KAJAKTÚRA

Ipoly + Dunakanyar

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

IDŐTARTAM

3 nap (p-v)

HOL

Vámosmikola-Verőce

EVEZÉS

kb. 15-25 km/nap

Nehézség

Kezdőknek is

Szállás

Vadkemping

PROGRAM

Expedíciózás

ÁRAK

Felnőtt: Hamarosan

12-13 év: Hamarosan

Tarts velünk erre a három napos expedíciós kalandra, ahol ötvözzük az Ipoly és a Dunakanyar minden előnyét! A vadregényes Ipoly megőrizte természetes voltát, kevésbé beépített a partszakasz, és inkább erdők szegélyezik, ahol a benyúló fák alatti átbújások jelentik a kihívásokat. A Dunakanyar pedig méltán egyik legszebb tája hazánknak: egyik oldalról a Börzsöny, másik oldalról a Visegrádi-hegység roppant ormai fognak minket közre, ahogy haladunk lefelé a Dunán.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Expedíciós kajaktúra

Töltsd velünk ezt a három napot a vadonban, igazi expedíciós-kajaktúra stílusban! Ezen a túrán magunkkal viszünk mindent a kajakban (tehát búcsút intünk pár napra az autóinknak), este gyakoroljuk kicsit az alapvető dolgokat, amik a vadkempingezéshez szükségesek (tűzgyújtás, tippek-trükkök a mindennapi estékhez, stb.), az éjszakát pedig a civilizációtól távol töltjük, a csillagos ég alatt.

Csütörtök: este vadkempinges ráhangolódás az Ipoly partján (opcionális)

Akik szeretnének már csütörtökön ráhangolódni a hétvégére, azokkal este találkozunk Ipolytölgyesen, ahol egy hangulatos tábortüzes lazulással töltjük az estét – vadkempingezni fogunk parti panorámával, de megszállhatsz más helyen is, ha inkább az ágyat preferálnád.

Péntek: vadregényes Ipoly 1. felvonás

Reggel átgurulunk Ipolytölgyesről Vámosmikolára, ahol becsatlakoznak a péntek reggel érkezők. Könnyes búcsú az autóktól, megtartjuk az oktatást és kiosztjuk a  felszerelést mindenkinek, bepakolunk minden holmit a tengeri kajakunkba, és már hajítjuk is a vízbe hajóinkat magunkkal együtt és elindulunk lefelé az Ipolyon. Ha elég szemfülesek vagyunk, számos madarat pillanthatunk meg a túra során, gémet, kócsagot, akár még jégmadarat is, úgyhogy érdemes lesz mereszteni sas szemünket. Egy kis edzésként túránk vége előtt még tartunk egy közösségi kajakátemelést a zsilipnél, majd visszaérkezünk Ipolytölgyesre, ahol egy melegítő tábortűz és millió csillag társaságában töltjük az estét a természetben.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Szombat: vadregényes Ipoly 2. felvonás

Folyóparti kilátásos reggeli, majd tábort bontunk, betesszük a holmikat a kajakokba, és ott helyben vízre is szállunk, folytatva vadregényes túránkat a kanyargó Ipolyon. Teljes nyugalom, madárcsicsergés, löszfal millió fecskével, és sok-sok hódvár vár ránk, néhol akár kiegészítve egy-egy kisebb zúgóval. A ma estét Ipolydamásdon töltjük, szintén a folyó partján.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Vasárnap: Dunakanyar

Folyóparti reggeli, majd most már utoljára tábort bontunk, és nekivágunk utolsó napi túránknak, ami egy kis ipolyi nyugalmat követően kivezet minket a Dunakanyar álomszép kilátásos világába. Itt aztán már lesz minden is: büfézés Pilismaróton, fellegváros fotózkodás Visegrádnál, fürdőzés a Kisoroszi szigetcsúcson, és nem utolsó sorban suhanás a Dunán. Túránk végén Verőce strandján kötünk ki, ahonnan a sofőröket visszavisszük az autókért, a többiek pedig addig fagyizhatnak, strandolhatnak egy jót a parton.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 12 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig, minden felszerelésetekkel együtt. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

vadkempingezéshez felszerelés

 

Felszerelés szállítása: expedíciós túra lévén minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, ezért érdemes duplán átgondolni, mennyi és milyen holmit hozol magaddal a túrára.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Vadkemping az Ipoly partján

Van: folyóparti, millió-csillagos élmény, sok jól irányzott bokor és fa
Nincs: infrastruktúra
Hozz magaddal: ivóvizet, ennivalót, szemeteszsákot
Ár: ingyenes 😉

➜ Találkozó, utazás

Csütörtök (opcionális): Ipolytölgyes
Cím: Ipolytölgyes (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: csütörtök este

 

Péntek: Vámosmikola
Cím: Vámosmikola (kattints, Google Maps) – a pontos koordinátákat elküldjük a túra előtt
Találkozó: péntek reggel 9 órakor

Tömegközlekedéssel
Itt (kattints) tudsz tájékozódni a menetrenderől – mi erősen ajánljuk, hogy tömegközlekedéssel gyere, így el tudod kerülni a túra végén a hosszabb menetidejű transzferálást.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

 

Transzfer menete (ha autóval jössz)
Péntek reggel felmegyünk mindannyian (autóstul) a vámosmikolai beszállópontra, mindenki ott hagyja az autóját és bepakolja a holmijait a kajakjába. Vasárnap a túra végén felvisszük a sofőröket kisbuszunkkal az autókhoz. Közben az autók többi utasával pihenünk a parton.

➜ Árak

Expedíciós tengeri kajak túra

Ipoly

3 nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

12-13 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (tengeri kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

Az esti, vadkempingezős-expedíciós foglalkozásokat

A tengeri kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

Az ingyenes vadkempingezést 😉

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080