KAJAKTÚRA

Hévíz-patak

Mikor

2023 decembertől

Hol

Hévíz

Kezdés

9 óra

Evezés

kb. 2,5-3 óra

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

ÁRAK

Túradíj: Hamarosan

Nemzeti Park belépő: Hamarosan

Tarts velünk rendhagyó, téli kajaktúránkon, ahol a fűtés alulról érkezik! A Hévíz-patak egy olyan ösvény, amire nem hatnak az évszakok változásai, a tél dermesztő hidege egy cseppet sem érdekli, és egész télen evezhető. Itt egész évben kék, rózsaszín, és sárga színekben virágoznak a tündérrózsák – a patak ezt a különleges mivoltát annak köszönheti, hogy a Hévízi gyógytó forrásai táplálják, így a tóhoz közeli részen a hőmérséklete eléri akár a 25 fokot is! 😉

 

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Hévízi-tó – Fenékpuszta

Találkozó a Hévízi-tó parkolójánál, ahol kiosztjuk a felszereléseket, megtartjuk az evezéstechnikai oktatást, és már vízre is tesszük hajóinkat, hogy kezdetét vegye a téli kaland a sejtelmes párafelhőben.

 

Kellemes, 2,5-3 órás evezés vár ránk ezen a csodás szakaszon, sok gyönyörködéssel, virág- és halleséssel, félúton pedig pihenővel. Testközelből fogjuk megcsodálni a szépséges tündérrózsákat, kerülgetni fogunk növényszigeteket, zsilipeket, és ha szerencsénk van, még a Kis-Balatonnál telelő madarakkal is találkozhatunk. 14 óra körül jövünk le a vízről, ekkor a sofőröket visszavisszük autóikhoz (amik a Hévízi-tónál maradtak a parkolóban), a többiekkel pedig addig pihenünk és teázunk egy jót a parton.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata (melyet biztosítunk) az egész túra alatt kötelező.

 

A részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is páros tengeri kajakban, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.

 

Autók: a túra találkozópontjánál, a parkolóban fognak maradni az autók a túra idejére, ide fogjuk visszahozni a sofőröket a túra után kisbuszunkkal, mely idő alatt a további utasok a túra végpontjánál ki tudják pihenni magukat.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót, a túra során ki fogunk kötni egy rövid pihenő erejéig, ahol tudsz egyet szusszanni, illetve elfogyasztani, amit magaddal hoztál

vízhatlan kabátot, nadrágot és cipőt (eső esetére mindenképp, de napsütéses időre is érdemes vízálló ruházattal készülni, az evezés során a lapátról ráverődhet a víz a ruhádra)

sapkát, kesztyűt

az időjárásnak megfelelő, réteges öltözéket (aláöltöző, pulcsi(k), meleg, téli nadrág, cipő, kabát – a levegő hőmérsékletére nem lesz számottevő hatással a víz hőmérséklete) + komplett váltóruhát és váltócipőt, melyet be tudsz tenni kisbuszunkba, ami leviszi a váltócuccodat a túra végpontjára

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos felkészülni az alacsony hőmérsékletre, esetleges szélre, esőre!

➜ Találkozó, utazás

Hévízi-tó parkoló – Hévíz

Cím: Hévíz, Ady Endre u. 1, 8380 (kattints, Google Maps)
Találkozó: 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Némi sétával és/vagy minimális fuvarozással megoldható, hogy tömegközlekedéssel vegyél részt a túrán – itt tudsz tájékozódni (kattints) a menetrenderől (vízreszállás Hévízen, túra vége Fenékpusztán).

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Hévíz-patak

Hamarosan

Túradíj

Hamarosan

Nemzeti Park belépő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, Utazás”

Az étkezést

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online foglalás esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére a túradíj befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére az emailben küldött visszajelzést követően a túradíj befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá.

Minimum létszám:

A túrát minimum 15 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el – ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

2023 decemberében indulnak újra hévízi túráink – az időpontok novemberben kerülnek majd meghirdetésre. Addig is a nyári szezon túráit ezen az oldalon (kattints) találod.

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080