KAJAKTÚRA

Rába

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

Időtartam

Péntek este-vasárnap

Hol

Szentgotthárd-Rábagyarmat-Csákánydoroszló

Evezés

kb. 15-18 km/nap

Nehézség

Középhaladó túra

Szállás

Sátrazás kempingben

PROGRAM

Kajaksuli (opcionális)

ÁRAK

Felnőtt: Hamarosan

12-14 év: Hamarosan

A Rábán megvan minden, ami a kalandos vízi túrához kell: gyors sodrás (hazánk egyetlen kvázi vadvize! ? ), kanyargós, átemelős túraútvonal, vadregényes, változatos táj – mindezt pedig tetézi, hogy még csak hajóforgalom sincs a folyón, amely megzavarná a vérbeli evezős felfedezést. Ha érzed magadban a kalandvágyat és van már evezős tapasztalatod, várunk a Rábán!

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Választható +program: tengeri kajak suli

Lapátfogás, evezési technikák, kanyarodás, hajóba be/ki szállás, visszaszállás mély vízben - csak néhány téma a legfontosabbak közül, melyeket (és még többet is) átveszünk és gyakorlunk a kajaksuli keretében. Ez a tudás hazai vizeinken is mindig jól jön, a tengeren pedig egyenesen életmentő tud lenni. (Tengeri túráinkon pedig alapvető feltétele a részvételnek.)

Péntek: este találkozó a kempingben (opcionális)

Akik már pénteken rá szeretnének hangolódni a hétvégére, azokkal este találkozó a kempingben, ahol lazulunk egy jót a csillagok alatt.

Szombat: reggel kajaksuli (opcionális), majd Szentgotthárd-Rábagyarmat túra

Tengeri kajak suli (opcionális): találkozó 8 órakor Rábagyarmaton a kempingben, ahol egyből bele is vágunk a kajaksuli közepébe.

 

Kajaktúra: a csak kajaktúrán résztvevőkkel találkozó 9 órakor Rábagyarmaton a kempingben. Kiosztjuk a felszereléseket, tartunk egy szárazföldi oktatást amin elmondunk mindent, amit az evezéshez tudni érdemes, majd a kajaksulin résztvevők becsatlakozásával átgurulunk autóinkkal Szentgotthárdra, és már hajítjuk is a vízbe a hajókat, hogy elinduljunk lefelé a vad Rábán. Ahogy haladunk, lesz minden is: bedőlt fák, millió kanyar, változatos táj, és még plusz kihívásként átemelés is. ? Pihenőnket hangulatos szendvicsezéssel vagy büfézéssel töltjük Csörötneken, majd haladunk tovább túránk mai céljához Rábagyarmatra, ahol ki-ki tábort ver vagy szusszan, közben a sofőrökkel lebonyolítjuk a transzfert a fent hagyott autókért, és az estét falatozós-beszélgetősen töltjük a csillagok alatt.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Vasárnap: Rábagyarmat-Csákánydoroszló

Reggel tábort bontunk, majd lebonyolítjuk a sofőrökkel a transzfert – addig a többiek még kávézhatnak egyet a parton. ? Visszaérkezvén a sofőrökkel már indulhat is a túra: ma a Rába egyik legvadregényesebb szakaszán, sűrű erdővel körülvéve fogunk evezni délutánig, egy-egy zúgóval meghintve a kalandokat, miközben az érintetlen természet kis szerencsével akár mindenféle állattal kecsegtethet. Napközben pihenőként meg-meg állunk csobbanni egyet, valamint szusszannunk és szendvicsezünk egy jót a fák árnyékában. Túránk végpontjaként Csákánydoroszlón fogunk kikötni, ahol már mindenkit vár az autója – hazafelé érdemes akár Csákánydoroszlón, akár Körmenden enni egy jól megérdemeltet lezárásként. 😉

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.

 

A részvétel 12 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban.
14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

 

Túra nehézsége: ez a túra elsősorban azoknak ajánlott, akik már rendelkeznek evezős tapasztalattal – a Rába gyorsabb sodrása, bedőlt fái és technikás kanyarjai végett a kezdőket békésebb vizű túráinkra várjuk.

 

Részvétel gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig, minden felszerelésetekkel együtt. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább kenutúráinkat ajánljuk számotokra.

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; egy komplett szett váltóruha nagyon erősen ajánlott

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a vízre csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást szombaton a kempingben, vasárnap az autóinkban tudunk hagyni.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Berek Kemping – Rábagyarmat
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka) vagy szombat-vasárnap (1 éjszaka)
Lehetőségek: sátrazás
Van: áram, víz, vizesblokk, esőbeálló, asztalok és padok, tűzrakóhely, mosogató
Ár: 2 000 Ft/fő/éj + 18 év felett IFA

➜ Találkozó, utazás

Rábagyarmat (Rátót)
Cím: Rátót, 9951 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este / szombat reggel 8 órakor (kajaksuli+kajaktúra) / szombat reggel 9 órakor (csak kajaktúra)

Tömegközlekedéssel
Erre a túrára sajnos a tömegközlekedést nem tudjuk élhető opcióként ajánlani.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Tengeri kajak túra

Rába

2+ nap

Hamarosan

felnőtt

Hamarosan

12-14 év

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (kajakot, lapátot, mellényt, hullámkötényt)

A szombat reggeli tengeri kajak suli foglalkozást (opcionális)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A kajakok kiszállítását, hazaszállítását

A sofőrök transzferét

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Helyfoglalási, fizetési feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080