KAJAKTÚRA

Szigetköz

MIKOR

Egyelőre nincs újabb időpont

Egyelőre nincs újabb időpont

IDŐTARTAM

péntek este-vasárnap (2+ nap)
péntek este-hétfő (3 nap)

péntek reggel-vasárnap (3 nap)
péntek este-vasárnap (2+ nap)

Hol

Ásványráró

Evezés

kb. 4-5 óra/nap

Nehézség

Kezdőknek, családoknak is

SZÁLLÁS

Apartman vagy sátrazás kempingben

PROGRAM

Kerékpártúra (hétfő, opcionális)

ÁRAK

Felnőtt (kajak): Hamarosan

8-13 év (kajak): Hamarosan

Kerékpártúra: Hamarosan

Kenus árak

Felnőtt (2+ nap): Hamarosan

Felnőtt (3 nap): Hamarosan

Gyerek árak

Vérbeli vízitúrára invitálunk a Szigetköz vadregényes tájaira! Ebben a hétvégében benne lesz minden is, ami az aktív kikapcsolódáshoz kell vízi kalandoroknak: suhanunk sebes folyású szakaszokon, pihenünk holtágak állóvizében a napsütésben, evezünk nádas-ösvények rengetegében, megmártózunk eldugott tavakban és meghódítjuk a kanyargós folyórendszer minden apró ágát, miközben élvezhetjük a nyugalmat és a dzsungel-szerű páratlan tájat a maga gazdag állatvilágával. Aki elég szemfüles, a vaddisznókon, szarvasokon, gémeken túl még akár egy-egy hódot is megpillanthat! ?

 

Hajótípus: ezen a hétvégén lehetséges kenuval is részt venni a túrán, részletek a “Tudnivalók” és az “Árak” fülnél.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók. Erről a helyszínről egyelőre főleg kenus képeink vannak - mindez ne tévesszen meg, tengeri kajakozni fogunk.

Miért érdemes minket választani:

Több mint 15 éves vízi tapasztalat

Vadvízen edzett, képzett (nemzetközi vizsgával rendelkező) túravezetők

Családias légkör, odafigyelünk rád 😉

Teljes körű gyors, profi ügyintézés

100% elégedettségi garancia, a részletekért kattints

A túradíj egy része környezetvédelmi hozzájárulásra kerül felhasználásra

➜ Túraleírás

Péntek: este találkozó a szálláson
Péntek: cikolaszigeti mellékágak (3 napos kajaktúra) / este találkozó a szálláson (2 napos kajaktúra)

Találkozó este a szálláson, ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

3 napos kajaktúra: Reggel találkozó Dunaszigeten, ahol kiosztjuk a felszereléseket, tartunk egy oktatást, és már vízre is tesszük hajóinkat, hogy belekezdjünk a cikolaszigeti ágrendszer kalandos felfedezésébe. Mai túraútvonalunk különösen nyugodt, állatvilágban zsongó helyeken keresztül visz minket – maga David Attenborough is megirigyelné. ? Pihenőnket a Denkpáli hallépcsőnél tartjuk, mely kicsiny hazánk első, egyelőre egyetlen természetes jellegű hallépcsője, csatornájában már több mint 32 féle halfajt azonosítottak. Miután kigyönyörködtük magunkat, folytatjuk túránkat a nádasok és fák között, a Barkási, Jakabi és Madári ágakon át egészen vissza kiinduló pontukhoz Dunaszigetre.

A túraterv a vízállástól függően változhat.

 

2 napos kajaktúra: találkozó este a szálláson, ahol átbeszéljük a hétvége menetét, majd az este hátralévő részében lehet pihenni, sütögetni, éttermezni, úszni – kinek mihez van kedve.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Szombat: ásványi mellékágak

Reggeli után oktatás és felszerelés kiosztása, és neki is ugrunk össznépien vízitúránknak az ásványi mellékágakban – háztól-házig tartó körtúraként. Magasra tekerődik a dzsungel-faktor, napközben a fák rengetege adta árnyékban hűsölve evezünk az Ásványi és Bagaméri ágon, megnézzük a bagaméri hallépcsőt, fürdőzünk, napozunk, miközben elnyel minket a Szigetköz ágas-bogas, vadregényes vízi labirintusa. A szemfülesek megfigyelhetnek az evezés során akár jégmadarakat, szürke gémeket, és még szarvasokkal, hódokkal és vidrákkal is találkozhatunk, ha elég nagy szerencsénk van. Visszafelé kis karizomgyakorlatként itt-ott átemelünk, majd kanyargós túránk végén a Béka-éren át visszatérünk kiindulási pontunkra. Este csillagnézős, beszélgetős pihenés vár ránk.

 

A túraterv a vízállástól függően változhat.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Vasárnap: ásványi mellékágak
Vasárnap: ásványi mellékágak, majd hazautazás

Reggeli után ismét Ásványrárón tesszük vízre hajóinkat, hogy folytassuk az ásványi ágrendszer kalandos felfedezését. Mai túraútvonalunk különösen nyugodt, állatvilágban zsongó helyeken keresztül visz minket – maga David Attenborough is megirigyelné. ? Felfedezzük a Morvaszigeti csatornát, kanyargunk fák között a Szilfási csatornán, szinten-tartó karizomedzésként átemelünk, néhol csobbanunk, néhol csak hagyjuk, hogy vigyen minket a víz… Mai plusz érdekességként a Szobori réten kötünk ki, ahol kinyújtóztatjuk lábainkat, megnézzük az árvízi emlékművet, majd végül visszafelé vesszük az irányt Ásványráróra a Béka-éren keresztül. Utolsó esténket a pihenés jegyében töltjük a parton – a 2 napos túrázóknak lehetőségük van maradni hétfő reggelig, ha szeretnének.

 

A túraterv vízállástól függően változhat.

Reggeli után ismét Ásványrárón tesszük vízre hajóinkat, hogy folytassuk az ásványi ágrendszer kalandos felfedezését. Bejárjuk a Morvaszigeti csatornát, kanyargunk fák között a Szilfási csatornán, szinten-tartó karizomedzésként átemelünk, néhol csobbanunk, néhol csak hagyjuk, hogy vigyen minket a víz… igazi dzsungel-szerű nap lesz ez is. Mai plusz érdekességként a Szobori réten kötünk ki, ahol kinyújtóztatjuk lábainkat, megnézzük az árvízi emlékművet, majd végül visszafelé vesszük az irányt Ásványráróra a Béka-éren keresztül. Visszaérkezve kiindulási pontunkra búcsúpacsit veszünk és irány haza.

 

A túraterv vízállástól függően változhat.

Képeinken egyelőre kenuk láthatók!

Hétfő: kerékpártúra (opcionális program), majd hazautazás

A mai program egy opcionális kerékpártúra azoknak, akik szeretnék velünk sportosan levezetni a hétvégét - át kell mozgatni minden izmot, no, elvégre hétvégén a virgácsaink csak pihentek a hajóban! 😉 Reggeli után rögtön helyben kerékpárra pattanunk (hozhatsz sajátot, vagy kölcsönözhetsz a helyszínen), és irány horány: a csapat összetételét figyelembe véve kiválasztott útvonalon bejárjuk a Szigetközt a szárazföldről: kerékpárpzunk ártéren, folyóparton, fák között, töltésen, kis utcán, nagy utcán, falvakon keresztül - kb. 30-40 km távot fogunk megtenni pihenőkkel és nézelődésekkel együtt, különösebb szintkülönbségek nélkül. Kerékpártúránk végén visszatérünk Ásványráróra, veszünk egy búcsúpacsit, és irány haza.

➜ Tudnivalók

Részvételhez: a túra folyamán az úszástudás előnyt jelent, de nem kötelező. A 16 éven alatti gyerekeknek, és azoknak, akik nem tudnak úszni, a mellény használata az egész túra alatt kötelező, melyet biztosítunk.
› Kajak: a részvétel 8 éves kortól lehetséges, páros tengeri kajakban. 14 éves kortól lehetséges a részvétel egyszemélyes tengeri kajakban.

› Kenu: a részvétel 6 éves kortól lehetséges, abban az esetben, ha a gyerkőc bírja a huzamos ideig (akár 2 órán át) tartó egy helyben ülést (hogy mindenki benne maradjon a hajóban).

 

Túra nehézsége: képzett túravezetőink közreműködésével kevésbé gyakorlott, vagy kezdő vízitúrázókra is emlékezetes élmények várnak.

› Kajak gyerkőccel: nagyon sok szeretettel várjuk gyerkőc résztvevőinket is, azonban kérünk a jelentkezés előtt mérlegeld, hogy bírni fogod-e erővel/állóképességel a túrát akkor is, ha a gyerkőc-motorod leáll és egyedül kell hajtanod magatokat akár a túra végéig. Ha úgy érzed ez sok lenne, inkább a kenut ajánljuk számotokra.

› Kenu: a túra előtt túravezetőink részletesen elmagyarázzák, hogyan kell evezni és kormányozni, melybe gyorsan bele lehet jönni a békés vízfolyáson. Csapatod létszámától függően vagy csak ti fogtok ülni a kenuban, vagy összeültetünk további vendégeinkkel, hogy kellő lóerő hajtsa a kenut (melyek többnyire 4 fősek). A túrán résztvevők létszámától függően egy vagy több túravezetőnk fogja kísérni a csapatot, akik az első/utolsó kenukban fognak ülni, tehát nem mindegyik kenuban lesz túravezető. A kormányzás az oktatás során elmondottak alapján hajónként egy fő dolga lesz, ha van már tapasztalatod, nagy valószínűséggel Te leszel az, aki kormányoz, de kezdőként is hamar bele tudsz jönni az irányításba. 🙂

 

Ajánlott felszerelés:

A túrára hozz magaddal:

enni- és innivalót

vízhatlan kabátot

evezős/technikai felsőt

sapkát/kalapot

naptejet, napszemüveget

az időjárásnak megfelelő öltözéket + érdemes egy váltó nadrágot és pólót hozni, mert a vízfröccsenésektől nedves lehet a ruházat; teljesen kezdőknek egy komplett váltóruha szükséges

ha a telefonodat szeretnéd magaddal hozni, akkor vízálló telefontokot

 

Felszerelés szállítása: a túrára csak a napi felszereléseinket visszük, minden mást a szálláshelyen / autóinkban hagyunk.

 

Időjárás: az aktuális időjáráshoz mérten fontos a sapka, a tarkó védelme, napozó krém használata, valamint fel kell készülni megfelelő öltözékkel a kevésbé jó időre is: esőre, szélre, alacsonyabb hőmérsékletekre!

➜ Szállás

Part Camping – Ásványráró

Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka) vagy péntek-hétfő (3 éjszaka), a 2 napos túrázók dönthetnek, hogy vasárnap vagy hétfőn utaznak haza
Időszak: péntek-vasárnap (2 éjszaka)

Lehetőségek: apartman (6 ágyas, egy légtérben az ágyak), vagy sátrazás kempingben
Apartman: külön vízesblokk, WC, zuhanyzó, kézmosó, hűtő, ágyanként elektromos csatlakozás
Kemping: közös vizes blokk, tűzrakó hely, parkolási lehetőség, telefontöltési lehetőség, hűtő, közösségi konyha

➜ Találkozó, utazás

Ásványráró
Cím: Ásványráró, Kikötői u. 51, 9177 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este 20 órakor

3 napos túra: Dunasziget
Cím: Dunasziget, 1226 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek reggel 10 órakor

2 napos túra: Ásványráró
Cím: Ásványráró, Kikötői u. 51, 9177 (kattints, Google Maps)
Találkozó: péntek este 20 órakor

Tömegközlekedéssel

Ásványráróra el tudsz jutni tömegközlekedéssel, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.
Dunaszigetre (3 napos túra) és Ásványráróra (2 napos túra) is el tudsz jutni tömegközlekedéssel, itt (kattints) tudsz tájékozódni a részletekről.

 

Autóval
Utazás egyénileg – a telekocsi rendszerben való részvételhez a jelentkezés után kiküldött űrlapon tudod majd megadni a szükséges adatokat.

➜ Árak

Kajaktúra

Szigetköz

2+ nap

Hamarosanfelnőtt/fő Hamarosan8-13 év/fő
Kenutúra

Szigetköz

2+ nap

Hamarosanfelnőtt/fő Hamarosan6-12 év/fő
Kerékpártúra

opcionális

Szigetköz

05.29 hétfő

Hamarosan

kölcsönzéssel/fő

Hamarosan

sajáttal/fő

Kajaktúra

Szigetköz

3 nap

Hamarosanfelnőtt/fő Hamarosan8-13 év/fő

Az ár tartalmazza:

A teljes felszerelést a túra során (hajót, lapátot, mellényt)

A túravezetést profi, több mint 15 éves vízi tapasztalattal rendelkező túravezetőkkel

A hajók kiszállítását, hazaszállítását

A szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

Az utazást – ld. “Találkozó, utazás”

Az étkezéseket

A szállást – ld. “Szállás”

Foglalási, visszamondási feltételek

Helyfoglalás érvényessége:

 Online jelentkezés esetén egyéni résztvevők és kisebb csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és a fizetés után kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

 Ajánlatkérés esetén egyéni résztvevők és csoportok részére egyaránt 3 900 - 10 900 Ft/fő foglaló befizetésével, és az ajánlatadáskor kiküldött részvételi űrlap kitöltésével válik a túra lefoglalttá. A fennmaradó összeg befizetése a helyszínen esedékes.

Minimum létszám:

A túrát minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk elindítani. Amennyiben nem jön össze a szükséges minimum létszám, választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

Garancia:

Amennyiben a túra cégünk hibájából meghiúsul, a befizetett foglaló összegét visszatérítjük.

Időjárás:

Evezős túráinknak a természet ad otthont, annak minden szépségével és kihívásával együtt, időjárás tekintetében is. Túráinkat kizárólag balesetveszélyes vagy rendkívül szélsőséges időjárási körülmények esetén halasztjuk el - ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege. Minden más esetben, amikor az időjárás esetleg nem a legidillibb formáját hozza, de a túra biztonságosan megtartható, ha a jelentkező eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, a szervezési és kiszállási költségek végett a befizetett összeg visszatérítése, illetve kártérítés fizetése nem áll módunkban.

COVID-19:

Visszafizetjük a foglaló 100%-át, amennyiben a befizetést követően ismét életbe lép olyan korlátozás, mely nem teszi lehetővé a túra megrendezését.

Visszamondási feltételek (vendég részéről):

Visszamondás esetén a felmerült költségek érvényesítése végett a visszamondó bánatpénzt köteles fizetni, amely a teljes részvételi díj (tehát a teljes túradíj) százalékában kifejezett, alábbi átalány összege:

 a túra időpontját megelőző 60. és 31. napok között a részvételi díj 20%-a

 30. és 16. napok között a részvételi díj 70%-a

 15. és 8. napok között a részvételi díj 90%-a

 7 napon belül a részvételi díj 100%-a, de a lefoglalt hely harmadik fél részére átruházható, amennyiben a harmadik fél megfelel a túra részvételi feltételeinek.

 

Másik időpontra történő átfoglalás esetén amennyiben az átfoglaló vagy cégünk tud utasokat találni a megüresedő helyekre, a teljes befizetett összeg átvihető a másik időpontra, ha azonban a megüresedő helyekre nincs másik jelentkező, az átfoglalás visszamondásnak minősül, melyre a fenti feltételek az érvényesek.

 

A jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzetben erősen javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését valamely biztosítónál, amely betegség (akár COVID, akár más) vagy baleset esetén fedezi a felmerülő költségeket.

Nyilatkozat:

A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv-változtatás jogát.

Fenntartjuk a jogot a túra vagy a programok lemondására felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Ebben az esetben választható másik időpont, vagy visszatérítésre kerül a befizetett foglaló összege.

➜ Fenntarthatóbbság

Túráinkat igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten minél több szempontból fenntarthatóbbá tenni – ez a túránk az alábbi, ENSZ által megfogalmazott fenntarthatósági célokhoz járul hozzá:

Fenntarthatósági célok - Egészség és jóllét

Egészség és jóllét

A természetben, szabad levegőn történő evezés alapjaiban járul hozzá minden résztvevő jóllétéhez a mozgás jótékony hatása által, ami a fizikai és mentális egészségünket egyaránt javítani tudja. Mondani szokás, hogy “minden nap egy alma az orvost távol tartja” – ha az almát kicseréljük az evezésre, az állítás méginkább igazzá válik. 😉

Fenntarthatósági célok - Tiszta víz és közegészségügy

Tiszta víz és közegészségügy

Kiemelten fontos téma számunkra élővizeink védelme, valamint a felelős és takarékos vízhasználat, melyre túrázóink figyelmét is felhívjuk, illetve túravezetőink is ezen elveknek megfelelően vesznek részt a túrán. Evezős túráink azt a célt is hivatottak szolgálni, hogy túrázóink természetkímélő módon, direkt kibocsátás nélkül ismerkedhessenek meg a Szigetköz ágainak élővilágával, a környezetszennyező motorcsónakos megoldás helyett.

 

Túráinkon szigórúan tilos a szemetelés – amit elhoztunk magunkkal, vissza is tudjuk vinni a szárazföldön található hulladékgyűjtőkig.

 

Minden túrázónkat arra ösztönözzük, hogy hozzon magával kulacsot a túrára, melyet meg tud tölteni a kiindulási ponton ivóvízzel. Ezzel egyrészt megelőzhető a felesleges hulladéktermelés és környezetszennyezés, másrészt minden egyes palackozott víz, amit NEM vásárolunk meg, millió apró kiállást jelent a palackozott víz gyártó óriások ellen, melyek a rendelkezésre álló ivóvízkészletek privatizálásából termelnek profitot.

 

Túrázóinknak igyekszünk felhívni a figyelmét továbbá az olyan apróbb lépésekre, melyekkel szintén hozzájárulhatnak vizeink minőségének védelméhez a túra során: ilyen például a természetes anyagokból készült szúnyogriasztó használata, illetve a testrészek ruhával takarása a naptej használata helyett (ahol lehetséges), ezáltal megelőzve a káros anyagok bejutását élővizeinkbe egy-egy csobbanás alkalmával.

 

A szállás kapcsán szintén fontos szempont számunkra a felelős vízhasználat, ezért túráinkon helyi, visszafogottabb kategóriát képviselő szállásadót és kempinget ajánlunk a szállodák helyett, utóbbinál az egy vendégre eső vízhasználat (különösen ha medencével is rendelkezik a szálloda) nagyságrendekkel meghaladja az alacsonyabb szintű szállásokra jellemző vízhasználat mértékét, a kempingekét meg aztán főleg.

Fenntarthatósági célok - Megfizethető és tiszta energia

Megfizethető és tiszta energia

Túráinkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy a lehetőségekhez mérten minél kevesebb energiafelhasználással és károsanyag-kibocsátással járjanak.

Ennek jegyében ezt a túránkat úgy terveztük meg, hogy ne legyen szükség a napi kezdő- és végpont között transzferálásra, ezzel is megelőzve a helyszínen minden olyan többlet autóhasználatot, ami nem feltétlen szükséges.

Fenntarthatósági célok - Tisztességes munka és gazdasági növekedés
Fenntarthatósági célok - Fenntartható városok és közössége

Tisztességes munka és gazdasági növekedés / Fenntartható városok és közösségek

Túránkon helyi, kisvállalkozók által üzemeltett szolgáltatásokat veszünk igénybe, ezzel is biztosítva a helyi munkaerő és a helyi vállalkozások, közösségek támogatását: helyieknél alszunk, helyieknél eszünk, és helyi túravezetőt alkalmazunk.

 

Az ajánlott szálláshely kiválasztásánál fontos szempont számunkra, hogy olyan szálláshelyet ajánljunk, ami nem járul hozzá ahhoz a fenntarthatatlan turisztikai gyakorlathoz, mely a helyi közösségek lakhatási lehetőségeit korlátozza, ellehetetleníti.

Fenntarthatósági célok - Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Evezős túráinknak a fő célja a fenntarthatóbb utazás, életvitel és gondolkodásmód népszerűsítése szemléletformálással és edukálással a túra során, valamint azáltal, hogy megmutatjuk túrázóinknak: helyben, piciny országunkban is rengeteg kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésre, amely ki tud váltani egy repülős utat egy távolabbi célpontra (mely mérföldekkel nagyobb környezetszennyezéssel jár).

 

Túráink tervezésekor figyelembe vesszük továbbá az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásunkat (mely legfőképp az utazásból eredő kibocsátásból adódik), és igyekszünk ennek fényében minél több túránkat közelebbi célpontokhoz tervezni.

Egyelőre nincs újabb meghirdetett időpontunk erre a túrára – ezen az oldalon (kattints) megtalálod további túráinkat!

Személyes adatok

Név(Kötelező)
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Ha cég nevében kérsz ajánlatot, kérünk töltsd ki!
Számlázási cím(Kötelező)

Túra adatok

Kérünk röviden foglald nekünk össze ajánlatkérésed részleteit (pl.: érkezés, távozás, érdeklődsz-e szállás iránt is, stb.), hogy a lehető legoptimálisabb ajánlatot tudjuk számodra elkészíteni!
Nyilatkozat(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Hírlevél

Szeretnél értesülni minden kalandról?

Kérdésed van?

info@funrafting.hu

+3670 609 6080