KAJAKTÚRA

Mosoni-Duna + Lajta

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

IDŐTARTAM

2+ nap (pé este-vas)

Hol

Mosoni-Duna / Halászi

Evezés

Egész napos evezés pihenőkkel

Nehézség

Kezdőknek is

SZÁLLÁS

Sátrazás kempingben

ÁRAK

Felnőtt: Hamarosan

8-13 év: Hamarosan

Tarts velünk hétvégén egy erdő- és városnézős kenutúrára, ahol bekukkantunk Mosonmagyaróvárra a Lajtán, és kacskaringózunk a Mosoni-Duna eldugott, pöttöm ágaiban. A vérbeli vízitúra élmény garantált, a csobbanások pedig adottak: a víz jó minőségű, a mederben egymást váltja a kavics és a homok, a hajók pedig nem zavarnak meg minket a kikapcsban, mert hogy nincsenek – a legnagyobb ragadozó maximum a motorcsónak lesz. Szóval kalandra fel!

Képeinken nem tengeri kajakok láthatók – egyelőre egyéb hajókról készült képeinkkel tudjuk bemutatni Neked ezt a túrát. Mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a szálláshelyen

Este találkozó Halásziban a szálláshelyen – sátorállítás, pihenés, vacsi akár a kemping melletti csárdában, a bátraknak pedig egy kis szúnyogos csobbanásra is van lehetősége a parton. ?

Szombat: Mosonmagyaróvár a Lajtáról

Reggeli a parton, evezéstechnikai oktatás, felszerelés kiosztás, és nekivágunk mai egész napos körtúránknak, amiben még egy kis városnézés is lesz a vízről! Napközben többször is megállunk pihenni, érdemes jól felszerelkezni erre a napra szendvicsekkel.

 

Először némi ereszkedés után le- (najó, igazából fel)térünk a Lajtára, felevezünk a duzzasztóig, kis karizom-tesztelésként átemeljük a hajókat, csak hogy meglegyen a vérbeli evezős élmény (mert ugye tudjuk, nem túra a túra egy jókis átemelés nélkül), és már jön is a mai nap egyik fénypontja, a Malom-ági Lajta meghódítása. Egy szűk, zegzugos, igazi benőtt ágon át jutunk el Mosonmagyaróvár belvárosába, ahol gyönyörködünk, evezünk, és még egy kis zúgót/vízi csúszdát is útba ejtünk. Kiérve a városból visszatérünk a maxi nyugalomba fákkal, madarakkal és teljes csenddel, majd visszatérünk a Mosoni-Dunára – innen már csak egy levezető felevezés van hátra vissza Halásziig a kempingbe, ahol pihenünk és eszünk egy jót ennek a jókis napnak az örömére.

Képeinken egyelőre nem tengeri kajakok láthatók!

Vasárnap: bolyongás a Kálnoki-Dunán

Reggel táborbontás, majd lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert Kimlére – addig a többiek tudnak még egy nyugisat reggelizni a parton. Visszatérve a sofőrökkel vízre tesszük kajakjainkat és nekivágunk mai túránknak: ha megfelelő a vízállás, a Mosoni-Duna egy aprócska ágán, a Kálnoki-Dunán evezünk ma, igazi dzsungel-szerű, benőtt, kihívásos-fakerülős környezetben. Ha a vízállás nem a mi pártunkon áll, akkor pedig a Mosoni-Duna főágán evezünk le Kimléig, ami szintén erdős-madaras nyugalommal és potenciális csobbanásokkal kecsegtet.

 

Túránk végén Kimlén kötünk ki, ahol már hazaútra készen várnak ránk autóink.

Képeinken egyelőre nem tengeri kajakok láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak. A túrán kényelmes tempóban haladunk, nem teljesítménytúrázunk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.  

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást szombaton a szálláshelyen, pénteken és vasárnap az autóinkban tudunk hagyni.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Party Csárda – Halászi
Lehetőségek: sátrazás kempingben
Van: vizesblokk, konyhablokk, hűtő, tűzrakóhely, vízpart, sok fa
Étkezés: a környéken találhatóak vendéglátóhelyek és boltok is
Ár: 3 000 Ft/fő/éj-től (plusz díjak: IFA 18 év felett – 200 Ft/fő/éj, parkolás – 1 500 Ft/autó/éj, áram – 1 500 Ft/éj, tűzifa – 2 000 Ft/adag)

➜ Találkozó, utazás

Halászi
Cím: Halászi, Duna stny., 9228 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este

Tömegközlekedéssel
Rajka és Halászi is könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, a menetrendhez kattints. Ha tömegközlekedéssel érkezel, a pénteki és vasárnapi transzfereket kisbuszunkkal igyekszünk megoldani számodra.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Mosoni-Duna + Lajta

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

8-13 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (tengeri kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080