó sorban főzünk – egy autentikus, vérbeli helyi halászati bemutató keretében. Megismerjük a különböző halászati eszközöket, akár ki is próbálhatjuk őket a gyakorlatban, majd pedig megtanuljuk a profiktól, hogyan kell halat pucolni, nameg a maxifinom bajai halászlevet elkészíteni bográcsban, ami bezony mai jól megérdemelt vacsoránk lesz. 😉 (Aki nem szereti a halat, választhat bolognai spagettit is, csak meg ne orroljanak rá a bajai halász szellemek.)

 

Este a szálláshelyen aztán lazululunk a fák között és pancsolunk a dunai szabadstrandon, fölöttünk a millió csillaggal.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Vasárnap: Sió-csatorna

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és átutazunk autóinkkal mai túránk helyszínére, hogy egy újabb vadregényes szakaszt, a Sió-csatorna gemenci részét hódítsuk meg túránk során, ahol elhagyatott öblöket fedezünk fel, felderítjük a holt fák birodalmát, és végtelen nyugalomban ebédelünk a vízen az eldugott mini-tavak egyikén.

 

A túraterv a vízállástól függően változhat. Az itt szereplő képeket magas vízállásnál készítettük.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

› Kajak: a részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban. 14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

› Kenu: a részvétel 6 éves kortól lehetséges, abban az esetben, ha a gyerkőc bírja a huzamos ideig (akár 2 órán át) tartó egy helyben ülést (hogy mindenki benne maradjon a hajóban).

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

› Kajak gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább a kenut ajánljuk számotokra.

› Kenu: a túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást szombaton a szálláshelyen, vasárnap az autóinkban hagyunk.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Fekete Gólya Pihenőház – Baja
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)
Lehetőségek: vendégház, faház, vagy sátrazás kempingben
Vendégház: 2+1 ágyas szobák, közös vizes blokk és konyha a házban lakók részére
Faház: 4+1 ágyas ház (egy légtér), közös vizes blokk és konyha (hűtővel, tűzhellyel) a kempingezőkkel
Kemping: van töltési lehetőség, közös vizes blokk és konyha (hűtővel, tűzhellyel) a faházban lakókkal, tűzrakó hely, milliócsillagos kilátás
Érdemes tudni: az ivóvizet az üzemeltető nagy palackokban és ballonban biztosítja, a csapból nem ivóvíz folyik – autóval két percre van egy TESCO, valamint rendelkezésre áll egy kút is a közelben

 

Ár – vendégház:

1-2 fő, 2 éj: 34 320 Ft/szoba

3 fő, 2 éj: 39 600 Ft/szoba

Ár – faház:

1-3 fő, 2 éj: 39 600 Ft/faház

4 fő, 2 éj: 47 520 Ft/faház

5 fő, 2 éj: 55 400 Ft/faház

Ár – sátrazás kempingben:

1-2 fő, 2 éj: 15 840 Ft

3. főtől, 2 éj: előző ár + 5 280 Ft/fő

 

A szállás ára nem tartalmazza az IFA-t, ami 400 Ft/fő/éj 18 év felett.

➜ Találkozó, utazás

Baja
Cím: Baja, Harmat u. 23, 6500 (kattints, Google Maps)
Érkezés: péntek este legkésőbb 20 óráig

Tömegközlekedéssel
Erre a túrára sajnos a tömegközlekedést nem tudjuk élhető opcióként ajánlani.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Bolygóbarát akció:

Kajaktúra + Gyalogtúra

Gemenci-erdő

2+ nap

30 800 Ft
24 800 Ft
felnőtt/fő
24 800 Ft
19 800 Ft
8-13 év/fő
Kenutúra + Gyalogtúra

Gemenci-erdő

2+ nap

22 800 Ft
18 800 Ft
felnőtt/fő
18 800 Ft
14 800 Ft
6-12 év/fő
Kajaktúra + Halászati bemutató

Gemenci-erdő

2+ nap

32 500 Ft
26 800 Ft
felnőtt/fő
26 800 Ft
21 800 Ft
8-13 év/fő
Kenutúra + Halászati bemutató

Gemenci-erdő

2+ nap

24 500 Ft
19 800 Ft
felnőtt/fő
20 500 Ft
16 800 Ft
6-12 év/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (hajót, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A hajók kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét, ha szükséges

A szervezési díjat

A gyalogtúra díját a Pörbölyi Titánhoz (opcionális program)
A halászati bemutató és a vacsora díját

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

A szállást – ld. “Szállás”

Az étkezéseket

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 800 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 5 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Foglald le túrád online – bankkártyával, OTP SZÉP kártyával vagy előreutalással tudod kifizetni a túra foglalóját webshopunkban.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080